‘Apple One wordt alles-in-één dienst van Apple’

  Apple zou van plan zijn om verschillende diensten binnenkort gebundeld aan te bieden. Dat melden anonieme bronnen tegenover Bloomberg. De bundels zouden ‘Apple One’ genoemd worden en goedkoper worden dan ongebundelde abonnementen op diensten zoals Apple Music en Apple TV+.

  In oktober wordt Apple One volgens het gerucht geïntroduceerd, rond dezelfde tijd als de nieuwe iPhone. De bedoeling van de bundels is dat klanten zich op meer diensten abonneren. Ook moeten ze meer gebruik gaan maken van de inbegrepen diensten.

  Naar verwachting wordt Apple One in meerde varianten aangeboden. De goedkoopste variant is een bundel van Apple Music en Apple TV+. Daar voegt Apple Arcade een duurdere variant aan toe. Daarboven zijn nog twee stappen die Apple News+ (een dienst die in Nederland niet beschikbaar is) en uiteindelijk een hogere iCloud limiet toevoegen aan de bundel.

  Nieuwe dienst wordt onderdeel van Apple One

  Behalve de bovenstaande bestaande diensten moet er ook een nieuwe dienst beschikbaar zijn als onderdeel van Apple One. Het gaat om Apple Fitness, een streamingdienst voor fitness video's die moet concurreren met andere bedrijven die in de Verenigde Staten iets dergelijks aanbieden. In welke Apple One bundels dit beschikbaar zal zijn is nu nog onduidelijk.

  Apple One bundels gaan bovendien werken met het Family Sharing systeem. Een gezin dat een Apple One bundel gebruikt gaat volgens de bronnen van Bloomberg zo’n vijf dollar (4,23 euro) besparen ten opzichte van wanneer het zich op alle diensten die Apple nu aanbiedt afzonderlijk abonneert.

  Apple heeft tot dusver geweigerd om op de geruchten te reageren, maar als Apple One er inderdaad komt wordt verwacht dat het in oktober lanceert. Zoals gezegd is dat rond dezelfde tijd als de nieuwe iPhone, die dit jaar iets later uitkomt dan normaal. Het is mogelijk dat Apple One tegelijk uitkomt met de release van de iPhone 12.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.