Deze features hopen we te zien in de nieuwe Star Wars game!

  EA Games is op zoek naar iemand om het online gedeelte van een nieuwe Star Wars game af te handelen. We weten al dat het gaat om een open wereld, maar verder is er weinig bekend. Wij zetten een aantal features op een rij die we graag in de aankomende Star Wars zouden willen zien!

  Eens geen Jedi zijn

  Natuurlijk, Star Wars is ontzettend gaaf doordat Jedi en Sith het tegen elkaar opnemen met lazerzwaarden. Maar zou het niet weer eens fijn zijn om niet alles enkel met een lightsaber in mootjes te hoeven hakken? In Battlefront 2 speel je grotendeels als stormtrooper of rebel en ook in het al oudere Jedi Knight 2 begon je als simpele gast met geweren.

  Net als in Star Wars: Knights of the Old Republic zouden wij het niet erg vinden om ook te kunnen kiezen voor een personage zonder lazerzwaard. Een smokkelaar, een oud-rebel of gewoon iemand die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. De schietijzers in Star Wars zijn zeer dodelijk, dus je hoeft niet bang te zijn niets te kunnen doen. Gewoon lekker Han Solo uithangen!

  Oude bekenden

  Met tal van boeken, films, games en films, zijn er ondertussen flink wat personages geïntroduceerd aan lezers, kijkers en gamers. Het Star Wars universum beslaat vele millennia en dus is de kans groot dat elke game een eigen tijdsperiode krijgt, maar waarom zouden ze daar aan vasthouden in de nieuwe Star Wars game? Zou het niet eens leuk zijn om eens personages te kunnen herkennen?

  Zo nu en dan was er iets van overlap. Kyle Katarn ging in Jedi Knight 2 op bezoek bij Luke Skywalker, maar verder werd weer een andere verhaallijn aangesneden zonder bekenden. Eén van de features die wij graag zouden zien in de nieuwe Star Wars game zou zijn om meer personages uit films, boeken of eerdere games voorbij te zien komen. Voor net dat beetje extra herkenning.

  Rassen en personaliseren

  In een universum met ontzettend veel planeten, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel verschillende wezens. Mensen, Zabrak, Rodians: noem het allemaal maar op. De één nog gekker dan de andere, maar wel allemaal ontzettend tof. Om ervoor te zorgen dat elke spelers in zijn open wereld in de nieuwe Star Wars game een unieke ervaring heeft, zouden we graag zoveel mogelijk van de rassen terugzien.

  Des te beter kan je kiezen om een menselijke smokkelaar te spelen, of juist een duistere Zabrak als Darth Maul die geboren wordt met een aantrekking tot the force. Waar The Elder Scrolls games je laten kiezen tussen tal van verschillende wezens, zou dat in de nieuwe star Wars game dus ook zeker een toevoeging zijn. Al helemaal als je vervolgens anders wordt behandeld op jouw thuisplaneet of door andere aliens.

  Goed versus kwaad

  Geen boek, film of game over Star Wars is compleet als er geen strijd tussen goed en kwaad plaatsvindt. Ongeacht in welke tijd het verhaal zich afspeelt, er zijn altijd aanhanger van de Jedi en van de Sith. Jij zal daar met jouw personage middenin zitten en moeten kiezen of jij je aansluit bij de het goede kamp, of het kwade.

  Dat je die keuze zelf kan maken en niet wordt gedwongen om rebellen of de republiek te redden, zou zeer welkom zijn. Als jij denkt dat het sterrenstelsel er beter van wordt als er een keizer aan de macht staat die orde weet te bewaren, waarom zou je daar dan tegen moet vechten? Dan kan je beter de keuze krijgen om jouw mening uit te werken zoals in Star Wars: Knights of the Old Republic. Uiteraard wel met alle bijkomende negatieve gevolgen voor het heelal, maar dat is slechts een bijkomstigheid.

  Ruimtereizen

  Planeten in het Star Wars universum zijn groot. Dat neemt niet weg dat er niet op elke planeet even veel te doen is. Want een gigantische lavabal als Mustafar bijvoorbeeld ziet er alleen heel tof uit. Echt veel steden zal je er niet tegenkomen. Dat neemt niet weg dat het aardig zou zijn om zo nu en dan uitstapjes te kunnen maken naar compleet andere planeten voor een welkome verandering in omgeving.

  Natuurlijk zal je daarvoor plaats moeten nemen in een ruimteschip en koers moeten zetten naar een andere planeet. De vraag is alleen hoe gevaarlijk die reis zal zijn. Neem je de shuttle speciaal voor intergalactische reizigers, of pak je jouw eigen schip en is er een kans dat ruimtepiraten interesse in je tonen? Dergelijke mogelijkheden zouden wij maar al te graag in de nieuwe Star Wars game willen zien!

  Welke features hoop jij terug te zien in de nieuwe Star Wars game?

  Een open wereld waarin je vrij rond kan lopen. Dat biedt mogelijkheden voor flink wat toffe features. De vraag is alleen welke er wel en welke er niet in de game terug zullen komen. Onze vraag aan jullie is dan ook wat jij hoop terug te vinden in de aankomende Star Wars titel!

  Star Wars Battlefront 2

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.