Sinds de release van het spel zijn er verschillende klachten verschenen over het verdienmodel van het spel. Er is namelijk sprake van een freemium model en daardoor moet je continu wachten tot je genoeg Energy hebt om verder te komen. Er zijn een paar Harry Potter Hogwarts Mystery Energy Tips die je hierbij kunnen helpen, zodat je langer kunt spelen.

Lees ook onze Harry Potter Hogwarts Mystery review om te lezen of de game de moeite waard is!

Vindt geheime Energy Easter Eggs

Het komt geregeld voor dat je niet genoeg Energy hebt om een missie af te ronden en dat je nog net één of twee Energy te kort komt. In Harry Potter Hogwarts Mystery zijn er gelukkig genoeg kleine Easter Eggs die je kunt vinden. Deze leveren je net die extra Energy punten die je nodig had.

Voor nu lijkt het erop dat het twee tot drie keer per dag voorkomt dat je een Easter Egg kunt vinden. Het is nog niet bevestigt, maar kan maar zo zijn dat het elke acht uur is. Voor nu zijn er in ieder geval zeven locaties waar je gratis Energy kunt verzamelen.

De volgende locaties bevatten in ieder geval een Easter Egg en kun je dan ook zeker goed gebruiken. Op het moment zijn er nog maar zeven locaties die goed van pas kunnen komen. De lijst van locaties staat hieronder, inclusief beschrijving met hoe je de Energy kunt verzamelen.

East Towers:

  • Klik op een zwart schilderij vlakbij de Charms Class, zodat een klein meisje verschijnt en je één Energy krijgt.

West Towers:

  • Nabij de Prefect’s Bathroom hangt een schilderij met drie takken en als je erop klikt, verschijnen drie sinaasappels die je één Energy opleveren.

Lower Floor - West:

  • Ga recht voor de Great Hall staat zodat je rechts van je drie ridders ziet die een schild of zwaard vasthouden. Twee van de ridders houden hun wapens niet goed vast en als je op hun klikt verdien je één Energy.
  • Aan de rechterkant van de Great Hall zie je ook een pilaar met een onverlichte lamp. Klik op de lamp om hem aan te steken en verdien één Energy.

Lower Floor - East:

  • Vind het bankje met een aantal boeken en klik erop om één Energy te verzamelen.

Dungeons:

  • Zoek naar de niezende huiself en klik op hem zodat hij schrikt, want dan verdien je één Energy.

Castle Grounds:

  • Zoek op de grond naar een grote tak die de grond vervuild. Klik erop zodat een hond er achteraan kan rennen en jij één Energy verdient.

Op deze manier kun je net dat beetje extra Energy vinden om verder te gaan. Maar natuurlijk hebben we nog wat meer tips voor je.