De grote corporaties die de dienst uitmaken in The Outer Worlds

Article
vrijdag, 25 oktober 2019 om 15:18
the outer worlds 8f1571740533
De aarde en de kolonies in The Outer Worlds worden beheerst door enorme corporaties. Maar welke bedrijven zijn het eigenlijk, wat produceren ze en waar staan ze voor? Dat leggen we haarfijn uit in deze special!

Spacer’s Choice

It’s not the best choice - It’s Spacer’s Choice!’ Tijdens je avontuur in The Outer Worlds kom je al snel in aanraking met deze opvallende slogan en het vertelt je eigenlijk alles wat je moet weten over het bedrijf. Kies je namelijk voor Spacer’s Choice dan haal je niet bepaald de beste apparatuur in huis.
De corporatie specialiseert zich in het produceren van wapens, bepantsering, voedsel en andere producten op massale schaal. De werknemers krijgen dan ook niet veel rust van het management. Het is dan ook geen wonder dat je Spacer’s Choice overal in Halcyon tegenkomt en het eerste pistool dat jij in je handen gedrukt krijgt van het bedrijf afkomstig is. Het zijn degelijke producten, maar wanneer je een bewuste keuze maakt voor Spacer’s Choice, dan moet je je even goed achter de oren krabben.

Auntie Cleo

Auntie Cleo klinkt als een vriendelijke grootmoeder die elke zondag een warme appeltaart voor je bakt en in een zekere zin is dat ook waar. Het bedrijf waagt zich namelijk niet in de wapenwedloop met andere corporaties, maar richt zich juist op producten om de kolonisten gezond en blij te houden.
Het bedrijf maakt dan ook voornamelijk medicijnen en alledaagse producten, zoals tandpasta. Toch is zelfs een corporatie als Auntie Cleo niet vrij van duistere zaakjes en kan je het bedrijf betrappen op een aantal illegale zaken in The Outer Worlds.
the outer worlds sublightf1571821616

SubLight Salvage & Shipping

Als we het over duistere zaakjes hebben, dan kunnen we niet om SubLight heen. Officieel houdt het bedrijf zich bezig met het vervoeren van goederen, maar in de praktijk komt het vaak neer op het vervoeren van gestolen goederen. En de diefstal zelf is over het algemeen ook in naam van SubLight.
In The Outer Worlds kan je een aantal klusjes opknappen voor het bedrijf en we hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waar dat op neerkomt. De werknemers van SubLight die je op de verschillende planeten tegenkomt zullen je bovendien doen denken aan de gangsters uit de jaren 20. Een gezellige bende dus.

Monarch Stellar Industries

De meeste bedrijven die zijn aangesloten bij The Board zitten op elke planeet die officieel hoort bij de Halcyon-kolonie. Dat is daarentegen niet het geval voor Monarch Stellar Industries, of MSI, zoals zij beter bekendstaat. Monarch was namelijk eerst het pareltje van de kolonie, maar is door elke corporatie verlaten na problemen met de flora en fauna.
MSI is het enige bedrijf dat heeft besloten om achter te blijven en daarmee een monopoliepositie weet te bemachtigen. Een slim idee, alleen vielen de nieuwe opvattingen van het bedrijf wat betreft bedrijfscultuur in het verkeerde keelgat van The Board. De corporatie probeert sindsdien dan ook weer een wit voetje te halen bij de machthebbers van de kolonie.
the outer worlds auntie cleof1571821857

Rizzo’s

In The Outer Worlds kan je niet heen om Rizzo’s. Het bedrijf hanteert namelijk een opvallend kleurenschema die iedereen in het oog zal springen: paars en fel roze. Met de bepantsering die het bedrijf maakt is het nog een raadsel dat jij je kan verstoppen voor tegenstanders, want je zal eruit springen als kerstverlichting.
Bepantsering en wapens is dan ook niet het specialisme van het flamboyante bedrijf. De corporatie specialiseert zich namelijk in allerlei soorten drankjes, van verfrissende soda’s tot aan wodka’s die volgestouwd zijn met alcohol. De dorstlessers die je tegenkomt in de wereld zijn dan ook vrijwel altijd afkomstig van de fabrieken van Rizzo’s.

Universal Defense Logistics

Zoals de naam al verklapt komen er van de lopende band van UDL voornamelijk producten die ervoor zijn bedoeld om de kolonisten van Halcyon te ‘beschermen’. Van vernietigende wapens, hi-tech bepantseringen en robots.
De oprichter van Universal Defense Logistics is Chairman Rockwell, de voorzitter van The Board in de kolonie en daarmee de meest belangrijke man in Halcyon. Het is dan ook geen verrassing dat UDL één van de corporaties is die aan de wieg stond van de nieuwe regeringsvorm in het sterrenstelsel. Het zal bovendien ook niemand verrassen dat elke werknemer van de overheid is uitgerust in met wapens en bepantsering van UDL. Afhankelijk van je keuzes in The Outer Worlds zal je mogelijk vaak in aanraking komen met beveiligingspersoneel van het bedrijf.
The Outer Worlds is vanaf 25 oktober verkrijgbaar op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De nieuwe game van Obsidian Entertainment krijgt van ons een 9.0 in de review. De geschiedenis van deze ontwikkelaar hebben wij ook voor jullie duidelijk gemaakt.

Populair Nieuws