De beste personages in The Outer Worlds

  Als we één ding kunnen stellen over Obsidian Entertainment is het wel dat de studio bekend staat wegens zijn sterke verhalen en uitgestrekte wereld vol toffe personages. Het is niet anders voor The Outer Worlds. Wij zetten de beste personages in The Outer Worlds voor je op een rijtje.

  Hoewel The Outer Worlds nu een goede week op de markt is, houden we dit artikel vrij van spoilers. Plotdetails over sommige van deze personages worden besproken, maar we houden het redelijk vaag. Op deze manier kun jij ook genieten van de personages in je eigen speelsessie.

  Parvati Holcomb

  Laten we beginnen bij één van de eerste substantiële personages die je in de game tegen gaat komen: Parvati. Deze verlegen dame ontmoet je vroeg in de game zodra je Edgewater betreedt en vergezelt je gedurende de game als één van de zes Companions. Haar rol binnen de groep is dat ze een briljante sleutelaar is en het schip kan fixen.

  Haar rol, Engineer, geeft je daarbij ook nog eens een aantal voordelen in de game. Zo heeft ze een aantal handiger skills die je stats opkrikken en staat ze je bij in de gesprekken die je voert in de game. Tevens heeft ze een mokersterke aanval (letterlijk en figuurlijk) waarbij ze een grote hamer op de grond slaat en vijanden tot pulp ramt.

  Misschien wel het tofste van allemaal is dat Parvati een eigen questline heeft waarin je haar beter leert kennen. Hierin merk je dat Parvati nogal moeite heeft op het gebied van romantiek en is het aan jou om haar een handje te helpen.

  Meesterlijk met een hamer!

  Vicar Max

  Een ander personage dat je relatief vroeg in de game ontmoet is Vicar Max. Ook hij verblijft in Edgewater en lijkt op het eerste gezicht een norse vent met wie je het niet goed zal vinden. Niets is minder waar, want Vicar Max kan maar zo één van de meest waardevolle Companions worden.

  Zo heeft hij een dodelijke Shotgun waarmee hij vijanden met een gat in hun romp beloond en heeft hij wat handige perks. Zo krijg je +10 in Hacking als je hem meeneemt op avontuur en zijn stats (die ook effect op jou hebben) zijn ook niet mis.

  Toch is het zijn achtergrond die hem één van de beste personages in The Outer Worlds maakt. Hij is een pastoor die je in Edgewater ontmoet, maar laat die zachtaardige titel je niet in de maling nemen. Max zat ooit achter de tralies en ook staat nog steeds niet stevig in zijn schoenen als het aankomt op zijn geloof. Dat laatste ga je gedurende je avontuur wel merken.

  Vicar weet het misschien nog niet, maar hij gaat op de reis van zijn leven.

  Ellie

  Ellie is de laatste Companion die we onder de beste personages in The Outer Worlds scharen. Met deze stoere chick valt niet te sollen en dat is maar goed ook. Ellie is een huurling die altijd doet wat het beste voor haar portemonnee is.

  Dit maakt haar zowel onbetrouwbaar als een erg interessant karakter. Je moet haar namelijk goed in de gaten houden, want de keuzes die jij maakt kunnen invloed hebben op wat ze doet. Volgt ze jouw goede voorbeeld of trekt ze haar eigen plan?

  Tevens heeft ze haar eigen questline waarmee je de relatie tussen jouw personage en Ellie kunt uitdiepen. Je weet wanneer je de missie begint zodra Ellie je vraagt om naar haar ouders te gaan. Wanneer je tijd hebt natuurlijk. Wat volgt is een tof verhaal waardoor je zeker nog meer van Ellie gaat houden!

  Met Ellie moet je altijd oppassen.

  ADA

  Naast de Companions zijn er nog flink wat andere zielen te vinden in The Outer Worlds en één van de beste daarvan is digitale ziel ADA. Ze is de computer in je ruimteschip The Unreliable en zal je bijstaan in al je keuzes. Het maakt haar niet uit of je de goedzak bent of dat je een psychopaat bent die alles en iedereen overhoop schiet.

