Xbox Game Pass Ultimate prijs is het meer dan waard

  Xbox Game Pass Ultimate kent geen gelijke in de service die aangeboden wordt. Toch realiseren veel gamers nog niet dat Xbox Game Pass Ultimate het Netflix voor games is. Wij lichten de Xbox Game Pass Ultimate features voor je uit zodat je precies weet waarom de service misschien wel de beste deal in gaming is.

  Xbox Game Pass Ultimate is een maandelijks abonnement dat je voor 12,99 euro op de kop tikt. Vervolgens krijg je toegang tot een reusachtige bibliotheek vol oude en nieuwe games die je volledig kunt spelen. Je zou denken dat je dit alleen op Xbox krijgt, maar niets is minder waar. Xbox Game Pass Ultimate-gebruikers krijgen namelijk ook toegang tot de dienst op de PC en mobiele apparaten.

  Meer dan 100 games

  We vallen maar gelijk goed met de deur in huis. Xbox Game Pass Ultimate brengt een catalogus van meer dan honderd games naar de service. Hierbij mag je denken aan grote exclusieve titels als Halo: The Master Chief Collection, Sea of Thieves en Gears 5, maar ook multiplatform games als Battlefield, Celeste en Star Wars Jedi: Fallen Order.

  Microsoft biedt een mix aan van allerlei soorten games zodat iedere speler iets om van te genieten heeft. Third-party games van Square Enix, Codemasters, Capcom en SEGA vind je schouder aan schouder naast Microsofts eigen titels. Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook Bethesda en EA-games vinden, maar daar steekt de steel toch net wat anders in de vork.

  EA Play inbegrepen

  Laten we eerst even uitlichten hoe het met de EA-games zit. Wie Xbox Game Pass Ultimate heeft, krijgt ook direct EA Play. EA Play is Electronic Arts’ eigen abonnementsdienst waarmee je EA-titels kunt spelen voor een maandelijks bedrag. Met Xbox Game Pass Ultimate laat je die extra kosten vallen en krijg je als het ware toch alle voordelen van een EA Play-abonnement.

  Dit betekent onder meer dat een reusachtig deel van EA’s portfolio onderdeel is van Xbox Game Pass Ultimate. Titels als Star Wars Jedi: Fallen Order en Need for Speed Heat krijg je dus gewoon via Game Pass, terwijl andere voordelen (zoals het vroegtijdig spelen van nieuwe games) ook inbegrepen zit. Natuurlijk brengt EA ook nieuwe titels naar EA Play, wat het aanbod dus eigenlijk op termijn nóg beter maakt. Dit is nu ook inbegrepen op PC, waardoor je Star Wars Squadrons nu bijvoorbeeld gratis kunt spelen via Game Pass Ultimate.

  Bethesda op Xbox Game Pass Ultimate

  De opvallende naam is Bethesda. De geroemde RPG-uitgever die ook met haar fantastische actietitels fans heeft vergaard, is nu officieel van Microsoft. Dit betekent dat Bethesda’s games ook automatisch onderdeel worden van Xbox Game Pass Ultimate. Zo zijn er vorige week nog 20 iconische Bethesda games toegevoegd.

  Dit betekent dat de Fallout-, DOOM-, en The Elder Scrolls-games ook opr Xbox Game Pass Ultimate staan. Zo kun je DOOM Eternal, Skyrim Special Edition en Fallout 76 nu al via Game Pass Ultimate spelen. Daar houdt het plezier alleen niet op. De Bethesda-deal is namelijk officieel rond, waardoor er ineens nog veel meer games beschikbaar zijn, zoals Dishonored, Fallout 4 en DOOM 64.

