Dit weten we al over de PlayStation 5 release

Article
zaterdag, 07 april 2018 om 8:19
playstation 5 geruchten op een rij wat staat de consolegamer te wachten 129192
Terwijl sommige PlayStation 4 titels als The Last of Us Part II en Death Stranding nog moeten worden uitgebracht, verschijnen de afgelopen tijd steeds meer geruchten over een vermoedelijke nieuwe toevoeging binnen de PlayStation-familie. in deze special behandelen we alle tumult die de afgelopen tijd over de PlayStation 5 werd verspreid, waaronder een vermoedelijke datum voor de PlayStation 5 release.
Voor je het weet slaat Sony haar slag en introduceert ze een gloednieuw product, met misschien wel ‘PlayStation 5’ op de voorkant. Toch denken we dat het nog wel eventjes zal gaan duren. Maar in de game-industrie weet je het nooit. Zo kan het elk moment afgelopen zijn met de in 2013 uitgebrachte PlayStation 4.
Een voorbeeld daarvan is Sony’s recentste handheld de PlayStation Vita, die alleen nog in Japan wordt ondersteund met nieuwe titels. Maar zodra het Japanse bedrijf iets naar buiten brengt over de PlayStation 5 zal de gamewereld niet klein genoeg zijn.

PlayStation 5 release vermoedelijk eerder dan gedacht

Veel PlayStation 4 gebruikers hopen dat Sony zo lang mogelijk haar recentste console zal blijven ondersteunen. Maar misschien kan het binnenkort al afgelopen zijn. Zo gaan er al veel geruchten rond dat sommige devkits van de PlayStation 5 al zijn verstuurd naar betrokken ontwikkelaars.
Toch voorspellen verschillende analisten in de game-industrie dat de PlayStation 5 rond het jaar 2020 zijn debuut zal gaan maken. Anderen verwachten dat Sony haar nieuwe console zal gaan lanceren wanneer vijftig procent van de tv-markt in de Verenigde Staten bestaat uit 4K-televisies. Voor Europa zou dit percentage 35 procent moeten zijn.
Omdat Microsoft afgelopen E3 de Xbox One X heeft aangekondigd, kan het zijn dat Sony eerder met de PlayStation 5 release op de proppen komt dan een ander PS4 model. Het Japanse bedrijf heeft verder nog niets losgelaten over een verschijningsdatum van Sony’s aankomende console.

‘PlayStation 5 release samen met de PlayStation VR 2’

Het uitbrengen van PlayStation 5 zal gepaard kunnen gaan met de PlayStation VR 2. De reden daarvoor zou zijn om het feit dat de PlayStation 5 essentieel zou moeten worden gebruikt met de opvolger van de PlayStation VR. Dat laat Harold Vancol, creatief directeur bij Grab Games weten. Dit is een team dat onder andere heeft gewerkt aan de VR-game John Wick Chronicles.
Maar Vancol denkt dat de PlayStation 5 niet gebundeld zou moeten worden met de PlayStation VR 2. Omdat de twee producten anders los van elkaar niet genoeg aandacht zouden krijgen. Wel denkt hij dat de twee producten in kwestie essentieel bij elkaar zouden moeten horen.
Daarnaast denken velen dat een hardware upgrade van de VR-headset van Sony perfect past bij de release van de PlayStation 5. Toch hopen PlayStation VR-bezitters dat de eerst uitgebrachte VR-headset ook compatibel wordt met Sony’s aankomende console.
Sony heeft nog niks bekendgemaakt omtrent de PlayStation VR 2.
129194 1

‘Sony gaat games aanbieden via abonnementendienst’

Er gaan ook verschillende PlayStation 5 geruchten rond dat Sony na haar aankomend apparaat afscheid zal nemen van de console-branche. Dit zou onder andere komen wegens het feit dat de mobiele game markt steeds groter wordt, waardoor bedrijven als Microsoft en Sony het in de toekomst steeds moeilijker zullen krijgen.
Zo zei analist Micheal Pachter op een bijeenkomst in 2015 dat de markt voor console gamers zijn top heeft bereikt. Pachter denkt namelijk dat je in de toekomst geen console meer nodig zal moeten hebben voor het spelen van games. Pachter denkt dat Sony en Microsoft hun games zullen gaan aanbieden via een abonnementendienst, waardoor gamers geen specifieke console nodig meer zouden moeten hebben, maar dat alles dan wordt gestreamd naar een apart apparaat.
Een slimme gedachte, want zo trek je veel meer potentiële klanten aan dan dat je een game exclusief uitbrengt op één console. Maar nadat Microsoft tijdens de E3 van 2013 probeerde om haar console te lanceren als ‘Always Online’-apparaat, was de achterban furieus. Dus of de markt er al klaar voor is moeten we maar afwachten.

‘PlayStation 5 ondersteunt backwards compatibility’

Er zit misschien een goede kans in dat de PlayStation 5 zal beschikken over een functie die het toelaat om PlayStation 4 games te laten afspelen. Dit gerucht dook op nadat Sony een patent had ingediend omtrent een backwards compatibility functie.
Het patent is door Sony’s bureau in Amerika in 2015 ingediend, een paar jaar na de verschijning van de PlayStation 4. Het patent meldt: “Backwards compatibility testen van software in een modus die de timing verstoort. "
De beschrijving van het patent is niet heel erg duidelijk, en tevens bevestigt het patent niet dat de PlayStation 5 zal beschikken over een backwards compatibility functie. Wel kunnen we hieruit opmaken dat Sony bezig is geweest met het testen van een dergelijke functie.
Het patent zal in verband kunnen staan met PlayStation Now, een abonnementsdienst van Sony, waarmee je een selectie aan PlayStation 3 games kan spelen op de PlayStation 4. Of de PlayStation 5 een functie zal bevatten die ervoor zorgt dat PlayStation 4 games kunnen worden gespeeld, moeten we nog maar zien.
Al deze bovenstaande PlayStation 5 geruchten zijn op geen enkele manier bevestigd door Sony, dus neem ze met een korreltje zout. Meer informatie over Sony’s aankomende zal waarschijnlijk in de toekomst bekend worden gemaakt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties