Volgende Far Cry setting - Hoe en wat?

  Na meerdere Far Cry settings te hebben gehad is het ook dit jaar weer de vraag waar Ubisoft dit keer mee komt. Geruchten zijn er dat we de beelden krijgen op de E3 van de volgende Far Cry game. Welke settings zijn er mogelijk en willen wij zien?

  Bij Far Cry is de setting erg belangrijk. De game is er namelijk omheen gebouwd. Om te kijken naar welke Far Cry setting we kunnen verwachten en welke wij willen zien, moeten we eerst kijken naar de vorige settings die de games hebben gehad.

  Far Cry (2004) - Wat hebben we al? - Jungle eiland

  Het eerste deel in de reeks speelt zich af op een eiland met voornamelijk tropische jungles en witte zandstranden. Je vindt er ook grotten en rotsformaties. Aangezien de game al wat ouder is, zijn de graphics ook niet geweldig.

  Het is dus een logische zet om later als de technologie er voor is dezelfde setting te gebruiken en dus betere graphics te hebben, om optimaal van de jungle te genieten. Maar daarover later meer.

  Far Cry 2 (2008) - Wat hebben we al? - Savanne van Afrika

  Na een jungle setting in Far Cry 1, koos Ubisoft er voor om het verhaal op de Savanne af te laten spelen. De Savanne is zoals je op de foto ziet een vooral plat landschap met enkele rotsheuvels en wateren. Het lijkt vrij dor, maar er zijn ook veel groene gebieden te vinden in de game. Toch voelt de setting snel saai aan.

  Far Cry 3 (2012) - Terug naar de roots - Jungle eilanden

  In 2012 was er de technologie om betere graphics neer te zetten dan voorheen. Ubisoft koos ervoor om ongeveer dezelfde setting te nemen als in het eerste deel.

  In Far Cry 3 bestaat de open wereld uit twee grote eilanden, Rook Islands. Deze eilanden zijn vooral bedekt met groene gebieden en mooie stranden. Ook zijn er veel rivieren te vinden. In de jungles van de eilanden schuilen vele gevaarlijke dieren zoals tijgers, panters, beren, krokodillen en ga zo maar door.

  Far Cry 3 wordt gezien als de beste Far Cry door de fans. Het was dus zeker geen slechte keuze van Ubisoft om een setting te nemen die al gebruikt is in de serie.

  Far Cry 3 Blood Dragon (2013) - onrealistisch maar leuk - 80's

  Deze game is erg uniek. Het spel speelt als Far Cry 3, maar dan in een jaren 80 sausje. De game bevat een hoop neon kleuren en bijzondere vormgevingen. Je speelt in de game als een cyborg. Half mens, half robot dus.

  De game is niet voor de serieuze gamers, zo zijn er een hoop grappen en opmerkingen in de game die de spot drijven met games en films, maar ook het spel zelf. Bovendien moet je op draken jagen die meer weg hebben van Godzilla. Dit is dus de eerste Far Cry met een grotendeels, zeg maar gerust gehele onrealistische setting.

  Far Cry 4 (2015) - De eerste Far Cry op next-gen - Himalaya

  De game Far Cry 4 is de eerste van de serie die uitkwam op de nieuwe generatie consoles. De grafische kracht is er dus flink op vooruitgegaan en zo ook de graphics van de game.

  Far Cry 4 is een mooie game die zich afspeelt in het gebied Kyrat in het Himalaya gebergte. Deze setting zorgt ervoor dat je tussen en op de bergen kan knallen, maar er zijn ook gebieden met sneeuw en gebieden met veel groen. Dit zorgt voor veel diversiteit in de open wereld.

  In de game is het ook mogelijk om een soort "geestenwereld" te betreden. De gebieden zijn te vergelijken met die uit de film Avatar, door de vliegende stukken land.

  De setting van Far Cry 4 is dus zeker niet slecht, maar fans hadden na het geweldige Far Cry 3, meer van de game verwacht.

  Far Cry Primal (2016) - Terug in de tijd - Het Stenen Tijdperk

  De eerste Far Cry die een volledig eigen naam heeft. In Far Cry Primal speelt het verhaal zich lang geleden af, namelijk in het Stenen Tijdperk. De game heeft net als Far Cry 4 een gevarieerde omgeving. Zo zijn er moerassen, bergen, sneeuw vlaktes, bossen en grotten te vinden.

