Nintendo Switch games die in 2022 nog zullen uitkomen

Article
zondag, 03 juli 2022 om 13:00
xenoblade chronicles 3 noah and miof1656450504
Dit jaar hebben we al een aantal leuke games op de Nintendo Switch kunnen spelen. Zo waren Mario Strikers Battle League Football en Nintendo Switch Sports al erg vermakelijk. Nu 2022 op de helft is zijn er nog een aantal andere games die dit jaar nog op de Nintendo Switch zullen uitkomen.

Xenoblade Chronicles 3

De eerstvolgende game die exclusief naar de Nintendo Switch komt is Xenoblade Chronicles 3. Het derde deel van de populaire RPG games van Nintendo komt uit op 29 juli. Xenoblade Chronicles 3 is een direct vervolg op de eerste en tweede Xenoblade games. De game komt al volgende maand uit en Nintendo heeft daarom ook net als bij Xenoblade Chronicles 2, een Nintendo Direct gehouden die volledig in het teken stond van Xenoblade Chronicles 3.
In de Nintendo Direct hebben we meer informatie gekregen over de hoofdpersonen, de wereld waar de game zich in afspeelt en natuurlijk verschillende upgrades die de game heeft gekregen ten opzichte van de vorige game. Fans van de Xenoblade Chronicles serie kunnen volgende maand dus hun hart ophalen.
2022 03 21 splatoon 3f1661279134

Splatoon 3

Splatoon 2 kwam vijf jaar geleden uit in het eerste jaar van de Nintendo Switch. Nu krijgt de game op 9 september eindelijk een vervolg. Dit schietspel waarmee je met verf op elkaar schiet zal een aantal verbeteringen krijgen ten opzichte van de vorige versie. Zo zijn er een aantal nieuwe wapens toegevoegd en komen er nieuwe manieren om je karakter aan te passen.
Naast dat je het online weer tegen andere kan opnemen, is er ook weer een verhaal waar je doorheen kan spelen. Over het verhaal zijn er nog weinig details vrijgegeven. In de ‘Return of the Mammalians’ trailer waren er wel al een paar hints naar het verhaal. Het is dus nog even wachten tot september tot we eindelijk aan de slag kunnen met Splatoon 3.
mario rabbids sparks of hopef1623936825

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Toen Nintendo in 2017 Mario + Rabbids Kingdom Battle aankondigde kwam dit voor vele als een schok. De game bevat namelijk verschillende Mario karakters en de Rabbids karakters van Ubisoft. Toch was de turn-based strategie game een aardig succes en daarom komt er dit jaar een vervolg naar de Nintendo Switch.
Het tweede deel, Mario + Rabbids Sparks of Hope werd afgelopen jaar tijdens E3 aangekondigd. Nu een jaar later heeft de game deze week na wat leaks, tijdens de Nintendo Direct Mini een releasedatum gekregen. De game is namelijk op 20 oktober te spelen op de Nintendo Switch. Mario + Rabbids Sparks of Hope zal veel terugkerende en nieuwe karakters bevatten. Zelfs Bowser sluit zich aan bij Mario om het op te nemen tegen de slechterik van Mario + Rabbids Sparks of Hope: Cursa.
2022 02 28 pokemon scarlet and violet magnemitef1656450445

Pokemon Scarlet en Violet

Naast Pokemon Legends Arceus krijgen we op 18 november dit jaar nog een andere Pokemon game van Nintendo. Pokemon Scarlet en Violet is de negende en nieuwste generatie van Pokemon. In tegenstelling tot Legends Arceus zal Scarlet en Violet weer een wat traditionelere Pokemon game worden. Je kiest weer één van de drie starter pokemon waarmee je een regio zal verkennen. Er zullen weer uitdagingen op je pad komen en uiteindelijk is het doel om de beste trainer van de regio te worden.
Pokemon Scarlet en Violet kijkt wel wat af van Legends Arceus game. Deze was namelijk erg revolutionair voor de Pokemon games. Zo hebben we in de trailer al kunnen zien dat de Pokemon nu echt in de wereld leven en je deze op vergelijkbare manieren als in Legends Arceus kan besluipen en vangen. De drie starter Pokemon zijn ook bekend deze zijn namelijk: Sprigatito (gras), Fuecoco (vuur) en Quaxly (water). In de trailers hebben we kunnen zien dat ook de stijl van de karakters anders is dan in voorgaande 3D Pokemon games. Scarlet en Violet lijken dus erg revolutionair te worden voor de Pokemon franchise.
bayonetta 3 teaserf1656450394

Bayonetta 3

Naast Xenoblade en Splatoon maakt dit jaar ook een andere geliefde gameserie een terugkeer. Bayonetta 3 komt namelijk als het goed is ook in 2022 uit. De laatste keer dat we een Bayonetta game zagen was in 2014 toen Bayonetta 2 uitkwam. De eerste twee Bayonetta games hebben intussen wel hun weg naar de Switch gevonden en staan klaar in de Nintendo E-shop om fans klaar te stomen voor het derde deel.
Het was sinds de aankondiging in 2017 erg stil rondom Bayonetta 3 tot afgelopen september. Nintendo had toen tijdens een Nintendo Direct een eerste gameplay trailer getoond. In de eerste trailer kregen we verschillende gevechten met vijanden te zien en dus ook het nieuws dat de game in 2022 nog naar de Switch komt. Het is nog even afwachten wanneer de game precies gaat uitkomen.