Deze 8 Nintendo Switch exclusives 2017 komen er nog aan!

Article
vrijdag, 21 april 2017 om 16:23
xgn google image
Nintendo heeft in 2017 de Switch uitgebracht en die verkoopt als een gek. Overal is de console uitverkocht. De rest van het jaar komen er nog mooie titels uit voor de Switch. Hier vind je de aankomende Nintendo Switch exclusives 2017. Deze games moet je echt in de gaten houden!
Het is de beurt aan Nintendo om vooruit te blikken op wat er nog gaat komen dit jaar. In deze lijst vind je enkel games die exclusief uitkomen voor de Nintendo Switch. Er staan dus geen games tussen met een 3DS tegenhanger of games die ook op andere consoles uitkomen.
Daarnaast focust deze lijst zich op wat er zover bekend is over 2017. Games waarvan we nu al weten dat ze later dan 2017 uitkomen zijn niet opgenomen in deze lijst. De nieuwe No More Heroes is bijvoorbeeld al bevestigd voor 2018, dus die zul je hier niet vinden in de lijst.
Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

8 Nintendo Switch exclusives 2017

Mario Kart 8 Deluxe

Gelukkig hoeven we niet op alle titels in deze lijst lang te wachten. Mario Kart 8 Deluxe komt volgende week al uit voor de Switch. Deze Deluxe versie van Mario Kart 8 bevat heel wat extra's en vernieuwingen ten opzichte van de Wii U game. Zo zijn er bijvoorbeeld vijf nieuwe speelbare karakters aan de game toegevoegd.
De grootste verbetering zit in de Battle modus van de game, die nou meer lijkt op de Battle modi uit eerdere games. Spelers worden in Mario Kart 8 Deluxe gedropt in een afgesloten arena waar ze elkaar bekogelen met van alles en nog wat. Iedereen heeft ook vijf ballonnen in plaats van drie. Er zijn acht verschillende banen voor deze modus met verschillende speltypen die gepseeld kunnen worden.
Mario kart 8 Deluxe verschijnt exclusief voor de Nintendo Switch op 28 april.
109989

Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade is een franchise die op de Wii voor het eerst werd aangeboden. Na een port voor de New 3DS en een spirituele opvolger voor de Wii U in de vorm van Xenoblade Chronicles X is het nu tijd voor een echt vervolg. Ondanks dat Xenoblade Chronicles 2 een echt vervolg is op de eerste Xenoblade zal een ander hoofdpersonage hebben.
Shulk is verleden tijd en een nog ongenoemde held gaat nu op avontuur. In het verhaal ga je op zoek naar de wereld "Elysium". De stijl is iets aangepast waardoor karakters er minder menselijk uitzien en meer op een tekening lijken. Verder is er nog maar weinig bekend over deze game.
Xenoblade Chronicles 2 zal later dit jaar nog uitkomen exclusief voor de Nintendo Switch.
109990

Seasons of Heaven

Seasons of Heaven vertelt een Frans verhaal over een jongen met het syndroom van Asperger, Yann. Samen met zijn trouwe buldog Ani gaat hij op verschillende avonturen in een wereld waar geen beschavingen meer zijn. Je kunt zowel Yann als Ani besturen om verder te komen in de game.
In december werd Seasons of Heaven al aangekondigd voor de Switch. Sindsdien is de ontwikkelaar hard aan het werk geweest zonder iets van zich te laten horen. We weten dus nog maar weinig over deze game, behalve dat het er goed uitziet. Een trailer en screenshots werden eerder al eens getoond.
Seasons of Heaven zal later in 2017 exclusief uitkomen voor de Nintendo Switch.
109991

