De tien beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken

Article
zondag, 06 mei 2018 om 15:02
Nu Avengers: Infinity War uit is, kunnen we officieel zeggen dat het zomerfilm seizoen begonnen is. Dit is niet de enige grote zomerfilm die uitkomt. Er zijn nog veel films die uitkomen en dit zijn de tien beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken.
Hoewel de zomer officieel pas op 21 juni begint, ligt het met films net wat anders. De grootste films worden namelijk vaak uitgebracht tussen mei en juli en heel af en toe komt er nog een grote film in augustus. Zo ook dit jaar en dus is het tijd voor de tien beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken.

10. Deadpool 2 (17 mei)

We beginnen deze lijst toepasselijk met nog een superheldenfilm. Hoewel je Avengers: Infinity War hier niet zult vinden, is Deadpool 2 een film waar je in ieder geval naar uit kunt kijken. Als de trailer ook maar enige indicatie zijn, wordt de film net zo grappig en grof als het eerste deel en daar zeggen we geen nee tegen.
Toch zijn er redenen om sceptisch te zijn, want achter de schermen waren er een aantal problemen. Zo heeft Tim Miller, de regisseur van het eerste deel besloten om niet terug te komen voor Deadpool 2. Hij verliet het project nadat hij het niet eens kon worden met Ryan Reynolds, hoofdrolspeler en producent van de film. In zijn plaats neemt David Leitch, regisseur van Atomic Blonde de rol van regisseur over.

9. Solo: A Star Wars Story (23 mei)

Voor het eerst in 13 jaar komt er weer een Star Wars film uit in mei met de release van Solo: A Star Wars Story. De film gaat zich volledig richten op het jonge leven van Han Solo en aangezien Harrison Ford te oud is om een jonge versie van het karakter te spelen, neemt Alden Ehrenreich de rol over.
Ook de nieuwe Star Wars film had een aantal problemen achter de schermen, maar toch heeft de film een plekje op onze top tien beste zomerfilms in 2018 lijst verdient. Zo verlieten Phil Lord en Christopher Miller het project na onenigheid met Lucasfilm. Sindsdien heeft Ron Howard de regie overgenomen. Je kunt meer over deze weetjes en andere toffe weetjes lezen in onze special over 10 Solo A Star Wars Story details.
130821

8. Jurassic World: Fallen Kingdom (6 juni)

Na het ongekende succes van de Jurassic Park reboot in de vorm van Jurassic World, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. Drie jaar na de release van Jurassic World krijgen we dan ook het Jurassic World: Fallen Kingdom. Net als het eerste deel lijkt het erop dat de film weer flink wil vermaken en alleen al daardoor weet de film een plekje op de lijst top tien beste zomerfilms in 2018 te bemachtingen.
Jeff Goldblum is terug als zijn karakter uit de oude films en dit keer zal het verhaal niet gaan om een park waar de hel losbreekt. Integendeel zelfs want het eiland waarop het themapark Jurassic World zich bevindt staat op het punt om te exploderen en dat is reden genoeg voor Claire Dearing (gespeeld door Bryce Dallas Howard) om de dinosauriërs te redden. Dit wil ze doen door de dino's naar het vasteland te brengen en daarvoor heeft ze Owen Grady (gespeeld door Chris Pratt) nodig.
130822

7. Love, Simon (14 juni)

Misschien wel de meest onbekende film op deze lijst van beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken, is Love, Simon. Dit is dan ook niet je typische zomerfilm en in de Verenigde Staten is de film al een aantal maanden uit. Toch is het slim om deze romantische komedie in de gaten te houden, want critici zijn helemaal weg van de film en dat is reden om de film een plek te geven op de lijst beste zomerfilms in 2018.
Love, Simon gaat over middelbare scholier Simon Spier die nog aan niemand heeft verteld dat hij homoseksueel is. De film gaat dan ook over hoe dit voor hem is en hoe hij online verliefd raakt op een onbekende klasgenoot. Daarnaast wordt hij ook nog eens bedreigd door een medestudent die aan de hele school bekend wil maken dat Simon op mannen valt.
130823

6. Ocean’s 8 (21 juni)

Nadat twee jaar geleden een reboot van Ghostbusters op spectaculaire wijze flopte, komt er dit jaar een Ocean’s spinoff film. Ocean’s 8 heeft net als Ghostbusters (2016) een cast die bijna volledig bestaat uit vrouwen. De film gaat over de vervreemde zus van Danny Ocean, namelijk de door Sandra Bullock gespeelde Debbie Ocean. Haar plan is om tijdens het jaarlijkse Met Gala een roof te plegen en om dat te doen heeft ze een team nodig.
Haar team bestaat uit verschillende onbekende karakters die door grote, bekende actrices gespeeld worden. Zo speelt Cate Blanchett Debbie’s partner-in-crime Lou en vertolkt Helena Bonham Carter de rol van Rose. Verder heeft Rihanna ook een rol in de film als tech-genie Nine Ball.
130824

