Gamescom drukte in beeld - Lange, lange rijen

Article
donderdag, 06 augustus 2015 om 13:55
xgn google image
Tijdens gamescom is het een waar gekkenhuis in Keulen. Gisteren was de beurs nog alleen toegankelijk voor de pers, maar vanaf vandaag is ook het grote publiek welkom om alle nieuwe games te proberen. En dat doen ze dan ook, in grote getalen. Wij brachten de gamescom drukte in beeld.
De gamescom drukte begint al voordat je in het gebouw bent. Er zijn meerdere ingangen die vanaf 's ochtends vroeg bestormd worden. Zo begint hier een bescheiden rijtje buiten op het gras:
Maar, dat is nog maar het begin! Ga even de hoek om en je komt hier terecht:
Deze Vine geeft een indruk van de gamescom drukte! Let op: deze rijen staan er al sinds 5 uur vanmorgen. Gelukkig is het mooi weer daar in Keulen.

Gamescom drukte bij alle ingangen

Via de andere kant is het ook mogelijk om naar binnen te gaan. Daarbij krijg je in het begin de illusie dat het minder druk is, en denk je makkelijk naar binnen te lopen.
Tenminste, dat denk je dan, want om de hoek staan de hordes mensen alweer...
Oh mein Gott indeed. En als je dan eenmaal je kaartje hebt en je goodiebag bij de entree in ontvangst hebt genomen, kun je naar binnen. Dat loopt in ieder geval wel weer even wat vlotter:
En dan kom je eindelijk op de gamescom beursvloer terecht, waar al die toffe games te spelen zijn, zoals Hitman of Halo 5.

Gamescom drukte op de beursvloer

Hoe zit het met de speelbaarheid van al je favoriete games? Laten we klein beginnen op gamescom. Bijvoorbeeld een wedstrijdje Awesomenauts van Ronimo Games.
Moet te doen zijn, zou je denken. Maar, nog geen 10 minuten na opening waren daar alle pods alweer bezet!
Toegegeven, er hangt wel een leuke sfeer. De wedstrijden zijn populair, maar zo zie je dat het ook bij kleinere games dus wachten is geblazen.
Dan maar even rondlopen, kijken wat er nog meer te doen is. Ook het rondlopen zelf is populair en laat je niet ontsnappen uit de gamescom drukte.
Op de bovenstaande Tweet kun je al lezen dat de huidige wachttijd om Halo 5: Guardians te kunnen spelen al meer dan 2 uur bedraagt! Dit wordt alleen nog maar langer naarmate de dag vordert...
Ook de developers voelen zich door die grote mensenmassa even alsof ze David Guetta zelf zijn:
Om al die lange wachttijden te overleven, hebben sommige bezoekers hun eigen (analoge) games meegenomen, zoals bijvoorbeeld een kaartspel:
Zijn de presentaties dan ook zo druk? Of hoe zit het met een game als Hitman?

Gamescom drukte ook bij presentaties en grotere games

Op gamescom kun je niet alleen rondlopen naar verschillende booths en veel cosplay zien, ook kun je naar allerlei presentaties. Zo is er bijvoorbeeld een live-demonstratie van de nieuwe Street Fighter V. Maar ja, ook dat wil iedereen wel zien, en je bent dus niet de enige...
Ook bij de YouTube booth is de gamescom drukte alom aanwezig. Toch lijkt het wel een gezellige boel daar.
Wil je een keer een 'pro' verslaan? Je bent niet de enige op gamescom. Als je goed door de gamescom drukte heen kijkt kun je twee mensen op deze foto achter een PC zien spelen:
Ook bij de nieuw aangekondigde moba shooter Paladins was het al snel erg druk en schijnt er een wachtrij te zijn van minstens een uur. En wat als je even naar buiten wil?

Gamescom drukte bij Hitman en de uitgang

Even een potje nieuwe Hitman? Dat kan, maar het duurt inmiddels ook al meer dan een uur voordat je aan de beurt bent. Maar goed, je staat natuurlijk wel in een rij gelijkgestemde mensen, dus alle reden om een leuk gesprek aan te knopen met wildvreemden terwijl je wacht op Agent 47.
Ook de game Mirror's Edge Catalyst is erg populair. Je moet er even op wachten, maar dan kun je wel onderuitgezakt lekker zitten, in plaats van staan achter een pod.
Even naar buiten om te luchten? Dat kan, maar is ook niet al te makkelijk. De gamescom drukte is ook aanwezig bij de verschillende uitgangen.
Om nog maar niet over de roltrappen te spreken...
Spot jij jezelf op deze foto's, of sta je midden in de gamescom drukte? Laat het ons weten! Gamescom loopt vanaf vandaag tot aan zondag 9 augustus. De verwachting is dat het in het weekend nóg drukker gaat worden!

Populair Nieuws

Laatste Reacties