Release Android 12 komt over enkele weken

News
donderdag, 09 september 2021 om 16:30
android 12 material youf1627485794
In een bericht aan ontwikkelaars kondigt Google aan dat Android 12 over een aantal weken verschijnt. Naast dat bericht kwam het bedrijf ook met de laatste bètaversie van Android 12.
Google heeft in totaal vijf bètaversies beschikbaar gemaakt van Android 12. In de laatste versie die uit is gekomen is er niet echt veel nieuws te zien. De versie heeft vooral prestatieverbeteringen toegevoegd en problemen opgelost uit vorige versies. De bètaversie is ook beschikbaar voor de nieuwe Pixel 5A-telefoons van Google, iets wat nog niet mogelijk was met de voorgaande versies.
Android 12 zal waarschijnlijk als eerst beschikbaar zijn op de Pixel smartphones van Google. Pas daarna zullen andere fabrikanten het op hun smartphones zetten.

Gepersonaliseerd besturingssysteem

De vorige versies van Android zagen er allemaal wel ongeveer hetzelfde uit. Er was soms wel een aanpassing, maar die waren altijd klein. Dankzij Android 12 kunnen gebruikers nu door Material You bijvoorbeeld zelf een achtergrond instellen, widgets aanpassen of de kleur aanpassen, maar ze kunnen daarnaast nog veel meer. Hoe het uiterlijk van het besturingssysteem eruit gaat zien kan je zelf bepalen.
Naast aanpassingen aan het uiterlijk van het nieuwe besturingssysteem is er ook gefocust op privacy. Android heeft het Privacy Dashboard uitgebracht. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het gebruiken van een app snel kan zien wat voor data een app van je vraagt en wat ze allemaal kunnen doen op je telefoon, bijvoorbeeld dat ze toegang hebben tot je camera. Als er iets tussen staat waar je het niet mee eens bent kan je het snel aanpassen via dit dashboard.