5. The Incredibles 2 (27 juni)

Veertien jaar na de release van The Incredibles krijgen we dit jaar eindelijk een vervolg op de superhelden familie van Pixar. De film wordt opnieuw gemaakt door Disney Pixar en regisseur Brad Bird neemt opnieuw de plaats in achter de camera. De film zal zich direct na het eerste deel afspelen.
Het verhaal gaat ditmaal over de moeilijkheden die de Parr-familie ondervindt aan het leven als superhelden. Dit wordt al helemaal ingewikkeld wanneer Helen Parr/Elastigirl het gezicht wordt van een campagne om superhelden terug te brengen. Dit zorgt ervoor dat Bob Parr/Mr Incredible de rol van huisvader moet vervullen.
130825

4. Sicario: Day of the Soldado (5 juli)

Het vervolg op de door critici geprezen Sicario uit 2015 komt na drie jaar wachten uit dit jaar. De film belooft anders te worden dan het vorige deel, zowel op het witte doek als achter de camera. Regisseur Denis Villeneuve en hoofdpersoon Kate Macer (gespeeld door Emily Blunt) keren niet terug voor het vervolg.
Sicario: Day of the Soldado gaat zich in plaats daarvan focussen op Matt Graver (gespeeld door Josh Brolin) en Alejandro Gillick (Benicio del Toro) die we nog kennen uit het eerste deel. Ze gaan opnieuw de strijd aan met het Mexicaanse drugskartel. Ditmaal omdat het kartel terroristen naar de Verenigde Staten smokkelen en daar moet natuurlijk een stokje voor gestoken worden.
130826

3. Skyscraper (12 juli)

De lijst met beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken lijkt niet compleet te zijn zonder een film met Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Wees gerust dames en heren, want ook dit jaar kunnen we de ex-worstelaar weer op het witte doek verwachten. Ditmaal zien we The Rock als ex-FBI agent Will Sawyer die zijn familie moet zien te redden wanneer het flatgebouw waarin ze wonen gegijzeld wordt door terroristen.
Als we de trailers mogen vertrouwen belooft de film genoeg popcorn plezier te bieden. Dat betekent dat we lekker onderuit kunnen zitten en genieten van de ongelofelijke stunts en spectaculaire actie. Daarnaast klinkt het plot als een moderne versie van Die Hard en dat klinkt ons goed in de oren.
130827

2. Ant-Man and the Wasp (18 juli)

Avengers: Infinity War is pas enkele dagen uit, maar dat weerhoudt Marvel Studios en Disney er niet van om een nieuwe Marvel film uit te brengen. Iedereen die Avengers: Infinity War al gezien heeft, zal een beetje teleurgesteld zijn omdat Ant-Man and the Wasp geen antwoorden zal geven over wat er na Avengers: Infinity War gebeurd. Ant-Man and the Wasp speelt zich namelijk af voor wat er in Avengers gebeurde.
Het gaat in de tweede Ant-Man film namelijk over de gevolgen van Captain America: Civil War. Toen zagen we hoe Scott Lang/Ant-Man zich aansloot bij Team Captain America en daardoor oorlogscrimineel werd. Dankzij nieuwe schurk Ghost lijkt het er op dat Scott toch weer in actie moet komen als Ant-Man en ditmaal krijgt hij hulp van Evangeline Lilly’s Hope van Dyne/The Wasp.
130828

1. Mission Impossible: Fallout (2 augustus)

Dit jaar kunnen we tijdens de zomer ook de zesde Mission Impossible op het witte doek aanschouwen. Tom Cruise is opnieuw terug als Ethan Hunt en hij is zeker niet de enige, want ook Rebecca Ferguson, Simon Pegg en Alec Baldwin keren terug voor het zesde deel. Henry Cavill zal met snor en al de schurk spelen in de nieuwe film. Zijn snor zorgde vorig jaar nogal voor wat ophef toen Justice League uitkwam.
In Mission Impossible: Fallout zien we hoe een IMF missie volledig in de soep loopt en dat heeft grote gevolgen voor de wereld. Dit is reden voor Ethan Hunt om het probleem op te lossen, maar daar is de CIA niet van gediend. Hij wordt verdacht van verraad en opgejaagd door zowel vriend als vijand in zijn missie om de wereld te redden.

Dit zijn de tien beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken!

Dit zijn de tien beste zomerfilms in 2018 om naar uit te kijken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer films deze zomer. Naar welke film kijk jij het meeste uit? Laat ons in de reacties weten wat jullie tien beste zomerfilms in 2018 worden.