Meer bewegen? Deze tech producten gaan je coronakilo’s te lijf

  De afgelopen maanden hebben vanwege corona veel mensen thuis moeten werken, en ook de komende maand ziet het er nog niet erg mooi uit. Hierdoor zijn er veel mensen die te maken krijgen met de nodige coronakilo’s, en laten we eerlijk zijn als jij straks je PlayStation 5 of Xbox Series S/X in huis hebt zul je ook niet extra gaan bewegen. Maar wij van XGN willen jullie weer graag in beweging krijgen en daarom maakten speciaal als extra motivatie in deze koude dagen een overzicht van tech producten die je extra in beweging gaan krijgen.

  Een horloge die al je sportactiviteiten bijhoudt

  We beginnen met de sporthorloges, deze sportieve smartwatches houden automatisch je sportprestaties bij en je kan er heel eenvoudig doelen op instellen. De sportieve horloges hebben vrijwel altijd een kunststofbandje, perfect voor het draagcomfort tijdens het sporten. Daarnaast is het bij het aanschaffen van zo’n horloge ook goed om te kijken welke sport je doet. Zwem je bijvoorbeeld? Dan is het zeker verstandig om een waterdichte variant te nemen. We hebben speciaal voor jullie een paar populaire sporthorloges uitgelicht.

  Apple Watch Series 6
  De nieuwste Apple Watch is mits je het met een sportband gebruikt ideaal voor tijdens het sporten, zeker in combinatie met Apple Fitness Plus. De nieuwe Watch is er in 40mm of 44 mm hoogte en is er in verschillende kleuren. Daarnaast heeft deze Watch ook een 1,78 inch OLED-scherm. Let er wel op dat je een iPhone 6s of nieuwer hebt bij aanschaf van deze Watch. De Apple Watch ziet er erg kek uit en is ook pas vorige maand uitgekomen, op het horloge zitten ook vele niet sport gerelateerde functies en heeft dan ook een prijskaartje van minamaal 429 euro. Mocht je dit gadget daarom puur voor sporten aanschaffen kun je wellicht beter verder kijken.

  Samsung Galaxy Watch3
  Mocht je liever op de Android tour willen gaan, dan is de Samsung Galaxy Watch3 een goed alternatief. De Watch heeft een hoogte van 45mm is in tegenstelling tot het rechthoekige Apple Watch scherm rond. De doorsnee van dit AMOLED-scherm is 1,4 inch. Waar je bij de Apple Watch vast zit aan iOS, kun je de Samsung Watch gebruiken bij een iOS of Android smartphone. Ook dit horloge komt met allemaal handige functies en zit qua prijs ook nog steeds tegen de 400 euro aan.

  Fitbit Sense
  Naast de Apple ’s en Samsungs van deze wereld, heb je ook merken die puur gericht zijn op het maken van zulk soort horloges. Een mooi voorbeeld hiervan is Fitbit, met de Fitbit Sense. Dit sporthorloge springt er qua ontwerp iets minder uit, maar sluit wel beter aan bij het sporten. Dit horloge kun je met 40mm of 48mm verkrijgen en heeft een vierkantig 1,58 inch AMOLED-scherm. Deze Watch kun je daarna ook gewoon met een iOS en Android gebruiken. Het prijskaartje ligt iets lager, maar is nog steeds niet erg goedkoop namelijk 329 euro.

  Mocht je een smartwatch nou aan de prijs vinden kun je ook eens kijken naar een Activity tracker. Deze bandjes zijn een soort hele eenvoudige smartwatches die puur gericht zijn op het sporten. De prijzen hiervan liggen vaak al rond de 100 euro, een stuk schappelijker.

  Zoek je een goedkoper alternatief voor een smartwatch?

  Mocht je een smartwatch nou aan de prijs vinden kun je ook eens kijken naar een Activity tracker. Deze bandjes zijn een soort hele eenvoudige smartwatches die puur gericht zijn op het sporten. De prijzen hiervan liggen vaak al rond de 100 euro, een stuk schappelijker.

  Goede voorbeelden hiervan is bijvoorbeeld de Fitbit Charge 4 of de Samsung Galaxy Watch Active. Ze hebben wellicht minder opties, maar alles wat je voor het sporten nodig hebt zit erop.

  Geen zin om te sporten?

  Naast deze gangbare sporthorloges zijn er ook nog andere fitness gadget die je van je corona kilo’s af kunnen helpen, de beste/ leukste hiervan hebben we voor jullie uitgelicht.

  De slimme vork
  Elk pondje gaat door het mondje. Naast dat je natuurlijk meer kunt gaan sporten kun je ook extra gaan letten op wat je eet, maar ja hoe doe je dat met al die lekkernijen? Een goede en leuke oplossing hiervoor is de HAPIvork. In deze vork zit een mini USB die alle bijhoudt, daarnaast heeft de vork ook trillingen als je te snel eet.

  Altijd water bij je voor 100 euro
  Veel water drinken is ook erg goed voor je gezondheid, een creatieve oplossing hiervoor is LARQ-waterfles die zichzelf schoonmaakt. De fles is ideaal om de hele dag bij je te hebben en je blijft water drinken omdat je nu niet elke keer een nieuw flesje hoeft te kopen of je herbruikbare fles hoeft schoon te maken, dat doet die zelf. Er zit hier dan wel voor een waterflesje een enorm prijskaartje aan, bijna 100 euro.

  Mediteren?
  Wat ook goed is voor je gezondheid is om te mediteren, goede oplossing hiervoor is de Core Meditation trainer. Deze bowl is gemaakt van natuurlijk producten en is een soort slimme speaker speciaal voor meditatie inclusief app.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.