Sex Education S2 op Netflix wel of niet kijken?

  Het avontuur rondom 'sekstherapist' Otis gaat weer verder waar het eindigde. Opnieuw duiken we in de malle wereld van de middelbare school en allerlei seksuele perikelen. Otis probeert geld te verdienen door allemaal medestudenten advies te geven rondom seksualiteit. Ondertussen heeft hij zelf de nodige problemen, waarover je alles leert tijdens Sex Education S2 op Netflix.

  Netflix

  Doldwaas avontuur

  Net als het eerste seizoen is Sex Education een komische boel. Op een grappige manier worden verschillende onderwerpen rondom seks aan bod gebracht. Vaak wordt er ook een beetje de spot mee gedreven. Denk niet aan talloze seksgrappen en -grollen, maar aan een gedoseerde manier. Opnieuw probeert 'sexpert' Otis zijn kennis met scholieren te delen en vaak levert dit ludieke momenten op. Al helemaal omdat dit seizoen zijn moeder op dezelfde school gaat werken en er dus eigenlijk een ervaren en een maar wat prutsende Otis als 'expert' aan het werk zijn.

  De moeder van Otis weet helemaal niet dat Otis zijn adviezen rondom seks verkoopt. Het is ongemakkelijk om seks met je ouders te bespreken, maar nog ongemakkelijker als je moeder seks met je klasgenoten gaat bespreken. Het zorgt voor de nodige hilarische situaties.

  Ongemakkelijke liefde

  Ondertussen is Otis zelf ook nog heel erg zoekende in de liefde. Hij heeft een relatie, maar daarin moet hij uitzoeken wat wel of niet werkt. Sex Education weet daardoor op een grappige manier tieners aan te spreken, zonder per direct de zoveelste cliché seksgrap eruit te gooien. Daarnaast zijn er voldoende andere grappen en scénes die een grijns op je gezicht toveren. Wie heeft er geen hekel aan Monopoly? Otis wel, zeker als hij het moet spelen met zijn vrienden en moeder die datet met de vader van zijn vriendin. Die pesthekel aan Monopoly is trouwens zeer herkenbaar!

  Ondertussen hebben we nog Maeve. In het eerste seizoen was Otis helemaal tot over zijn oren verliefd op Maeve en toen moest Maeve hem niet hebben. Nu Otis een nieuwe vlam heeft, is Maeve plots wel geïnteresseerd en dat zorgt voor de nodige spannende momenten. Denk bijvoorbeeld aan een Maeve die het wil bekennen, maar dan plots zich last minute bedenkt. Kijkers weten dan al wel wat er gebeurt en natuurlijk ze floept er een makkelijke belediging uit. Alles om maar haar eigen gevoelens te kunnen ontlopen. Het maakt de situatie interessant om te zien.

  Interessante verhaallijnen

  Het viel misschien al op door het vorige kopje! Interessant aan de serie is de grote hoeveelheid aan diverse karakters en hun verhaallijnen. Alhoewel ze niet allemaal even diep gaan, zijn ze wel grappig en zitten er best wel dingen tussen die bepaalde situaties bespreekbaar kunnen maken. Een van die karakters is de beste vriend van Otis. Al vrij vroeg in de serie krijgt hij een vlam, wat het extra interessant maakt omdat vanaf dat moment relaties onder homo's ook een item in Sex Education word. In het vorige seizoen kwam dit al deels ter sprake, doordat één van de pestkoppen homo was. Toen voelde dit erg cliché: de pestkop die zelf homo blijkt te zijn en daarom anderen pest.

  Dit personage keert op een toffe manier weer terug in het tweede seizoen. Hij wordt nog tijdens de serie meermalen gecontronteerd met het feit dat hij homo is, maar niet uit de kast wil komen tegenover anderen. Toch voelt de thematiek deze keer anders aangepakt, waardoor het ook in Sex Education S2 interessant is om het te volgen. Er is een interessante ongemakkelijke wrijving tussen de vriend van Otis en deze pestende homo, die ondertussen zijn leven wil beteren.

  Prima acteerwerk

  De interessant uitgewerkte personages worden ook erg leuk gespeeld. Zo hebben de acteurs al meerdere keren laten zien erg on point te zijn als het gaat om acteren. Niet door heel natuurlijk spel, maar voornamelijk omdat de humor goed wordt getimed. Mogelijk komt dat ook wel doordat het mensen zijn die stuk voor stuk al een heleboel ervaring hebben met voor de camera staan. Toch heb je niet het idee naar 'de acteur van' te kijken. Gelukkig maar, want Sex Education is komisch bedoeld en het vergelijkingsmateriaal treurig.

  Waarom? Is het je al opgevallen dat de acteur achter Otis (Asa Butterfield) het jongetje speelde in The Boy With The Striped Pyjama, Hugo (de hoofdrol zelfs) en de horrorkomedie Slaughterhouse Rulez. Ondertussen zijn er nog meer bekende namen. Golden Globe-winnares Gillian Anderson, bekend van The Spy Who Dumbed Me en oudere films en series zoals The X-Files, speelt namelijk Otis zijn moeder.

  Een vluggertje op Netflix

  Het luchtige acteerwerk maakte seizoen 1 al een vluggertje onder de Netflix-series. Materiaal om lekker weg te kijken. Voor je het wist had je alles in één ruk uitgekeken. Voor het tweede seizoen is dit niet anders. Sex Education S2 kent opnieuw acht afleveringen die elk ongeveer driekwartier duren. Als je op zoek bent naar een serie om makkelijk te bingewatchen, dan kijk je alles binnen een goed dagje wel weg. Mocht je de serie echt niet leuk vinden, heb je hem net zo makkelijk weer aan de kant gezet.

  Na het zien van dit tweede seizoen verlang je waarschijnlijk naar een derde seizoen. De kans dat die er komt is best wel aanwezig. Wereldwijd werd het eerste seizoen zo goed ontvangen, dat de makers al snel enthousiast werden om aan de slag te gaan met een nieuw seizoen. Zolang Sex Education succesvol blijft, zal er mogelijk nog wel een nieuw seizoen komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.