We Own This City op HBO Max: wel of niet kijken?

Article
zondag, 03 juli 2022 om 11:00
jon bernthal 7f1651138377
Op HBO Max staat de serie We Own This City, van dezelfde makers van The Wire. Is de serie, die gaat over drugs en criminaliteit, de moeite waard? Dit zijn redenen om de show juist wel of niet te kijken.

Wél, want: bekende The Wire-gezichten

Eén van de beste HBO-series ooit is The Wire. Daar bestaat geen twijfel over. De serie, die vijf seizoenen telt, heeft niet alleen een goed verhaal, maar ook uitstekende acteurs. Een aantal zijn echt mega groot geworden. Zo zit een hele jonge Michael B. Jordan aan het begin van de show en ook Idris Elba zit in de serie. Helaas zien we deze twee gezichten niet terug in We Own This City, maar wel zien we andere bekende gezichten en het zijn er best veel!

Herinner je je Jamie Hector nog? Hij speelde in The Wire Marlo Stanfield, een meedogenloze crimineel. Hij is een grote drugsbaas in de laatste twee seizoenen. Dat deed hij met verve, maar in We Own This City zien we hem aan de andere kant, namelijk als politieagent. De vraag is wel hoe zuiver iedereen is als agent, maar daarover vertellen wat je straks meer.
Naast Hector is het tof om Tray Chaney tegen te komen, een kind nog in The Wire, maar volwassen in We Own This City. En zo zijn er tal van voorbeelden. Hierbij de volledige lijst van acteur die je kunt herkennen.
Het is eigenlijk een must om eerst The Wire te zien om nog meer van We Own this City te genieten!

Niet, want: teveel gespeel met de tijd

In We Own This City wordt een verhaal verteld, waarbij er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van flashbacks. Dit is niet één keer, maar continu. De serie maakt wel duidelijk wanneer je naar het verleden gaat, omdat er dan een rapport getikt wordt met daarop een datum. Het gebeurt alleen zo vaak en in elke aflevering is het opletten geblazen, wanneer je naar de tegenwoordige tijd kijkt en wanneer naar het verleden. Wat ons betreft wordt er net even té vaak terug geflitst en is het daardoor niet altijd even fijn om naar de show te kijken.
seth hurwitzf1656429952

Wél, want: interessant verhaal

Het verhaal van We Own This City is veruit de belangrijkste reden om te kijken. Het verhaal gaat namelijk specifiek in over corrupte politie in Baltimore (dezelfde plek waar The Wire zich afspeelt). Het is een verhaal dat gebaseerd is op het boek van de journalist Justin Fenton. Het boek heet: A True Story of Crime, Cops and Corruption. Daaruit blijkt dat een hele afdeling binnen de politie zwaar corrupt is. Het gaat om politieagenten die geld en drugs stelen van mensen, racistisch zijn, mensen ten onrechte beschuldigen en ga zo maar door. Je weet eigenlijk niet wat je ziet, zo erg is het. De hoofdrol is weggelegd voor Jon Bernthal en dat doet hij goed.

Niet, want: slechts zes afleveringen

Juist omdat het interessante materie betreft, is het eigenlijk zonde dat de show maar zes afleveringen telt. Het voelt afgeraffeld aan en dat er nog veel meer in het vat had gezeten. The Wire bestaat uit vijf seizoenen. Nu kijk je naar slechts één seizoen en dan ook nog maar één zes afleveringen. Doordat het acteerwerk van meerdere mensen zo sterk is, mis je het dat er voor een aantal niet wat meer screentijd was geweest. Soms lijkt het een grote Bernthal-show en hoewel hij goed speelt, voelt het af en toe verkeerd. Ja, er had meer uitgehaald kunnen worden.

Niet, want: kan niet tippen aan The Wire

Die balans is dus beter bij The Wire. En hoewel We Own This City zeker een toffe show biedt, blijft na zes afleveringen toch een beetje een vieze nasmaak over. Als je hoort dat er een spin-off gaande is van The Wire kun je niet anders dan heel enthoiusiast geraken. Maar als je dan alles gezien hebt, besef je dat de serie lang niet zo goed is als het origineel. Viel dat niet te verwachten, denk je dan. Ja, misschien wel. Maar stiekem hoop je op meer. We Own This City kan simpelweg niet tippen aan The Wire. Desalniettemin kun je gerust de show een keer kijken als je houdt van series rondom drugs en criminaliteit.

Populair Nieuws