  ADA heeft namelijk een doel en dat is ervoor zorgen dat ze een kapitein en bemanning heeft die haar schip gebruikt. Natuurlijk heeft ze wel haar eigen mening, maar ze zal je niet veroordelen voor je keuzes in tegenstelling tot de Companions. Sterker nog, ADA zal je soms juist aanmoedigen met bizarre ideeën om de wereld te vernietigen omdat ze dat misschien wel vermakelijk vindt.

  Daarbij is ADA een personage dat constant inspeelt op de situatie en haar persoonlijkheid daarop aanpast. Zo is ze soms een (falende) lolbroek en is ze op andere momenten een serieuze computer die je naar je volgende bestemming helpt. ADA valt niet te missen aangezien je met The Unreliable van planeet naar planeet vliegt en dat is maar goed ook!

  De eenzame ADA zet alles op alles om haar bemanning te houden.

  Phineas Vernon Welles

  Het zou een gemis zijn als we niet onze grote redder Phineas Vernon Welles tot één van de beste personages in The Outer World benoemden. Hij redde immers het leven van je personage. Hier heeft hij natuurlijk wel zijn eigen redenen voor die we wegens spoiler-redenen niet verder toelichten.

  Toch is het wel duidelijk dat Welles één van de meest interessante personages in de game is dankzij de manier waarop de wereld naar hem kijkt. Waar wij hem als onze verlosser zien, wordt hij door The Board gezocht en staat er zelfs een prijs op zijn hoofd. Aan jou om te bepalen wat je met deze informatie gaat doen natuurlijk.

  The Board is immers de groep die besloot om je te laten sterven in een semi-permanente winterslaap, dus het komt allemaal aan op wat jij persoonlijk wil doen. De keuze is reuze en dat is natuurlijk precies waar The Outer Worlds om draait.

  Crimineel of reddende engel?

  Martin Callahan

  We hebben er al vijf gehad, maar voor The Outer Worlds maken we een uitzondering en voegen we een zesde personage toe aan deze lijst. We moeten het namelijk nog even hebben over Martin Callahan. Die naam zegt je misschien niet, maar zijn hoofd staat voor eeuwig in je geheugen gebrand.

  Hij is namelijk de extreem grappige Spacer’s Choice werknemer met een wel heel bijzonder pak. Hij draagt namelijk een grote ronde maan op z’n hoofd met een creepy gezicht dat zowel paniek als blijdschap uitstraalt. Wat hem alleen maar leuker maakt is dat zijn dialogen je constant laten lachen.

  Zodra je hem ontmoet op de Grondbreaker is het eigenlijk verplichte kost om met hem te praten. Iedere zin uit zijn Maanmasker is puur goud en je hoeft dan ook niet naar hem te zoeken. Zodra je op de Groundbreaker belandt valt hij flink op en is het dus aan jou om hem zo snel mogelijk te spreken.

  Martins gezicht ga je niet vergeten.

  Dit zijn de beste personages in The Outer Worlds

  Natuurlijk zijn er nog veel meer personages te vinden in The Outer Worlds. De beste daarvan heb je nu gevonden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe elementen te vinden in de game. Zo kun je lezen over de perks die je gelijk vrij moet spelen in The Outer Worlds en welke corporaties de dienst uitmaken in de game.

  Zo weet je zeker dat je goed voorbereid in het nieuwe avontuur van Obsidian Entertainment stapt. Obsidian leverde volgens onze review een parel af dit jaar, maar dat is logisch als je de geschiedenis van de studio kent. The Outer Worlds is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een Switch-versie staat ook nog op de planning en voor meer over The Outer Worlds kun je onze speciale pagina over de game bezoeken.

  Dit artikel werd origineel gepubliceerd op 31 oktober 2019.

  The Outer Worlds

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.