Grote stijging in melding cononavirus door nieuwe technische methode

  Een nieuwe methode van diagnose zorgt ervoor dat het Corona virus nu nog sneller ontdekt kan worden. Dit blijkt uit statistieken nadat de meldingen omhoog schoten toen er gebruik werd gemaakt van de nieuwe technische methode.

  4x zoveel besmettingen

  In de provincie Hubei zijn woensdag 242 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt de lokale gezondheidsautoriteit. Dit is het grootste aantal sterfgevallen op één dag tot nu toe. Het aantal besmettingen met het virus steeg van 14.840 naar 48.206. De stijging is ook duidelijk te zien en kan maar op één manier verklaard worden. Door de nieuwe methode komen mensen er sneller achter of ze het coronavirus hebben. Het totale dodenaantal is hierdoor van 1.068 gestegen naar 1.310.

  De meest gebruikte manier om te kijken of iemand besmet is met het coronavirus is door middel van een bloedtest. Helaas kan dit proces lang duren en de materialen die je daarvoor nodig hebt raken snel op. Hierdoor was er in de provincie Hubei gekozen voor een CT-Scan. De scan kijkt of je longen zijn geïnfecteerd en op de basis van die diagnose konden ze sneller en efficiënter kijken of de patiënt besmet is. Al gauw werden er bij veel meer mensen het coronavirus geconstateerd waardoor het nummer omhoog schoot.

  60.000 mensen besmet

  De Chinese provincie Hubei is waar het coronavirus begon. Vanuit Wuhan heeft het virus zich verspreid over de hele wereld. Wereldwijd zijn er volgen autoriteiten nu 60.000 mensen besmet. Er is overigens geen sprake van een pandemie.

  Woensdag meldde de gezondheidsorganisatie WHO nog dat het aantal besmettingen met het coronavirus stabiliseert. Dit betekent dat de besmettingskans omlaag gaat en vast komt te staan op dat nummer. China meldde toen het kleinste aantal besmettingen in twee weken tijd. De organisatie laat wel weten dat het einde van de epidemie nog niet in zicht is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.