De perks die je meteen moet vrijspelen in The Outer Worlds

Article
woensdag, 30 oktober 2019 om 12:08
the outer worlds perksf1572431324
Zoals we van Obsidian Entertainment mogen verwachten is The Outer Worlds een rasechte RPG met veel mogelijkheden om je personage aan te passen. Toch zitten er een paar handige perks tussen, die we aanraden om meteen te unlocken.
In The Outer Worlds krijg je bij elke twee levels een punt om in een perk te stoppen. Daarnaast kan je bij specifieke gebeurtenissen een flaw accepteren, zoals extra veel schade ontvangen van Mechanicals, waarbij je een extra punt ‘cadeau’ krijgt. Wanneer je een punt krijgt kan je ze volgens ons het beste steken in de volgende perks.

Meer levenspunten

De wereld van The Outer Worlds is gevuld met veel gevaren, van agressieve exotische dieren tot aan huurlingen van rijke corporaties. Je zal dan ook vaak terechtkomen in vuurgevechten of andere situaties waarbij je levenspunten snel achteruit gaan. Met name op Hard of de Supernova moeilijkheidsgraad.
Een grotere levensbalk in dan ook geen overbodige luxe in de Halcyon-kolonie. En in ruil voor één perk-punt kan je die balk aanvullen met 50%. Je zal aan het begin van je avontuur die extra levenspunten misschien nog niet nodig hebben, maar na een aantal quests zullen ze zeker van pas komen.
the outer worlds 3f1571740128

Extra XP dankzij je companions

Net zoals in veel andere RPG’s kom je karakters tegen die je op reis zullen vergezellen. In het geval van The Outer Worlds zijn dat je companions. Ze zullen zeker hun mannetje - of vrouwtje - staan en de nodige vijanden voor je uitschakelen. Dat betekent daarmee ook dat ze ervaringspunten voor je verzamelen.
We raden dan ook aan om zo snel mogelijk de perk te unlocken die ervoor zorgt dat kills van companions zorgen voor 50% meer XP. Vanaf het punt dat de eerste reisgenoot met je meegaat zal dat voor zoveel mogelijk extra ervaringspunten zorgen, waardoor je sneller in level stijgt en dus sneller andere perks kan vrijspelen.
the outer worlds 9f1571740376

Duurzame wapens en bepantsering

Wapens en armor kan in The Outer Worlds uit elkaar worden gehaald voor respectievelijk Weapon Parts en Armor Parts. Die onderdelen kan je vervolgens weer gebruiken om je uitrusting te repareren. Dat zul je veel moeten doen, want des te vaker je in een gevecht terecht komt, des te vaker je weer alles moet fixen.
Om je elke keer die moeite te besparen, raden we aan om in de perk te investeren die ervoor zorgt dat wapens en armor minder snel kapot gaan. Dat bespaart je niet alleen kostbare tijd, maar ook spullen om te slopen. Die kan je vervolgens gewoon zelf gebruiken of verkopen aan handelaren voor extra geld.
the outer worlds 2f1571740052

Langere tijd doorbrengen in bullet time

Vrijwel meteen in je avontuur speel je het zogeheten Tactical Time Dilation vrij. Het is te vergelijken met bullet time in andere titels, waarbij de tijd vertraagt en jij als speler rustig kan mikken op specifieke ledematen van een vijand. Met genoeg punten in bepaalde vaardigheden kan je zelfs zien wat voor effect een schot of slag heeft.
TTD is dan ook een handige manier om gevechten naar jouw hand te zetten, maar helaas kan je maar een beperkt aantal seconden hierin doorbrengen. Gelukkig kan je door middel van een perk de tijdsduur verlengen met 25%. Een andere perk zorgt er ondertussen voor dat de balk 50% sneller vult. Zeer nuttig voor liefhebbers van The Matrix.
the outer worlds perks 2f1572431648

Rennen als Usain Bolt

Ondanks dat we qua jaren een flinke tijdsprong maken in The Outer Worlds moet je nog steeds op de meeste plekken komen door middel van de benenwagen. En als we zeggen dat de locaties op de planeten soms ver uit elkaar liggen, dan is dat een understatement. Je zal moeten rennen en wandelen op vreemde vlaktes en door vele gangetjes.
Om de tijd die je daaraan kwijt bent wat te verkorten, raden we aan om te investeren in één of twee perks. Met Strider ben je namelijk 25% sneller tijdens het wandelen, terwijl Cheetah je sprintsnelheid verbetert met 20%. Het is niet alleen handig tijdens het verkennen van de buitenaardse werelden, maar ook tijdens vuurgevechten. Op die manier kan je sneller verplaatsen tussen cover of als melee-karakter kan je zo snel mogelijk een hamer plaatsen in het gezicht van een vijand.
the outer worlds perks 3f1572431877

Nog veel meer perks om uit te kiezen

Bovenstaande perks zijn natuurlijk niet alle mogelijkheden waaruit je kan kiezen, maar wel een goede basis om je karakter op voort te bouwen. Maar dit geldt niet voor alle builds. Spelers die zonder companions willen reizen zullen bijvoorbeeld eerder kiezen voor Lone Wolf, waardoor je 25% extra schade aanricht. Staar je dan ook zeker niet blind op de aangeraden perks, maar kijk wat het beste werkt voor jouw karakter. Ben je niet gelukkig met je keuzes, dan kan je simpelweg alles resetten voor een klein geldbedrag.

Populair Nieuws