De beste Netflix Original series van het moment!

  Netflix is tegenwoordig bijna niet weg te denken uit onze vrije tijd. Bijna iedereen is wel verslaafd aan meerdere series en als eenmaal een serie is afgelopen weet je vaak niet meer hoe je verder moet. In deze special zetten wij de beste Netflix Originals van dit moment op een rij!

  Netflix

  The Witcher

  Na het enorme succes van Game of Thrones ligt na laatste seizoen de markt open voor een nieuwe, meeslepende fantasy-serie. Amazon wil die gaan invullen met The Lord of the Rings of met The Wheel of Time, maar Netflix heeft ondertussen haar geld ingezet op The Witcher.

  In de serie volgen we de avonturen van Geralt of Rivia, een witcher. Deze monsterjagers worden door de mensen in het Middeleeuwse landschap gezien als freaks, maar de mensheid maakt ondertussen graag gebruik van hun diensten. Het is een dubbelzinnig bestaan voor veel witchers.

  Naast Geralt verschijnen ook andere karakters in de serie die voor de liefhebbers van de games bekend voor zullen komen. De betoverende magiër Yennefer maakt bijvoorbeeld haar opwachting, maar ook Ciri. Het lot van deze opgejaagde prinses is diep verweven met die van Geralt en zal de rode draad vormen voor de serie. Het eerste seizoen is nu te vinden op Netflix, maar de showrunner is van plan om nog een flink aantal seizoen er achteraan te plakken.

  Netflix

  Stranger Things

  Voor de fans die er van houden om continue spanning te hebben, is de serie Stranger Things op het lijf geschreven. De sci-fi serie met horrorelementen moet je niet alleen de stuipen op het lijf jagen, maar moet ook iedere aflevering ultieme spanning brengen door een ongelofelijk origineel verhaal.

  Stranger Things gaat over een 12-jarige jongen, genaamd Will Byers, die uit het niets verdwijnt. Natuurlijk is de moeder van Will enorm geschokt door de verdwijning en ze meldt de vermissing meteen aan de politie. De politie start een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning en ook de vrienden van Will gaan op onderzoek uit. Ze komen erachter dat er veel mysterieuze dingen zijn gebeurd rondom de verdwijning van Will en krijgen te maken met krankzinnige krachten.

  De afleveringen in het eerste seizoen bieden in ieder geval voldoende spannende momenten voor ieder persoon, maar daarna is er nog genoeg te genieten. Er staan namelijk al drie seizoen van Stranger Things op Netflix.

  Netflix

  Sex Education

  De overgang van de basisschool naar de middelbare school is vaak al een lastige periode voor veel jongeren. Daarnaast krijgen ze ook nog eens te maken met veel lichamelijke veranderingen en gierende hormonen, gepaard met onwetendheid.

  Het tegenovergestelde gebeurt eigenlijk met Otis Milburn in Sex Education. De tiener weet alles van seks en de bijbehorende kwaaltjes, maar is socially awkward en zijn lichaam lijkt niet te luisteren naar de hormonen. Toch weet Otis zijn weg te vinden op school door samen te werken met buitenbeentje Maeve Wiley en hun schoolgenoten in het geheim les te geven in seks en hun persoonlijke problemen.

  De hilarische serie sloeg in als een bom op Netflix en het is dan ook geen raadsel dat de streamingdienst meteen een nieuw seizoen heeft besteld. Het tweede seizoen is sinds kort ook al te zien op Netflix.

  Netflix

  Narcos

  Pablo Escobar. Het kan bijna niet anders dan dat je wel eens over deze man hebt gehoord. Hij is wellicht een van de meest corrupte mensen in de geschiedenis en hij staat bekend als de grondlegger van de drugshandel in cocaïne. In Narcos maken we kennis met het hele leven van Pablo Escobar en de andere beruchte criminelen waarmee hij te maken krijgt.

  Narcos weet ontzettend goed in kaart te brengen wat voor man Pablo Escobar nou eigenlijk was. Natuurlijk gaat dit met de nodige fictie, maar grote delen van het verhaal zijn op het echte leven van Escobar gebaseerd. De continue angst die Pablo en zijn familie hebben, doordat het hele land naar hem zoekt, maakt Narcos een onwijs spannende serie. Voeg hier de nodige actie aan toe en er is geen moment in de serie waarop jij je verveelt.

  Momenteel zijn er drie series van Narcos verschenen. Na het enorme succes is Netflix ook begonnen met een spin-off serie genaamd Narcos: Mexico. Zoals de titel verraad brengen we in die serie een bezoekje aan de kartels in Mexico.

  Netflix

  Dark

  Het lijkt er misschien op dat alleen Engelstalige Netflix Originals veel succes kunnen vergaren, maar de Duitse serie Dark bewijst het tegendeel. Deze mysterieuze serie is een onverwachts succes geworden voor de streamingdienst, maar verdient zonder twijfel alle lof.

  De serie speelt zich af in het Duitse dorpje Winden, waar kinderen beginnen te verdwijnen. Al het drama zorgt ervoor dat al het leed, kwetsbare relaties en duistere geheimen van vier families in het dorpje naar boven komen en langzaam maar zeker een mysterie onthullen. Je moet je aandacht er bovendien goed bijhouden, want Dark speelt zich niet alleen af in de tegenwoordige tijd. In de serie worden er meermaals stapjes gemaakt naar andere periodes, zoals 1953 en 1986.

  Na het succes van het eerste seizoen is er, net zoals bij Sex Education een tweede seizoen besteld door Netflix, die in 2019 is uitgekomen. Liefhebbers van de serie kunnen zich bovendien gaan opmaken voor het derde seizoen, want de productie voor het laatste seizoen is al begonnen.

  Van welke Netflix Original serie geniet jij het meeste? Of stream jij liever series van één van Netflix's concurrenten? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.