Oogappels 2013: Dead Space 3

Article
zondag, 30 december 2012 om 17:00
xgn google image
In een nieuw jaar moet er ook flink gegriezeld worden, dan kan volgend jaar in Dead Space 3. Het is het vervolg op deel twee, een enge game waarvan menig gamer het in zijn broek deed.
Dead Space 3 draait net als de eerste twee delen van de serie om hoofdpersoon Isaac Clarke. Deel drie zal echter iets nieuws doen. Niet langer zul je in je eentje het gevaarte tegemoet gaan, in Dead Space 3 kan er co-op gespeeld worden en mogen angsten gedeeld worden.
De eerste persoon kruipt dan in de huid van Isaac Clarke en de tweede in de huid van John Carver. Samen zullen zij het kwaad bestrijden op planeet Tau Volantis. Hoe deze beleving met twee personen uitpakt, daar wist onze Tom eerder al een goede indruk van te schetsen.
Een ding moet gezegd worden en dat is dat Dead Space 3 minder eng wordt dan zijn voorgangers. EA liet eerder weten dat deel drie minder schrikmomenten zal bevatten, maar meer gericht zal zijn op actie. Wat dat betreft klinkt dit als een bekend scenario, gezien de Resident Evil franchise dit eerder ook deed. Vier delen op rij waren gruwelijk eng en Resident Evil 5 werd eerder een shooter dan een enge survival game.
Toch bewees Resident Evil 5 dat dit niet per se slecht hoeft te zijn, want dat was een geweldige (ook co-op) game. Maar het is goed om even in het achterhoofd te houden dat Dead Space 3 dus niet exact hetzelfde pad zal bewandelen als zijn voorganger. Een leuk gegeven is het feit dat spelers in Dead Space 3 hun eigen wapens kunnen maken. Games als Dead Rising en Dead Island wezen al uit dat dit zeer verslavend en leuk kan zijn voor spelers. Dus de invoering van dit nieuwe systeem zal ongetwijfeld deeltje drie ten goede komen.

Populair Nieuws