Harry Potter Hogwarts Mystery Android en iOS ergernissen

Article
zondag, 06 mei 2018 om 14:03
xgn google image
Eerder werd het al wat duidelijk dat het spel Harry Potter Hogwarts Mysteryzo zijn frustraties kent. Alhoewel sommige al in de review naar voren kwamen, zijn er nog een paar die we er toch eventjes uit willen halen. In tweets en andere discussies lieten fans een hoop Harry Potter Hogwarts Mystery android en iOS ergernissen zien.
Harry Potter Hogwarts Mystery is een spel dat veel potentie kent. Met een een verhaal en de ervaring zelf een student te worden aan de toverschool, heeft het spel een betoverende werking op je. Toch zorgt het spel ervoor dat veel mensen met het idee rondlopen dat Hogwarts Mystery een vreselijk spel is dat frustraties opwekt.

Hogwarts Mystery Android en iOS ergernissen genoeg

Er zijn veel mensen die zich aan de volgende punten irriteren. Op reddit barste de discussie al flink los. Het spel is zelf volgens velen wel als leuk ervaren, maar de pret wordt dan met een hamer de grond in geslagen wanneer de volgende vijf weer om de hoek komt kijken. De discussie slaat één grote vuist: Hogwarts Mystery zuigt.
Dit artikel kan worden gezien als een brief aan makers Jam City, hoe de Hogwarts Mystery zo kan worden verbeterd dat er meer kan worden genoten van de magische ervaringen van het spel. Want zo magisch is het niet als je door deze redenen uit je spel wordt gehaald.
130781

5. Onvoldoende energie

Dan heb je gewacht tot je Hogwarts Mystery download binnen is, mag je weer wachten...
In onze Harry Potter Hogwarts Mystery review lieten we al blijken dat je voor alles in de game energie nodig hebt. De meest lompe situatie waarin het gebrek aan energie je irriteert, is al vrij snel in het spel. Je avatar wordt vastgezet in de duivelse wurgplant Devil's Snare. In plaats van een poging te doen om te ontsnappen en dus niet gewurgd te worden, krijg je doodleuk de melding even te moeten wachten, om zo te zien hoe jouw personage telkens verder wordt gewurgd tot jij besluit om te wachten of nieuwe energie in te kopen.
Dit is gewoonweg wreed. Omdat je zoveel energie nodig hebt, zul je bijna expres cheaten om toch maar verder te kunnen komen in het spel. En mocht je energie willen verkrijgen, dan hebben wij in ieder geval wat energietips voor je klaarstaan. Die tips zal je nodig hebben om andere Hogwarts Mystery frustraties te kunnen trotseren.
Veel van de gevallen waarbij Hogwarts Mystery frustreert, hangen met dit probleem samen. Let er goed op wanneer je Harry Potter Hogwarts Mystery downloadt.
130782 1

4. In-App Purchases

De Hogwarts Mysterys download zuigt je portemonnee leeg als je niet oppast. Het meest irritante is misschien nog wel dat het spel je in een richting probeert te forceren toch hier en daar wat te betalen. Alsof een stem fluistert: trek die portemonnee maar open!
Alhoewel je Hogwarts Mystery downloadt als free-to-play-game, probeert het spel je te verleiden toch aankopen te doen om snelle voortgang in het spel te zien. Dit hangt samen met het vorige probleem: telkens onvoldoende energie hebben om verder te gaan. De game is zo ingericht dat kortingen verlangen om te spelen. Dat stemmetje in je hoofd vraag steeds om verder te gaan.
In-App Purchases zijn op zichzelf niet slecht, want ze kunnen in veel gevallen voor leuke extra's zorgen. Zo weten andere games dit in te zetten voor bijvoorbeeld skins. Ook in-game kun je er gebruik van maken om zo je avatar wat persoonlijker te maken. Dit geeft niet, maar het wordt daarentegen wel ergerlijk als je telkens in-app purchases worden opgedrongen om een beetje fatsoenlijk het spel te kunnen blijven spelen.
130783 1

