Deze lijst draait enkel om games die exclusief voor de PlayStation 4 zullen verschijnen. Geen console exclusives, geen Sony exclusives, maar rasechte PlayStation 4 exclusives. De games in deze lijst kun je alleen spelen als je een PS4 aangesloten hebt.

We kijken daarnaast vooruit naar wat 2017 ons te brengen heeft, dus verwacht geen The Last of Us Part 2 of Death Stranding in deze lijst. Die games mag je volgend jaar in top 10-lijstjes verwachten. Niet alle games in deze lijst hebben een vaste release, maar zullen naar verwachting wel uitkomen in 2017.

Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

10 PlayStation 4 exclusives 2017

Dreams

Dreams is een beetje een aparte titel. Deze game wordt gemaakt door Media Molecule, de studio achter de LittleBigPlanet games. Dromen creëren staat centraal in Dreams. Net als in de LittleBigPlanet games kunnen spelers zelf levels in elkaar zetten die gedeeld kunnen worden met de rest van de community.

De dromen kunnen zo gek zijn als spelers maar kunnen verzinnen. Je kunt hele games maken, maar ook kunstwerken, films of muziek en natuurlijk kun je ook voor combinaties daarvan kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dreams biedt een unieke speelervaring, die ofwel heel goed ofwel belabberd uit zal pakken.

Er is nog geen releasedatum voor Dreams, maar naar verwachting komt de game dit jaar nog uit exclusief voor de PlayStation 4.