Is dit het ideale dagje uit voor de jonge LEGO-bouwer?

Article
maandag, 29 april 2024 om 18:00
legoworldf1690875232
Je weet vast wel dat er behalve LEGO-sets ook LEGO-uitjes zijn. LEGOLAND komt misschien al snel in je hoofd op, maar dat is toch aardig ver weg. Toch kun je ook binnen Nederland een soort LEGOLAND bezoeken.
Over de wereld verspreid zijn er allerlei attractieparken rondom bekende en populaire merken. Disneyland is het ultieme voorbeeld, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld Universal Studios, met Harry Potter- en Nintendo-attracties. LEGOLAND zal onder veel liefhebbers ook bekend zijn.
Helaas zijn dat soort parken meestal niet binnen Nederland te vinden. Er zijn wel vier LEGOLAND-locaties in Europa, maar dichterbij dan het Verenigd Koninkrijk of vrij ver over de grens in Duitsland gaat niet lukken.

Een klein LEGOLAND in Scheveningen

Toch kun je een alternatieve LEGOLAND-ervaring beleven in Nederland. Om precies te zijn moet je ervoor naar Scheveningen. Daar is namelijk een officieel LEGOLAND Discovery Centre. Daar is van alles te beleven rondom LEGO.
Net als in LEGOLAND vind je er bijvoorbeeld een Miniland, waarin veel bekende gebouwen zijn nagemaakt. In het Discovery Centre in Scheveningen zijn ongeveer een miljoen stenen gebruikt om herkenbare plekken in Den Haag en Scheveningen na te bouwen. Maar er is nog veel meer te doen.
lego 708088 1280

Een LEGO-uitje voor de kinderen

Die activiteiten zijn wel echt gericht op kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld met Duplo spelen of proberen om de snelste LEGO-auto te maken. Onder begeleiding van een meesterbouwer kunnen kinderen allerlei handige tips opsteken over het bouwen met LEGO.
Verder vind je in het Discovery Centre onder andere een Ninjago-laserdoolhof, een pirateneiland om in rond te klauteren en een 4D-bioscoop met LEGO-films. Bij vertrek kun je langs in een LEGO-winkel met merchandise en natuurlijk sets.
Voor al die activiteiten krijg je een tijdslot van 2,5 uur. Gemiddeld duurt een bezoek zo’n 2 uur, volgens het Discovery Centre, dus je hebt nog wat extra tijd. Wie binnen die tijd lang niet alles kan doen, kan een jaarpas overwegen, waarmee je een heel jaar elke dag naar binnen mag (al moet je je nog steeds aan een tijdslot houden).

Avonden voor volwassenen, feestjes voor kinderen

Omdat veel activiteiten gericht zijn op kinderen en soms letterlijk niet geschikt zijn voor volwassenen, mag je het Discovery Centre normaal gesproken alleen in als je een kind van 12 jaar of jonger bij je hebt. Maar het Discovery Centre weet natuurlijk dat de liefde voor LEGO bij veel mensen niet stopt wanneer ze volwassen zijn.
Daarom worden er ook volwassenen-avonden georganiseerd. Daarbij zijn er vaak bijzondere activiteiten die je niet kunt doen tijdens een normale dag. Als je wil weten wanneer er een volwassenenavond is, kun je deze pagina in de gaten houden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet zonder kinderen, maar juist met een heleboel kinderen wil komen, bijvoorbeeld voor een feestje. Dat kan geregeld worden, als je daarover vooraf contact opneemt met het Discovery Centre. Ook schoolreisjes behoren tot de mogelijkheden.

Ook bijzondere ervaringen in de LEGO Store

Het kan natuurlijk zijn dat jouw kinderen wat te oud zijn voor het Discovery Centre, of dat je je LEGO-uitje iets kleinschaliger wil aanpakken. In dat geval zou je kunnen overwegen een LEGO-store te bezoeken. Ook daar is het nodige te beleven dat niet overal kan en iedereen van alle leeftijden mag naar binnen.