  De game viel erg in de smaak, omdat het een totaal andere setting had dan Far Cry 4. Het was dus een goede keuze voor Ubisoft om terug in de tijd te gaan met de Far Cry setting.

  Dit is de laatste Far Cry die is uitgekomen. Welke settings kunnen we mogelijk verwachten of willen wij graag zien? Lees daarvoor verder.

  Far Cry Jura - Overleven tussen de dino's

  Bij Far Cry is het dus een noodzaak om een wereld te hebben die niet snel zal vervelen, of waar je een goed verhaal kan vertellen. De laatste tijd zijn games met dino's erg populair, zoals ARK Survival Evolved, Primal Carnage Extinction, The Isle en de VR game Robinson The Journey.

  De Far Cry community vraagt al enige tijd langer om een Far Cry met dino's. Het is dus niks nieuws dat we een Far Cry met dino's kunnen verwachten. Het is ook een setting waar je een hoop mee kan en waar je een goed verhaal bij kan verzinnen.

  Wij hopen dus zeker op een Far Cry waar we op dino's kunnen jagen, of waar we een gevecht tussen een T-Rex en Spinosaurus kunnen bewonderen *Ugh* Jurassic Park *Ugh*.

  Far Cry Amazon - Strijden in het tropisch regenwoud

  Het kan een logische keuze zijn voor Ubisoft, om ongeveer dezelfde setting te gebruiken als in Far Cry 1 en de succesvolle Far Cry 3. De nieuwe generatie consoles kan flink wat aan en zelfs 4K op de PS4 Pro.

  Aangezien de jungle setting al meerdere malen geslaagd is zal het geen tegenslag zijn om er ook mee aan de slag te gaan op de PS4. Het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika met de rebellen strijders zoals de F.A.R.C. of de Pablo Escobar praktijken die zich er hebben afgespeeld, lijkt het ons een ideale setting voor de volgende Far Cry. Kunnen we deze setting verwachten? Ja, misschien niet gelijk in de volgende Far Cry, maar een terugkeer zou logisch zijn.

  Far Cry Cold War - Sluipen in Pripyat

  Daar waar Modern Warfare grotendeels om bekend staat, zou ook Far Cry iets mee kunnen doen. Wie kent de missies van COD 4 Modern Warfare nou niet? Een aantal daarvan speelt zich af in Pripyat, een verlaten stad in Oekraïne. De stad is in 1986 volledig ontruimd als gevolg van de kernramp. Dit alles ten tijden van de Koude Oorlog.

  Het gebied heeft een typische Oostblok uitstraling. Je ziet er saaie grijze gebouwen, en kaarsrechte straten. Maar doordat het in de haast verlaten is liggen er nog vele spullen zoals knuffels, fotolijsten, schilderijen enzovoorts. Volgens sommige mensen schijnt het zelfs in de stad te spoken.

  Stel je voor dat je in Far Cry door Pripyat in de nacht missies moet uitvoeren, of dat je in het bos naast Pripyat een beer tegenkomt. Het klinkt ons als muziek in de oren en we zouden deze setting met open armen ontvangen. Of het te verwachten is? Die kans is natuurlijk vrij klein, maar hopen kan altijd.

  Far Cry Secrets of the South - Nazi's op Antarctica

  Er zijn films gemaakt over Nazi's op de maan en in Uncharted is zelfs een oude Nazi duikboot (U-boot) te zien die achter een schat aan zat voor het vast kwam te zitten op de rivier. De Nazi's zitten zaten dus overal en nergens (volgens verhalen).

  Zo is er ook een verhaal bekend dat er Nazi's een geheime basis hebben op Antarctica. Hoe gaaf zou het zijn als je een Far Cry zou hebben waar je vijand de Nazi's zijn? Je zou misschien denken dat Antarctica een eentonige setting zou zijn, maar wie zegt dat het interieur van de Nazi basis eentonig is? Antarctica is een gigantisch continent, dus een mega basis zal er ook wel passen. Op de afbeelding krijg je een beetje een idee hoe het eruit zou kunnen zien.

  Je kan de setting tijdens de Tweede Wereldoorlog af laten spelen, maar je kan het bijvoorbeeld ook in de toekomst zetten. Een beetje hetzelfde idee als van de film Iron Sky, waar de Nazi's een enorme basis op de maan hadden. Nazi's als Far Cry setting is iets wat ons niet zou teleurstellen. Is het te verwachten? Op zich wel, want de Wereldoorlog setting is erg populair.

  Far Cry Classic HD

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.