Dit is de PlayStation 5 User Interface!

  Sony heeft de eerste beelden van de User Interface (UI) van de PlayStation 5 getoond. De UI van de PS5 komt in een video van ruim tien minuten voorbij.

  De video die Sony vandaag postte op YouTube duikt diep in het menu van de PS5. Hiermee toont Sony de veranderingen in de User Interface van de PlayStation 5 ten opzichte van de huidige PlayStation 4 UI.

  Het besturingssysteem van de next-gen console biedt een heleboel nieuwe opties. Zo is er een control center dat je te allen tijde kunt oproepen om zo te zien of er nieuwe notificaties zijn. Denk hierbij aan berichten of uitnodigingen van vrienden.

  Daarnaast biedt het control center de optie om snel dingen in de instellingen te veranderen, tussen het gamen door. Als laatste biedt het control center je de mogelijkheid om zelf screenshots te maken of 4K video's te starten.

  Check hieronder de video van de PS5 User Interface:

  Naast control center veel meer vernieuwing in PS5 UI

  De PlayStation 5 UI biedt naast het control center nog veel meer nieuwe opties. Zo heeft het menu een soort kaarten waarin je games, trophies, je screenshots en andere elementen weergegeven worden. Hierdoor is het menu van de PS5 veel overzichtelijker dan het huidige menu. Zeker op het gebied van informatie over games streept Sony een aantal stappen weg, want die informatie is nu in een van de kaarten te vinden.

  Naast de kaarten, die overigens qua indeling wat lijken op het menu van de PS4 (maar dan met ingekleurde plaatjes), biedt het PS5 menu straks hints over games. Dat kunnen volgens de video korte teksten zijn of video's waarin een soort walkthrough te vinden is. De hints kunnen tijdens het spelen links of rechts op het scherm getoond worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.