Je favoriete films zijn net iets anders in LEGO-vorm

Article
dinsdag, 07 mei 2024 om 20:00
avengers endgamef1613468936
Door de jaren heen is LEGO heel wat samenwerkingen aangegaan met bekende franchises. Meestal neemt dat de vorm aan van LEGO-sets of -games. Maar van deze franchises heeft LEGO zelf filmparodieën gemaakt.

Marvel Super Heroes

Het MCU telt inmiddels meer dan 20 films en series. LEGO heeft nog niet zoveel Marvel-films, maar er zijn er toch best een aantal. Onder andere de Guardians of the Galaxy, Black Panther, Loki en natuurlijk The Avengers zijn al eens in het zonnetje gezet.
Een groot aantal van deze films is nu te zien op Apple TV+ en Prime Video. De meest recente is een uitzondering. LEGO Marvel Avengers: Code Red is een Disney+ Original.

DC Super Heroes

Ook voor DC heeft LEGO de nodige films gemaakt. Net als die van Marvel zijn ze veelal te zien op Apple TV+ of Prime Video. Oorpspronkelijk zijn ze alleen vaak uigebracht op DVD.
Dat maakt ze potentieel interessant voor verzamelaars. Bij veel van die DVD’s was namelijk een minifiguurtje of een piepkleine LEGO-set inbegrepen. Die zullen vast moeilijk te vinden zijn en wat je niet makkelijk kan vinden is bij LEGO vaak wat waard.

Jurassic Park

Jurassic Park werd vorig jaar 30 en dat is op een aantal manieren gevierd. Eén daarvan was LEGO Jurassic Park: The Unofficial Retelling. Uit de titel haal je waarschijnlijk al dat het een LEGO-hervertelling is van de eerste film. Ondanks de titel is het project wel degelijk met officiële goedkeuring gemaakt.
Ook deze film is op Apple TV+ te zien. Bovendien vind je daar ook nog wat LEGO Jurassic World-films. Wederom staan er ook een paar projecten op Prime Video.

Star Wars

Aangezien Star Wars en LEGO al 25 jaar lang succesvol samenwerken, is het geen verrassing dat er in de Star Wars-franchise ook de nodige LEGO films en series te vinden zijn. Het zijn er bijna letterlijk te veel om op te noemen. De allereerste, genaamd Revenge of the Brick, stamt zelfs al uit 2005.
Recentere voorbeelden zijn The Freemaker Adventures en de specials voor Kerst, Halloween en de zomervakantie die tussen 2020 en 2022 gemaakt werden. Later dit jaar komt er bovendien een nieuwe vierdelige special, waarin de hele canon op zijn kop gezet wordt en Darth Jar Jar daadwerkelijk bestaat.