J.K. Rowlings controversiële meningen samengevat

Article
zaterdag, 20 maart 2021 om 9:00
J.K. Rowlings status op het moment is niet al te best. Met haar miljoenen volgers op Twitter maakt ze regelmatig tweets die in het verkeerde keelgat schieten bij mensen. Waar gaat J.K. Rowling keer op keer de mist in?

J.K. Rowlings controversiële tweets

Op dit moment heeft J.K. Rowling meer dan 14 miljoen volgers op Twitter. Het is dan ook wel duidelijk dat ze een grote impact kan hebben als ze een keer iets fout zegt. J.K. Rowling is dan ook wel de beste in haar vak met betrekking tot foute tweets maken.
Zo twijfelt ze het aan concept van transgender zijn en heeft ze gezegd dat transvrouwen niet echt zijn. Dit soort dingen heeft ze vaker op een ietwat subtielere wijze getweet. Maar op het moment dat ze in 2020 de tweet maakte dat het transgender concept niet echt is en dat het in werkelijkheid niet werkt, explodeerde het internet ten nadele van J.K. Rowling.
Dit is niet de eerste keer dat ze transfobie gebruikt voor haar teksten, tweets en verhalen. Zo schrijft ze in haar boek Troubled Blood, het vijfde boek in haar Cormoran Strike-boekenreeks, over een cold case van een vrouw die het slachtoffer is van ene Dennis Creed, een ‘travestiet seriemoordenaar’. Het woord travestiet werd vroeger gebruikt voor mensen die aan crossdressing deden, wat niet hetzelfde is als trans zijn. Travestiet wordt nu vooral gebruikt als kwetsende uitspraak tegen transmensen.
Doordat J.K. Rowling over een seriemoordenaar geschreven heeft die doet alsof hij een vrouw is, heeft het veel los gemaakt op internet en vooral in de LGBTQ+ community. Dit kan namelijk erg schadelijk zijn voor de reputatie van transmensen.
Bekijk hieronder de samengevatte inhoud van haar tweet:

Kritiek van de Harry Potter cast

Doordat J.K. Rowling tweets maakte ten nadele van transmensen en een verhaal creëerde dat totaal niet in de smaak viel bij mensen, kreeg Rowling ladingen vol kritiek over zich heen. De kritiek kwam voornamelijk van mensen over het gehele internet. Maar castleden van de Harry Potter-reeks hebben ook hun mening getoond over J.K. Rowling’s gedrag.
Zo heeft Emma Watson, die de rol speelde van Hermione Granger in Harry Potter, gezegd dat transmensen zijn zoals ze zeggen dat ze zijn en dat ze geen leven moeten leiden waarin er getwijfeld wordt over hun bestaan en gezegd wordt dat ze niet mogen bestaan.
Bekijk hieronder de tweet van Emma Watson:
Tevens is Daniel Radcliffe, Harry Potter zelf, het eens met Emma Watson en laat blijken dat hij het niet eens is met de uitspraken van J.K. Rowling.
Dit laat een nare nasmaak achter bij de castleden en het is dan ook de vraag of zij ooit nog met J.K. Rowling willen samenwerken voor een toekomstige Harry Potter film.