Top 10 beste South Park characters - Welke zijn de tofste?

  Bijna iedereen heeft wel eens South Park gekeken, de animatiekomedie van Trey Parker en Matt Stone. Het twintigste seizoen zit er inmiddels op, maar fans hoeven niet te treuren: de leuke personages uit de serie zullen nog zeker drie jaar te zien zijn. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 10 beste South Park characters.

  Let op: dit artikel bevat enkele spoilers voor South Park. Wees hier dus voor gewaarschuwd.

  South Park staat tegenwoordig niet alleen meer bekend om de televisieserie, in 2014 kwam de game South Park The Stick of Truth uit. Een nieuwe South Park game staat gepland voor begin 2018, namelijk South Park The Fractured But Whole. Wij konden al met deze game aan de slag, meer informatie lees in je onze preview. In dit artikel kijken we naar de 10 beste South Park characters.

  10. Chef

  Ja, hij is overleden en ja, hij is al enkele seizoenen uit de serie. Toch verdient Chef zeker een plekje in de top 10 beste South Park characters. De getinte kok was één van de weinige normaal redenerende personages in het dorpje. Hij was de persoon waar de kinderen voor ouderlijk advies naartoe gingen, in plaats van hun eigen ouders.

  Ook niet bepaald onbelangrijk: Chefs stem is ingesproken door Isaac Hayes. Helaas is ook hij ons enkele jaren geleden ontvallen.

  9. Timmy

  Living a Lie! Timmy, de rolstoelboy die in seizoen 4 zijn eerste opwachting in de serie maakte. Welke show, anders dan South Park, komt ermee weg om zoveel spot te drijven met een gehandicapt personage?

  Dat komt doordat alle personages uit de show weten dat Timmy fysiek beperkt is en dat hebben geaccepteerd. Hij wordt daardoor normaal benaderd door de andere characters, zoals het hoort.

  Voor de fans van Timmy is het dan ook jammer dat hij steeds minder vaak te zien is in de afleveringen. Maar als hij tevoorschijn komt, maakt hij altijd een impact. Vooral in de aflevering waarin hij zich samen met Jimmy, waarover later meer, voegt bij de agressieve gang The Crips.

  8. Stan Marsh

  Een van de hoofdrolspelers van de serie zetten wij op nummer 8 van de top 10 beste South Park characters. Stan staat niet hoog in de lijst omdat hij eigenlijk een doorsnee personage is: hij doet zelden iets wat uit de toon valt. Samen met Kyle is hij een van de meer normale figuren in South Park.

  Zijn vader Randy is een geheel ander verhaal, maar daarover later meer. Stan is een volwassene op tienjarige leeftijd en gedraagt zich daar ook naar. De politieke kwesties, die de serie vaak behandelt, worden vaak via Stan op serieuze toon aan de kijker overgedragen.

  7. Mr. Slave

  Mister Slave, misschien wel het meest rare personage van de hele serie. Sommige beelden waarin Mr. Slave de meeste vunzige dingen uithaalt, proberen kijkers nog steeds van hun netvlies te halen. Maar juist om dat feit staat Mr. Slave in de top 10 beste South Park characters.

  Neem bijvoorbeeld de aflevering dat de kont van Mr. Slave Paris Hilton opeet, een van de meest bizarre South Park afleveringen ooit. Aan de andere kant is Mr. Slave niet totaal achterlijk, zo heeft hij af en toe een wijze levensles in petto. Zo gaf hij Wendy Testaburger de tip dat zij geen bepaalde levensstijl moet hanteren, alleen maar omdat het populair is.

  6. Randy Marsh

  Randy Marsh, de vader van Stan, lijkt elk seizoen populairder te worden. Sinds het zesde seizoen hebben de makers Randy meer 'speeltijd' gegeven en dat komt de serie ten goede. De opvliegende en humoristische Randy is een leuke afwisseling op de andere personages in South Park.