Splatoon 2

Na het grote succes van de eerste Splatoon op de Wii U was het een kwestie van tijd totdat de Switch ook een Splatoon game zou krijgen. Splatoon 2 werd begin dit jaar aangekondigd voor de Nintendo Switch en zal onder andere nieuwe maps en wapens hebben. Ook zal er een co-op modus toegevoegd worden waarin maximaal vier spelers zo veel mogelijk eieren moeten verzamelen terwijl ze kwaadaardige zalmmonsters moeten ontwijken.
Dankzij de mogelijkheden van de Switch is het mogelijk om lokaal met acht spelers tegen elkaar te spelen. Zo kun je het ter plekke uitvechten met je vrienden om te zien wie er nou het beste is in deze game. Net als in het eerste deel kunnen de personages in inktvissen veranderen om door de verf te zwemmen.
Splatoon 2 zal exclusief uitkomen voor de Nintendo Switch op 21 juli.
109992

Project Octopath Traveler

Octopath Traveler heeft nog geen officiële titel, maar wist begin dit jaar wel al indruk te maken toen de game werd aangekondigd voor de Nintendo Switch. Zodra Square Enix een JRPG maakt, weet je dat je iets moois kunt verwachten. Verwacht hier tijden E3 2017 meer over.
In de eerste trailer van het project zien we hoe de graphics gebruiken maken van sprite-artwork. In combinatie met de 3D achtergronden geeft dit een aangenaam effect op. Octopath Traveler straalt in een korte tijd al ontzettend veel atmosfeer uit. We zien ook dat de game een trun-based vechtsysteem zal hebben.
Project Octopath Traveler is exclusief aangekondigd voor de Nintendo Switch met een gegokte release in 2017.
109993

Arms

Arms wordt de volgende nieuwe serie van Nintendo om een hit mee te scoren. In Arms vechten spelers het uit met personages die lange springveren in plaats van armen hebben, waardoor ze van een afstandje flink kunnen uithalen. Je kunt Arms met maximaal vier spelers tegelijkertijd spelen.
Je bestuurt iedere arm afzonderlijk met de Joy-Con controllers, maar je kunt ook een pro controller gebruiken om deze vechtgame te spelen. Terwijl jouw vuist over het scherm vliegt kun je deze nog van richting laten veranderen.
Arms zal 16 juni exclusief uitkomen voor de Nintendo Switch.
109994

Seiken Densetsu Collection

De Seiken Densetsu Collection is een collectie van drie games uit de Mana franchise. De games in de collectie zijn verbeterde versies van Mystic Quest (ookwel Final Fantasy Adventure genoemd), Secret of Mana, en Seiken Densetsu 3. De eerste game kreeg in Japan de naam Seiken Densetsu Final Fantasy Gaiden en is daarmee de eerste titel uit de Mana serie. Het derde deel werd nooit eerder in het Westen uitgebracht waardoor enkel de Japanse naam er is.
De Seiken Densetsu Collection heeft voorlopig enkel een bevestigde release in Japan, maar omdat de Nintendo Switch regiovrij is kun je de games ook gewoon in Europa spelen. De Mana games zijn role-playing games die zich afspelen in een Middeleeuws tijdperk. De collectie komt ook met de mogelijkheid om de muziek van de game te beluisteren op het thuisscherm van de Switch.
Seiken Densetsu Collection komt 1 juni exclusief uit voor de Switch in Japan en in de eShop.
109995

Super Mario Odyssey

Een nieuwe 3D Mario game is altijd reden voor plezier. Bij de aankondiging werden we dan ook spontaan enthousiast voor wat er komen gaat. We konden al volledig open werelden zien waarin Mario een uitstapje maakt naar wat lijkt ons eigen universum. In de trailer zien we hem rondlopen in een grote stad met allerlei wolkenkrabbers.
In Super Mario Odyssey ontmoet Mario een pet met ogen. Deze pet lijkt centraal te staan in de game en met de gameplay. Hoe de pet precies gebruikt zal worden is nog niet bekend. Verder zien we een hoop oude elementen terugkeren in Super Mario Odyssey waardoor we zeker weten dat deze game er eentje is om in de gaten te houden.
Super Mario Odyssey moet in de laatste helft van 2017 exclusief uitkomen voor de Nintendo Switch.