Oogappels 2013: Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Article
vrijdag, 11 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Sam Fisher keert terug! Ieders favoriete Amerikaanse superspion staat in 2013 een gloednieuw, spannend avontuur te wachten in Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist. Weet Ubisofts Sam, Activisions - tot voor kort dan toch - James Bond dit jaar voor eens en altijd buitenspel te zetten als het gaat om de titel van beste spion van de gamewereld?
De Splinter Cell franchise met hoofdrolspeler Sam Fisher is uitermate populair. Het verhaal speelt zich af zes maanden na Convinction. In Blacklist zal Fisher zich aansluiten bij Fourth Echelon. Aan hem namelijk de taak om The Blacklist te stoppen, een terroristische organisatie. The Blacklist heeft als doel Amerika uit het Midden-Oosten te verdrijven. Fisher moet dit dus tegenhouden. Qua verhaal is het grote verschil met Conviciton dat Blacklist meer persoonsgedreven zal zijn dan het concept: Fisher als grote actieheld die een president te hulp moet schieten.

Hij zal moeten infiltreren in een dorpje in het Midden-Oosten. Net als eerder in de serie zal hij in staat zijn meerdere vijanden in een keer te markeren om ze allemaal dood te schieten. Maar niet alleen zal Fisher schieten, ook zal hij geruisloos te werk moeten gaan en behoren ondervragingstechnieken tot de opties. De combinatie van actie en stealth zal in ieder geval in dezelfde lijn doorgaan als Convicition.
De stem wordt in Blacklist niet langer ingesproken door stemacteur Michael Ironside. De beste man is inmiddels al 62 jaar en daarom heeft Ubisoft ervoor gekozen een jongere acteur in de arm te nemen. Deze keer zal de stem verzorgd worden door Eric Johnson. Die stem, daar zullen mensen wel aan kunnen wennen. Maar wat voor spelmodi zal de game nou precies kennen? Dat weten we helaas nog niet allemaal. Wel is het bekend dat er een co-op optie in de game komt te zitten. Ook zal de modus Spies vs. Mercenaries terugkomen.
Nieuw in dit deel van Splinter Cell zal de ondersteuning van Kinect zijn. Spelers kunnen vijanden lokken door 'hey you' te roepen. Hoe dit alles precies uit zal pakken is nog een beetje de vraag. Veel informatie over Blacklist moet nog volgen. Maar een game die dezelfde lijn volgt als het succesvolle Convicition en daarnaast nog nieuwe dingen weet toe te voegen is op voorhand al interessant om in de gaten te houden. Wij willen dan ook rustig in 2013 weer in de huid kruipen van Sam Fisher!