Sony: 'GTA 5 draait op 4K en 60 FPS op PS5'

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 14:30
gta 5 trevor michael franklinf1614349468
Dit najaar zal GTA 5 verschijnen op de PS5 en Xbox Series X. Veel weten we nog niet over de next-gen versie, maar Sony lijkt nu verklapt te hebben dat de game op 60 FPS en 4K zal draaien.
Rockstar is altijd heel goed in het bewaren van radiostilte voor haar games. Vaak komen we pas vlak voor release meer details te weten. Zelfs over GTA 5 voor de next-gen consoles, een game waar we al sinds 2013 bekend mee zijn, laat de ontwikkelaar zeer weinig los. Zo heeft Rockstar nog niks gemeld hoe de game zal draaien op de next-gen consoles.
Het lijkt er alleen op dat Sony nu de verrassing voor de ontwikkelaar heeft verpest. Op de Duitse versie van het officiële PlayStation Blog kijkt de uitgever namelijk vooruit op welke games we nog allemaal voor de PS4 en PS5 kunnen verwachten in 2021. Eén daarvan is natuurlijk GTA 5, waarbij er ook wordt gesproken over de technische aspecten van de game.

Meteen verder in PS5-versie GTA 5

Met de grote grafische update kan je GTA 5 op de next-gen consoles weer op een nieuwe manier beleven. Maar naar verluidt hoef je het hele singleplayer avontuur niet weer compleet opnieuw te spelen als je dat al eerder hebt gedaan. Volgens een lek zal GTA 5 namelijk een save transfer krijgen, zodat je gewoon verder kan gaan waar je was gebleven. Dat was eerder niet mogelijk toen de game van Rockstar een remaster kreeg op de PlayStation 4 en Xbox One.
We moeten nog wel eventjes geduld hebben voordat next-gen versie van GTA 5 in de winkelschappen ligt. Op 11 november verschijnt namelijk de nieuwste versie van de game voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.