  Neem bijvoorbeeld de beroemde aflevering waarin Randy medicinale wiet kocht bij de apotheek. Dat ging niet helemaal zoals van tevoren gepland, hij kreeg door het wiet roken enorme testikels en met enorm bedoelen wij ook echt enorm. Zo groot zelfs, dat Randy besluit om zijn testikels in een kruiwagen te leggen wanneer hij zich over straat begeeft, en dit levert hilarische momenten op.

  5. Jimmy

  Naast Timmy zijn wij natuurlijk ook de andere lichamelijk beperkte topper van de serie niet vergeten, namelijk Jimmy! Jimmy zit niet in een rolstoel maar loopt op krukken. Helaas voor hem is dat niet het enige wat hem in het leven een beetje tegenwerkt, hij stottert namelijk ook ernstig. Maar dit maakt zijn personage juist ontzettend vermakelijk en onmisbaar in South Park.

  Het was de bedoeling van Matt Stone en Trey Parker dat Jimmy maar één keer in de serie zou verschijnen. Hij werd alleen zo ontzettend populair dat ze besloten hem vaker in de serie te gebruiken. Ondanks zijn opvallende verschijning is Jimmy een optimistische jongen die als de beste Kanye West kan bespotten.

  4. Butters

  Net als Jimmy begon Butters als klein zijkarakter in South Park. Butters is een kleine naïeve schattige jongen die nergens kwaad in ziet. Butters is mede hierdoor uitgegroeid tot één van de beste South Park characters. De combinatie van het optimisme van Butters en het cynisme van Cartman is altijd grappig.

  Een toffe aflevering van Butters is 'Butters Very Own Episode', hierin moet hij een moordpoging door zijn moeder zien te overleven. Helaas hebben de makers besloten dat Butters steeds minder zendtijd krijgt, zonde.

  3. Kenny

  Kenny kan natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 beste South Park characters. Kenny staat er bekend om dat hij in elke aflevering, zeker de eerste vijf seizoenen, dood gaat op de raarste manieren. Daarnaast is hij beroemd om zijn oranje pakje met een capuchon die zover over zijn hoofd is getrokken, dat je alleen nog een deel van zijn ogen ziet.

  Het is jammer dat Kenny steeds minder vaak een prominente rol heeft in South Park. Waar hij vroeger één van de boys was, is hij nu een achtergrondkarakter dat je af en toe voorbij ziet komen. Misschien dat hij door de komst van South Park The Fractured But Whole meer zendtijd krijgt, maar dat is afwachten.

  2. Kyle

  Kyle is, op de nummer één na, het tofste character van South Park. Kyle heeft het niet gemakkelijk in de serie, Cartman maakt hem constant compleet belachelijk omdat hij een jood is. Daarnaast heeft hij een overbezorgde moeder die door haar bezorgdheid Kyle meerdere malen in de problemen brengt. Het ergste is nog dat hij op één of andere manier zichzelf steeds in de meest complexe situaties brengt.

  Het leuke aan Kyle is dat hij een ideale mix is van stabiliteit en radicale punten van South Park. Helaas voor Kyle moet hij één personage voor zich dulden.

  1. Cartman

  Als je alle seizoenen van South Park in beschouwing neemt, dan is Cartman het gezicht van de serie en behoort op de nummer één van onze top 10 beste South Park characters. Zonder de racistische, grofgebekte, verwende, jodenhatende dikke Cartman zou de serie een stuk minder interessant zijn. Ook niet onbelangrijk: Cartman heeft een zangtalent waar je u tegen zegt, zo coverde hij Pokerface van Lady Gaga en zingt hij over minderheden in zwembaden.

  Haal Cartman weg en je hebt geen harde grappen meer over bepaalde bevolkingsgroepen, je hebt geen shitbuckets meer, geen mooie covers van liedjes, kortom: Cartman is onmisbaar.

  Welke personages mis jij in onze top 10 beste South Park characters? Laat het weten in de reacties!

  South Park: The Fractured But Whole

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.