De meest populaire gamescom 2015 game volgens jullie

Article
donderdag, 06 augustus 2015 om 13:39
xgn google image
Vorige week vroegen we in onze poll naar welke game op gamescom 2015 jullie het meest uitkeken. Inmiddels is de gamebeurs in volle gang en hebben jullie weer flink gestemd, dus is het tijd om de balans op te maken. Op welke game kon de XGN-community absoluut niet wachten? Hier krijg je het antwoord!
Met maar liefst dertig games waar jullie op konden stemmen, was er een heleboel keuze. Dat zorgde er wel voor dat er een groot aantal gedeelde plaatsen zijn. Ook kunnen we uiteraard moeilijk iets vertellen over alle dertig games, daarom zullen we ons richten op de vijf spellen die de meeste stemmen hebben gekregen.
Natuurlijk laten we wel zien op welke plaatsen de andere games geëindigd zijn. Hieronder zie je de games die op de elfde tot en met de zesde positie zijn beland en welk percentage van de stemmen ze hebben gekregen. Uiteraard onthullen we daarna de meest naar uitgekeken gamescom 2015 game volgens de XGN-community.
11. (0 procent):
10. (1 procent):
9. (2 procent):
8. (3 procent):
7. (4 procent):
6. (5 procent):
Op de volgende pagina’s vind je de vijf games met de meeste stemmen!
76644 1

5. FIFA 16

FIFA heeft een grote schare fans, die ieder jaar weer reikhalzend naar het nieuwste deel in de reeks uitkijkt. Het is dus niet verwonderlijk dat FIFA 16 op de vijfde plaats terecht is gekomen, met 6 procent van de stemmen. De voetbalgame speelde ook een grote rol tijdens EA’s persconferentie op gamescom.
In FIFA 16 kunnen spelers aan de slag met de oude, vertrouwde gameplay, die op sommige punten (zoals de verdediging) onder handen is genomen. Ook kunnen gamers voor het eerst spelen met vrouwelijke voetballers: de nationale vrouwenelftallen van onder meer de VS, Canada, Spanje en Zweden zitten in de game.
76645 1

4. Call of Duty: Black Ops III

In Call of Duty: Black Ops III moet je je staande zien te houden in het jaar 2065, een tijd waarin technologie enorm ontwikkeld is en mensen steeds meer op machines beginnen te lijken. Het leger maakt gebruik van robots en supersoldaten, die dankzij de vooruitgang bovenmenselijke vaardigheden bezitten.
Het vervolg op Black Ops II is een shooter waarin je achter de vijandelijke linies infiltreert en van daaruit diverse bedreigingen onschadelijk moet maken. Voeg daar de verbeterde gameplay en gloednieuwe verhalen in de Zombie Mode aan toe en je snapt waarom 8 procent van de stemmers naar deze game uitkijkt.
76646 1

3. Uncharted 4: A Thief’s End

Het nieuwste spel met avonturier en schatzoeker Nathan Drake in de hoofdrol is nu al populair: 10 procent van de bezoekers die stemden gaf aan het meest naar deze game uit te kijken. Daar zijn genoeg redenen voor: ontwikkelaar Naughty Dog belooft dat A Thief’s End Drakes grootste avontuur ooit zal worden.
Ook heeft Naughty Dog aangekondigd dat dit de laatste Uncharted is waarin Drake voorkomt. Het verhaal draait om Drake en zijn doodgewaande broer Sam, die samen een mysterieuze piratenschat opsporen. Natuurlijk zal dit niet zonder slag of stoot gaan en kunnen spelers weer de nodige actie verwachten.
76647 1

2. Fallout 4

Fans hebben jarenlang gewacht op een nieuwe Fallout en dit jaar was het dan zover: Bethesda kondigde Fallout 4 aan. Net als eerdere delen uit de serie speelt ook Fallout 4 zich af in een postapocalyptisch landschap. Dit keer is dat landschap de Amerikaanse stad Boston, die verwoest is na een nucleaire explosie.
Dat Fallout 4 enorm gewild is, blijkt niet alleen uit de 11 procent van de stemmen die de game heeft gekregen. Zo was de speciale Pip-Boy Edition in een mum van tijd uitverkocht, waarna verschillende Fallout-fans met een 3D-printer hun eigen Pip-Boys maakten. Het lijkt er dus op dat Fallout populairder is dan ooit.
76648

1. Mafia III

Met 16 procent van de stemmen is Mafia III de gamescom 2015 game waar de XGN-community het meest naar heeft uitgekeken. Toepasselijk, aangezien de game in Keulen werd onthuld. In het spel kruip je in de huid van Lincoln Clay, een Vietnamveteraan die de top van de onderwereld van New Orleans wil bereiken.
Mafia III zal weer een heel meeslepend verhaal krijgen, dat belangrijke thema’s aansnijdt. De game speelt zich af in 1968 en dus zal Lincoln, vanwege zijn donkere huidskleur, met het nodige racisme te maken krijgen. Ook was de Vietnamoorlog in die tijd nog in volle gang, dus dit conflict zal zeker een rol spelen.
Er is nog geen releasedatum voor Mafia III bekendgemaakt, maar de game is al wel te pre-orderen.

Populair Nieuws