De meest vrolijke PS5 games om de winterdepressie tegen te gaan

Article
zaterdag, 13 februari 2021 om 17:00
immortals fenyx risingf1615542255
Het heeft even geduurd, maar de winter is nu echt gearriveerd in Nederland. Dat komt bij velen helaas ook gepaard met een fikse winterdepressie. Wil je die tegen gaan, lees dan snel verder, want wij hebben de meest vrolijke PS5 games op een rij gezet die je goed kunnen opfleuren.

Immortals Fenyx Rising

Ubisoft staat voornamelijk bekend om haar volwassen en bloederige games, ondanks het veelal kleurrijke palet. Denk daarbij aan titels als Assassin’s Creed Odyssey, Far Cry 5 en Watch Dogs 2. En met recente titels als Assassin’s Creed Valhalla is de boel ook nog eens een stuk duisterder geworden.
Gelukkig is Ubisoft vorig jaar niet alleen gekomen met duistere games, maar is er ook plotseling een nieuwe IP verschenen. We hadden namelijk al een hele tijd niks meer gehoord van Gods & Monsters, totdat de uitgever met een naamsverandering kwam en een releasedatum in december. En dat is goed nieuws geweest, want het avontuur van Ubisoft is een waar pareltje geworden waar wij zeer vrolijk van worden.
Bij de ontwikkeling heeft de studio namelijk goed gekeken naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild en tegelijkertijd interessante mechanics geleend van haar eigen Assassin’s Creed franchise. Het resultaat is een heerlijke mix van spannende gevechten, een wereld die heerlijk is om te verkennen en genoeg puzzels om je brein aan het werk te zetten. Tegelijkertijd wordt er ook nog eens een saga aan je verteld op een af en toe hilarische wijze.
Aan het begin van Immortals Fenyx Rising is Typhon uit zijn gevangenis ontsnapt en begonnen met wraak te nemen op de Griekse Goden, door hun goddelijke krachten af te nemen. Als laatste hoop brengt Zeus een bezoek aan de demigod Prometheus, die de onwaarschijnlijke held Fenyx voordraagt als de champion voor Olympus.
ps5 sackboyf1605877441

Sackboy: A Big Adventure

De LittleBigPlanet franchise was één van de grootste namen voor Sony op de PlayStation 3. Spelers gingen dolgraag aan de slag met de sackboys vreemde levels te doorlopen en gevaren te overleven, om daarna zelf ook uitdagende levels te maken voor vrienden. Nintendo heeft later met hetzelfde concept haar fans verslaafd gemaakt met Super Mario Maker.
Nadat ontwikkelaar Media Molecule met andere IP’s aan de slag is gegaan, zoals Tearaway en Dreams, hebben we niks meer gezien van de schattige franchise. Ten minste, totdat ontwikkelaar Sumo Digital - die eerder al grotendeels verantwoordelijk was voor LittleBigPlanet 3 - kwam met Sackboy: A Big Adventure.
In Sackboy krijgen spelers niet te maken met de bekende 2.5D werelden van de LittleBigPlanet games, maar juist met volledige 3D werelden. In tegenstelling tot de eerdere games kent Sackboy: A Big Adventure ook een echt verhaal, waarbij de antagonist Vex het vredige leven in Craftworld verstoord. Vex zuigt alle Sackpeople op om ze als slaven voor hem te laten werken, zodat hij zijn Topsy-Turver machine kan maken en de macht in Craftworld kan grijpen. En nog veel erger: de machine zal de fantasievolle wereld omtoveren in een dorre broedplaats voor nachtmerries. Natuurlijk is het aan Sackboy om daar een stokje voor te steken.
Wil je de kleurrijke wereld van Craftworld samen doorlopen met je vrienden, dan hebben we goed nieuws voor je. Sackboy: A Big Adventure is namelijk met vier spelers in co-op te spelen.
bugsnax artf1613132937

Bugsnax

Een nieuwe console is natuurlijk het perfecte moment om een nieuwe IP te lanceren en dat idee had ook ontwikkelaar Young Horses. De indie-studio is namelijk meteen bij de lancering van de PS5 gekomen met de kleurrijke en vrolijke titel Bugsnax.
In Bugsnax nemen spelers de controle over een verslaggever, die door een in ongenade gevallen ontdekker op Snaktooth Island terecht komt. De ontdekker, Lizbert Megafig, heeft namelijk een nieuwe soort ontdekt op het eiland, de Bugsnax. Deze wezens zijn half insect en half snack en de speler wordt uitgenodigd om ze allemaal te documenteren.
Wanneer de verslaggever alleen aankomt op het eiland is Megafig verdwenen en legt zijn assistent uit dat de overige leden van de expeditie over Snaktooth Island zijn verdeeld. Het is vervolgens aan de speler om iedereen weer bij elkaar te brengen, maar tegelijkertijd ook alle mogelijke Bugsnax te vangen.
In totaal zijn er meer dan 100 verschillende soorten te vinden op het eiland, maar elke Bugsnax heeft weer zijn of haar eigen tactiek die gebruikt moet worden om het wezen te vangen. Het zal dus geen makkelijke opgave worden to catch them all!