Never Alone Foxtales Review - Meer van Nuna en haar vos

Review
donderdag, 06 augustus 2015 om 12:00
xgn google image
Never Alone kwam vorig jaar bij ons binnen en we waren er laaiend enthousiast over. Deze game zag er tof uit, was niet te moeilijk en vertelde ook nog eens een mooi verhaal. Nu krijgt Never Alone de Foxtales content, waarin we nog even kunnen genieten van de game. Lees er alles over in de Never Alone kwam vorig jaar bij ons binnen en we waren er laaiend enthousiast over. Deze game zag er tof uit, was niet te moeilijk en vertelde ook nog eens een mooi verhaal. Nu krijgt Never Alone de Foxtales content, waarin we nog even kunnen genieten van de game. Lees er alles over in de Never Alone Foxtales Review.
Toen afgelopen november Never Alone kwam waren wij aangenaam verrast door deze indietitel. De game ziet er namelijk prachtig uit, ademt een toffe sfeer en draaide om een stukje folklore. Daarbij mocht je met een aantal leuke puzzels aan de slag.
De game werd door ons beloond met een 9.0 met als kleine minpunten dat de besturing soms niet lekker meewerkt en dat de game veel te snel zijn einde bereikte. Aan dat laatste heeft Upper One Studio nu iets gedaan door de Foxtales content uit te brengen.
Never Alone Foxtales Review

Foxtales biedt een nieuw verhaal

In Foxtales krijgen we namelijk nog een verhaal van de Eskimostam voorgeschoteld. Het verhaal gaat eigenlijk over twee broers, maar in de game vertolken Nuna en haar vos deze rol. Vandaar waarschijnlijk de titel Foxtales, gezien het verhaal eigenlijk niks met een vos te maken heeft.
Het verhaal gaat over twee broers die een muisje ontdekken die net uit zijn winterslaap komt. Het is lente en Nuna en de vos hebben de hele winter binnen gezeten. Ze zijn dus erg blij dat ze weer naar buiten mogen en zien daar een muisje die net uit zijn winterslaap komt. Speels gaan ze achter het muisje aan, maar dan knikkert deze in het ijskoude water.
Nuna en de vos beseffen ineens wat ze gedaan hebben, namelijk het niet respecteren van een levend wezen. Ze springen vlug in hun bootje om de muis te gaan redden en dan begint het avontuur echt.
Never Alone Foxtales Review

Bekende en nieuwe elementen

Foxtales is een add on die op basis van het bestaande spel werkt. Je hebt er dan ook de volledige game voor nodig (plus natuurlijk deze content die ongeveer vier euro kost). De toegevoegde verhaallijn borduurt eigenlijk verder op het verhaal van Never Alone en je komt dan ook veel bekende elementen tegen.
Zoals in het origineel moet je steeds van karakter wisselen om verder te kunnen komen. De vos kan geesten aansturen om zo vrij baan te maken voor het duo, terwijl Nuna stenen op kan pakken. Deze puzzel elementen zijn dus onveranderd gebleven met als afwijking dat het nu voor een groot deel onder water plaatsvindt.
De bola heeft geen plek in dit verhaal gekregen, maar in plaats daarvan kun je met een peddel in je bootje aan de slag. Er moet namelijk behoorlijk wat gevaren worden om het arme muisje te redden van een zekere verdrinkingsdood. Het is een leuke toevoeging die ervoor zorgt dat de Foxtales add on net anders aanvoelt qua gameplay dan Never Alone zelf.
Never Alone Foxtales Review

Voelt hetzelfde, maar toch anders

Foxtales speelt zich namelijk voor een groot deel op en onder water af. Het ene moment zit je te peddelen, maar dan loop je vast en moet je een frisse duik nemen om puzzels op te lossen onder water. Deze puzzels zijn wat lastiger over het algemeen, omdat je nu ook sneller dood kunt gaan, maar het wordt nog steeds niet echt moeilijk.
Doordat de game zich net in een andere setting waagt (onder water) voelt het anders aan dan het origineel. Natuurlijk is de sfeer er nog steeds zoals in Never Alone zelf, maar wel in mindere mate. Dit komt ook doordat de content net wat te kort is om écht in het verhaal gezogen te worden.
Met een uurtje kun je door de content heen zijn en dan heb je alles gedaan inclusief de vijf uilen die je moet vinden. Deze uilen spelen weer wat achtergrondinfo vrij over het verhaal zoals het door de stammen verteld werd.
Never Alone Foxtales Review

Toffe toevoeging op een toffe game

Never Alone Foxtales is, net zoals het origineel, geweldig in elkaar gezet. Je hebt wat nieuwe opties die de game net wat anders doen aanvoelen en dat siert de content wel. Toch mist er een deel van de sfeer die het origineel wel had en dat komt vooral door de lengte van de content.
Je kunt namelijk met een uurtje alles gedaan hebben en dan ben je ook echt klaar. En met een fantastische game als dit is dat wel een beetje zuur. De Foxtales content is de vier euro PSN tegoed die deze kost zeker waard. Het is alleen te hopen dat er in Alaska nog langere verhalen verteld zijn, waar we ook nog van mogen gaan genieten.
Cijfer: 8

Populair Nieuws