Wat kunnen we van GTA Online op de PS5 en Xbox Series X verwachten?

Article
donderdag, 09 september 2021 om 16:00
gta online headerf1631114478
Over een paar maandjes zal GTA 5 verschijnen op de PS5 en Xbox Series X en dat betekent dan natuurlijk ook een nieuwe versie van GTA Online. Maar wat kunnen we van de next-gen variant verwachten?

De kracht van next-gen voor GTA Online

De grootste verandering die spelers op de PlayStation 5 en Xbox Series X met GTA Online meteen zullen merken, is natuurlijk de sterk verbeterde performance. Het is ondertussen alweer zeven jaar geleden dat de PS4- en Xbox One-versie van GTA V en GTA Online verscheen. En die consoles hebben destijds qua hardware niet bepaald de sprong gemaakt die we gewend zijn van nieuwe console-generaties.
Dat kunnen we van de PS5 en Xbox Series X niet zeggen. De next-gen consoles van Sony en Microsoft zitten bomvol hardware die ver boven de specificaties van hun voorgangers uitstijgen. Daarbij komen ook nog eens veel nieuwe mogelijkheden kijken dankzij nieuwe technologieën, zoals een razendsnelle SSD en kennis om daar optimaal gebruik van te kunnen maken. Op de PS5 en Xbox Series X zal je dus niet te maken krijgen met de enorme lange laadtijden waar GTA Online momenteel mee kampt op de oudere consoles.
Daar blijft het natuurlijk niet bij, want het oog wil ook wat. In hoeverre GTA V en GTA Online gedraaid zullen worden door de next-gen consoles is nog niet officieel bekendgemaakt door Rockstar, maar mogelijk heeft de Duitse tak van PlayStation al het één en ander vroegtijdig verklapt. Volgens die bron zal de game namelijk op 4K draaien met 60 FPS. Dat zal dus een lust voor het oog zijn, helemaal met nog meer grafische snufjes. Rockstar claimt namelijk dat de nieuwste versie van GTA Online ‘een reeks technische verbeteringen, visuele upgrades en prestatieverbeteringen’ zal krijgen. Wij dromen nu alvast van een ondergaande zon in Los Santos met Ray-Tracing...
gta online teamf1631115245

Gloednieuwe features voor PS5 en Xbox Series X

Het zal niet bij alleen grafische verbeteringen voor GTA Online blijven wanneer op 11 november de next-gen versies van de game gelanceerd zullen worden. De ontwikkelaar heeft namelijk ook al onthuld dat de online wereld van GTA V op de PS5 en Xbox Series X ‘nieuwe features en meer’ gaat krijgen.
Rockstar kennende zal het alleen nog wel een tijdje duren voordat we er echt achter komen wat de nieuwe features precies zijn. De ontwikkelaar kan een aantal nieuwe voertuigen en wapens aan de game hebben toegevoegd, maar het kan ook gaan om compleet nieuwe modi of zelfs een uitbreiding van de wereld. Wij zijn benieuwd wat Rockstar allemaal gepland heeft voor één van haar meest succesvolle titels tot op heden.
gta online los santos tuners updatef1626788821

GTA Online gaat op eigen benen staan

Het succes van de Grand Theft Auto Online zorgt ook voor grote plannen van Rockstar met de titel. Het is namelijk geen geheim dat Rockstar nog lang met GTA Online wil doorgaan, zelfs als GTA V al lang en breed is begraven. Maar om dat te doen zal de multiplayer versie eerst onafhankelijk moeten worden.
En dat is dan ook precies wat de ontwikkelaar van plan is. Met de next-gen release van Grand Theft Auto V zal er namelijk een standalone versie van GTA Online worden gelanceerd, precies zoals Rockstar vorig jaar heeft gedaan met Red Dead Online - wat mogelijk een generale repetitie is geweest voor deze lancering.
Heb je altijd al GTA Online willen spelen, maar daarvoor geen GTA V willen aanschaffen? Dan is de standalone versie ook een perfect moment om eindelijk in te stappen. Niet alleen omdat de losse versie namelijk een stuk goedkoper zal zijn dan het volledige pakket, maar ook omdat spelers op PS5 de game volledig gratis kunnen oppikken in de eerste drie maanden na lancering. Een cadeautje dat je niet mag laten liggen!

Populair Nieuws