BigBen Force Glass screenprotector - dubbelbeglazing voor de Switch!

Article
zondag, 06 mei 2018 om 13:05
bigben force glass screenprotector voor nintendo switch dubbelbeglazing voor de switch 130972
Je Nintendo Switch is een kwetsbaar apparaat. De hybride console bestaat voor 90 procent uit een display en wordt regelmatig onderweg gebruikt. Dus is het belangrijk om dat onderdeel te beschermen tegen krassen. Als er een nieuwe BigBen Force Glass screenprotector voor Nintendo Switch uitgebracht wordt met levenslange garantie, zijn we wel erg benieuwd. Is dit dé bescherming voor je Switch?
Screenprotectors zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de flinterdunne plastic laagjes die je op je display kunt aanbrengen, maar ook dikke glazen platen die je over je scherm aanbrengt. BigBen gaat nu tussen deze twee dingen in zitten en komt met een dunne laag getemperd glas voor je Nintendo Switch.

Wat krijg je?

De Force Glass screenprotector wordt in een metalen doosje geleverd en kost je ongeveer 20 euro. Het is een bijzonder luxe verpakking die direct kwaliteit uitstraalt. Precies wat je wil als je op zoek bent naar bescherming voor je Switch scherm. In het pakket vind je het volgende:
  • Een vochtig alcoholdoekje om je scherm vetvrij te maken.
  • Een speciaal zwart stofdoekje
  • Een antistatisch papiertje met een kleeflaagje om de laatste restjes stof weg te poetsen
  • De screenprotector van getemperd glas
130973

Hoe is de kwaliteit?

Het interessantste in de verpakking is natuurlijk de screenprotector zelf. Die ga je tenslotte gebruiken. De hardheid van deze 0.45mm dikke glaslaag is 9H+. Dit betekent dat dit nagenoeg het hardste mineraal is dat je kunt krijgen. Ter vergelijk: glas heeft een gemiddelde hardheid van 6H en bij 10H haal je diamant in huis.
De Force Glass screenprotector is speciaal voor de Nintendo Switch gemaakt en dus al precies op maat. Er zijn kleine uitsnedes voor de speakers van je console en de glasplaat op zich past precies op het display van de Switch. Je hoeft dus niet meer te knippen of dergelijke.
Als de screenprotector eenmaal op de Nintendo Switch aangebracht is, zie je deze nagenoeg niet meer. En tijdens het spelen valt deze al helemaal niet op. Dit komt voornamelijk doordat de screenprotector zo ontzettend dun is en is een echt pluspunt. Het lijkt alsof je een simpele screenprotector aangebracht hebt, maar in werkelijkheid heb je dus dubbelbeglazing op je Switch zitten!
Maar voordat je die extra ruit op je hyride console geplakt hebt, ligt er nog een behoorlijke klus voor je. Want het aanbrengen is, zoals met de meeste screenprotectors, niet voor iedereen weggelegd. Het scherm moet stofvrij zijn en daarvoor heb je de nodige middelen gekregen in de verpakking. Als er ook maar één stofje op je scherm zit, ga je die direct zien doordat er een luchtbel omheen ontstaat.
En dat speelt echt niet lekker. Neem de waarschuwingen in de handleiding van de Force Glass screenprotector dan ook serieus, want gamen met een permanent stofje op je scherm is echt een doorn in het oog!
130976

Heb je deze BigBen Force Glass screenprotector nodig?

Deze screenprotector is niet de zoveelste in de rij met beschermingen voor je Nintendo console. Dat is wel duidelijk. En de Force Glass screenprotector springt redelijk uit de toon op de positieve manier. Hij is met zijn prijs van 19,95 een wat duurder accessoire dan de gemiddelde beschermfolie voor je Switch, maar daarvoor krijg je wel wat terug.
Namelijk een volwaardige screenprotector die het display van je Switch maximaal beschermt tegen krassen en stoten. En dat met de dikte van een simpel folietje. Alleen als het aankomt op het aanbrengen van de screenprotector zit je nog steeds met het probleem van de stofjes die toch op je scherm dreigen te komen, om daar permanent ingesloten te raken. En daar wordt niemand gelukkig van.

Populair Nieuws