3. Overal timers

Ook frustrerend kan het zijn dat de verschillende missies die het spel kent, allemaal binnen een van tevoren gelimiteerde tijd moeten worden voltooid. Er is dus een maximale tijd waarbinnen je voldoende energie moet hebben besteed om bijvoorbeeld te zijn ontsnapt uit de duivelse wurgplanten of waarbinnen jij je toverdrank af moet hebben. Lukt dit niet, dan moet je opnieuw beginnen en kan de frustratie dus opnieuw ontstaan.
Wanneer je al die wachttijden goed uit kunt doktoren en ze dus mooi binnen je dagelijkse schema kunt laten passen, dan is er geen reden om gefrustreerd te raken. Maar wat nu als je een druk leven hebt en dus gebonden bent aan even dat ochtendje of avondje gamen? Harry Potter Hogwarts Mystery laat het niet toe, want je zult hartstikke hard falen als je niet regelmatig een paar minuten verspreid over de dag vrij kunt maken.
Wachten is één ding, maar die maximumtijden zijn echt killing. Op twitter geven in ieder geval ook rondom dit probleem veel mensen bevestigen dat de game soms iets te hard zuigt.
130784 1

2. Het vinden van energie

Wacht dit is toch één van de dingen waarvan je minder hard van de daken zult schreeuwen Hogwarts Mystery een knudde spel? Alhoewel het iets positiefs is, benadrukt dit ook weer dat energie een veel te groot onderdeel van het spel vormt. Je wordt er compleet afhankelijk van nadat je Hogwarts Mystery downloadt.
Als je dan toch al te weinig energie hebt, kun je zo nu en dan in het kasteel nog op zoek gaan naar nieuwe energie. Zo kun je op voorwerpen of mensen tikken, in de hoop dat ze wat energie zullen droppen. Het zoeken naar energie is daarentegen een bezigheid die échte energie van je rooft, het maakt je als speler namelijk moe om elke keer maar een klein beetje energie te vinden, wat je notabene steeds moet zoeken.
De hoeveelheid energie die je in het kasteel kunt vinden is daarbij beperkt. De makers willen ook geld aan dit spel verdienen, zodoende levert het hen niks op als ze heel het kasteel volgooien met punten waar je energie kunt farmen. Dus ondanks dat jij jezelf rijk rekent met de gedachte nog wat energie ergens vandaan te kunnen sprokkelen, het echte energiefarmen zit toch echt in wachten tot het spel je weer energie geeft.
130798

1. Hogwarts Mystery downloaden of niet?

Maar het grootste probleem is, dat de makers de problemen niet als probleem lijken te zien. Het is niet de eerste keer dat een mobiele game dit soort problemen met zich meebrengt. Leren de makers niks van kritieken op games van concurrenten? Want de redenen waarom Hogwarts Mystery soms zuigt, zijn dingen waar andere games ook schuldig aan zijn.
Harry Potter Hogwarts Mystery is een mooi voorbeeld dat laat zien dat een game vrij hard kan worden verpest door het verdienmodel. De game zelf is door de herkenbaarheid en het verhalende element leuk (zoals ook beschreven in de review), maar een energiesysteem verpest een groot deel van de ervaring van de game. Zou een game daarop moeten worden afgerekend? Mogelijk ja, maar het is simpel op te lossen: patch het!
Dat al deze frustraties zo makkelijk zijn op te lossen, maar het nog niet is gebeurd, is nog wel één van de grootste redenen waarom sommigen misschien het gevoel krijgen dat Hogwarts Mysterys zuigt. Misschien had het Harry Potter Hogwarts Mystery ten goede gekomen om het spel niet als free-to-play-titel aan te bieden, maar door geld te verdienen door het spel voor een klein bedrag ter beschikking te stellen.
Heb jij ook Harry Potter Hogwarts Mystery ergernissen?

Populair Nieuws

Laatste Reacties