5 gaming deals om 2021 goed te beginnen!

  2020 was voor veel mensen een rotjaar, dankzij de gevolgen van de coronacrisis. Het is dan ook te hopen dat 2021 een beter jaar gaat worden. Met deze 5 gaming deals kan je het nieuwe jaar in ieder geval goed beginnen.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Een goede manier om 2021 te beginnen is natuurlijk om één van de beste games van 2020 in huis te halen. Ubisoft heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de Assassin’s Creed serie en dat is goed te merken aan het resultaat. Sinds Origins is de franchise flink uitgebreid en Valhalla is het perfecte voorbeeld van de lessen die Ubisoft heeft geleerd door de jaren heen.

  In Valhalla stap je in de stevige laarzen van de viking Eivor. In de 9de eeuw na Christus maakt hij samen met zijn adoptiebroer Sigurd de overtocht naar Engeland, om daar hun eigen koninkrijk op te zetten. In het nieuwe land mag je uiteraard een echte viking uithangen, door kloosters en dorpen te overvallen voor goud en resources. Daarnaast heb je ook genoeg mogelijkheden om je uit te leven als assassin, inclusief de terugkeer van de beruchte Hidden Blade.

  Spelers die in Assassin’s Creed Odyssey een beetje moe werden van de hoeveelheid side-quests en gear die je kon verzamelen, maak je geen zorgen. Ubisoft heeft namelijk gekozen voor de less is more aanpak, door minder armor en wapens aan te bieden en upgraden juist aan te moedigen. Je zal bovendien veel meer de neiging hebben om op eigen houtje de wereld te verkennen en dat is absoluut geen straf in Assassin’s Creed Valhalla.

  Yakuza Like A Dragon

  De Yakuza serie heeft een grote groep trouwe fans en dat komt mede dankzij de vaste kwaliteit die SEGA weet af te leveren. Iedereen weet precies wat het van een nieuwe Yakuza kan verwachten. Ten minste, tot de release van Yakuza Like A Dragon. Het nieuwe deel heeft het namelijk over een andere boeg gegooid.

  Waar alle andere Yakuza games in de serie real-time fighting games zijn met Kazuma Kiryu in de hoofdrol, daar kiest SEGA voor Like A Dragon voor een turn-based RPG gevechtssysteem en een nieuw personage als protagonist: Ichiban Kasuga. De nieuwe aanpak werkt alleen opvallend goed en in Like A Dragon zijn er ook weer elementen te vinden dat het een typische Yakuza game maakt. Denk aan de minigames in de stad, de humor en het gebruiken van objecten en omgevingen in gevechten. Het zal voor de doorgewinterde Yakuza fan even slikken zijn, maar ook Like A Dragon is weer een topgame!

  Immortals Fenyx Rising

  Lang leek het erop dat Gods & Monsters pas over een paar jaar uit zou komen of zelfs een stille dood zou sterven. Na de aankondiging op de E3 2019 werd een releasedatum in februari 2020 aangekondigd, maar sindsdien bleef het verdacht stil rondom de game en de beoogde releasedatum werd niet gehaald. Pas afgelopen september werd de game opnieuw geïntroduceerd als Immortals Fenyx Rising en in december was al de release!

  Niet alleen qua aankondiging was Immortals Fenyx Rising een verrassing, maar ook op het gebied van gameplay. Ubisoft heeft namelijk qua gameplay niet alleen inspiratie opgedaan uit haar eigen Assassin’s Creed serie, maar ook duidelijk uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De gameplay is daarmee niet geheel origineel, maar speelt wel heerlijk weg! Combineer dat met de prachtige, kleurrijke wereld en het humoristische avontuur - waarbij spelers de Griekse Goden moeten redden van hun ondergang - en je hebt een verrassende topper te pakken. En nu tijdelijk voor een prikkie!

  Star Wars Squadrons

  Toen bekend werd gemaakt dat Electronic Arts de licentie had gekocht om Star Wars games te mogen ontwikkelen, werd dat nieuws met gemengde gevoelens ontvangen. De uitgever maakt soms toppers, maar krijgt ook vaak terecht kritiek op weinig vernieuwing in games en focus op in-game transacties. De eerste paar Star Wars games van EA waren dan ook geen enorm succes.

  Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Stars Wars Jedi: Fallen Order was al een topper en Star Wars Squadrons is dit jaar één van de grote verrassingen geworden. In tegenstelling tot veel andere EA games, is Squadrons juist een titel die gericht is op de hardcore gamer die niet genoeg kan krijgen van vliegen, in plaats van het meer mainstream publiek.

  Dat komt door het diepgaande gameplay-systeem waar gebruik van wordt gemaakt. In Squadrons vlieg je namelijk in first person in verschillende spaceships - zoals de klassieke X-Wing en Tie-Fighter - en moet je handmatig energie verplaatsen tussen je wapens, schild en motor om het maximale uit je schip te halen. Tussen al het vijandige vuur en rondvliegende schepen zorgt dat voor hectische, maar zeer vermakelijke gameplay. Het verhaal had iets beter gemogen, maar met de multiplayer zijn wij voorlopig nog lang niet klaar!

  Watch Dogs Legion

  Ubisoft is flink druk bezig geweest in 2020. Niet alleen heeft de uitgever Assassin’s Creed Valhalla en Immortals Fenyx Rising uitgebracht, maar daarvoor kwam het ook al met Watch Dogs Legion. Het nieuwste deel in de hackers franchise komt met een aantal behoorlijk grote veranderingen ten opzichte van haar voorgangers.

  De grootste unique selling point van Watch Dogs Legion is ongetwijfeld dat je letterlijk elke burger in de stad aan je organisatie toe kan voegen en er vervolgens mee kan spelen. In Londen is hackersorganisatie DeadSec namelijk valselijk beschuldigd van een aanslag en de leden worden opgejaagd door het privéleger Albion. Dat betekent dus dat het tijd is voor nieuw bloed en daar kom jij bij om de hoek kijken.

  De nieuwe hackers hebben wel veel werk voor de boeg. Niet alleen moeten de rangen van DeadSec worden aangevuld, maar er wordt ook worden onderzocht wie er wel verantwoordelijk is voor de aanslagen in Londen. Bovendien is de baas van Albion niet helemaal pluis en kan de misdaadfamilie Clan Kelley ongestoord haar gang gaan. Een leger aan hackers is dan ook zeker geen overbodige luxe.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.