  Exclusieve games vanaf dag 1 inbegrepen

  Dat lees je inderdaad goed. Eén van de grootste trekpleisters van Xbox Game Pass Ultimate is dat iedere titel die Microsoft via haar eigen ontwikkelaars (Xbox Game Studio-games). In 2021 komen al deze titels dus gratis en voor niets vanaf de dag van release naar Xbox Game Pass Ultimate:

  Dat zijn in totaal al 28 games en de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat Microsoft later dit jaar iets uit de hoge hoed tovert dat ook nog ineens verschijnt dit kalenderjaar. Tel de prijskaartjes van al deze titels bij elkaar op en het is duidelijk dat een jaar Xbox Game Pass Ultimate voordeliger is. Zelfs als je niet iedere titel die exclusief uitkomt gaat spelen.

  Los Halo Infinite voor 69,99 euro kopen kan natuurlijk, maar je kunt daarvoor ook 5 maanden Xbox Game Pass Ultimate nemen. Dan heb je de game ook en bespaar je nog eens vijf euro. Het moge duidelijk zijn: op je wenken bediend worden met een bibliotheek vol games is de kern van Game Pass Ultimate. Toch houdt de service daar niet op.

  Xbox

  Geen Xbox Live Gold meer nodig

  Xbox Game Pass Ultimate is daadwerkelijk de ultieme versie van het Netflix-achitge abonnement. Dat betekent dat de andere abonnementsdienst van Microsoft, Xbox Live Gold, ook inbegrepen zit. Dit abonnement heb je onder andere nodig voor de Deals with Gold, gratis maandelijkse games en natuurlijk het online kunnen gamen op Xbox-consoles.

  Doorgaans kost dit abonnement 6,99 euro per maand. Wie slim rekent ziet het voordeel van Xbox Game Pass Ultimate dan ook al snel. Zou je de prijs van Gold doorrekenen in Xbox Game Pass betaal je dus een kleine zeven euro voor Xbox Gold Live en is de andere zes euro weggelegd voor de 100+ games die je kunt spelen.

  Ook op PC en mobiele apparaten

  Die games kun je overigens ook op andere platformen spelen. Xbox Game Pass Ultimate zorgt ervoor dat je ook op PC meer dan 100 toffe titels kunt spelen. Voor nu heb je daarvoor wel nog een goede PC nodig, maar daar komt binnenkort verandering in. Xbox breidt Xbox Cloud Gaming namelijk ook uit naar PC, wat ervoor zorgt dat je met een PC met slechtere specs ook gewoon de nieuwste games in de hoogste kwaliteit kunt spelen.

  Microsofts Xbox Cloud Gaming is namelijk een game streamingdienst waarmee je kunt gamen via de kracht van de cloud. Dit maakt het onder andere mogelijk dat je Gears 5 op je telefoon kunt spelen zolang je een goede internetverbinding hebt. Voor nu is dit alleen op Android mogelijk, maar de dienst komt spoedig ook nog naar iOS.

  Sparen door te gamen

  Misschien wel de meest onderschatte functie van Xbox Game Pass is het feit dat je punten spaart door te gamen. Op Xbox Game Pass heb je namelijk Quests. Er zijn allerlei dagelijkse-, wekelijkse- en maandelijkse Quests waarmee je punten verzamelt. Als je in Battlefield 1 bijvoorbeeld een keer bij het beste team zit, verdien je al 200 punten.

  Die punten kun je vervolgens inzetten voor beloningen in de Microsoft Store. Zo kun je de punten gebruiken om mee te doen aan lotingen, maar ook voor tegoed in de Microsoft Store. Je kunt zelfs een extra maand Xbox Game Pass Ultimate nemen als je genoeg punten spaart!

  Ontdek je nieuwe favorieten

  Al met al heeft Xbox Game Pass Ultimate een scala van features waarmee fans op hun wenken bediend worden. Het aanbod rouleert immers ook nog eens, wat er dus voor zorgt dat je nooit uitgekeken raakt op de bibliotheek die Microsoft voorschotelt. De kans is daardoor des te groter dat je je nieuwe favoriete game vindt als je Xbox Game Pass Ultimate hebt.

  Dit artikel is in samenwerking met Microsoft.
  Op KaartDirect.nl kun je veilig en snel een pre-paid Xbox Game Pass code kopen, zodat je ook zonder credit card of gelinkte betaalmethode van de dienst kunt genieten.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.