Hoofdontwerper Harry Potter game had controversieel Youtubekanaal

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 13:30
hogwarts legacyf1673674949
De Harry Potter franchise wordt de laatste paar jaren steeds meer geplaagd door controverse. Nu blijkt dat de hoofdontwerper van de nieuwe Harry Potter game, Troy Leavitt, een controversieel anti-feministisch Youtubekanaal had.
Na al het gedoe met JK Rowling zou je als Harry Potter fan eigenlijk hopen dat het wel even klaar was met controversiële uitspraken. Helaas is dat niet het geval en kunnen we weer over het volgende probleem vallen. Troy Leavitt had namelijk, voordat hij aan de slag ging bij Avalanche als hoofdontwerper voor Hogwarts Legacy, een controversieel Youtubekanaal waar hij veel anti-feministische en anti-social justice opvattingen deelde.
Zijn verleden hoeft natuurlijk geen invloed te hebben op de nieuwe Harry Potter game, maar veel fans zullen het toch niet fijn vinden dat Leavitt betrokken is bij de ontwikkeling van Hogwarts Legacy. Het controversiële Youtubekanaal werd ontdekt door gamingjournalist Liam Robertson die het belangrijk vond om het op Twitter aan te kaarten. Tot nu toe zit er aardig wat variatie in de reacties, maar het lijkt er nog niet op dat Leavit echt gecanceld wordt.

Controversieel Youtubekanaal

Dat Leavitt controversieel is mag inmiddels wel als een understatement beschouwd worden. Op zijn Youtubekanaal had hij video's waarin hij John Lasseter, de Pixar-directeur die werd beschuldigd van ongepast sexueel gedrag, verdedigde en de #MeToo beweging omschreef als 'niks meer dan morele paniek.' Nadat JK Rowling al regelmatig controversieel in het nieuws was en Warner Bros. afstand nam van de schrijfster, lijkt het een kwestie van tijd voordat Leavitt de laan uitgestuurd wordt bij Avalanche vanwege zijn Youtubekanaal.
De kans is namelijk niet heel groot dat Warner Bros. dit soort controverse tolereert om de Harry Potter game heen. Wij wachten in ieder geval met ingehouden adem hoe dit gaat aflopen. Laatst kregen we natuurlijk al wel te horen dat de Hogwarts Legacy was uitgesteld, het kwam toen al als een donderslag bij heldere hemel, en dus zou het verband kunnen houden met het gedoe om Leavitt heen. Dan moet je daarnaast als Harry Potter fan ook horen dat er geen HBO Max serie komt, dus het zijn moeilijke tijden voor liefhebbers van de franchise.

Populair Nieuws