Zo kan je gratis de F1 GP van Spanje kijken!

Article
vrijdag, 20 mei 2022 om 9:00
si202205082943 newsf1652253644
Dit weekend is het weer tijd voor een nieuwe F1 race. De Grand Prix van Spanje wordt namelijk georganiseerd en op deze manier kan je het spektakel gratis volgen!
De Grand Prix van Spanje is altijd een belangrijk moment in de Formule 1. Teams zijn namelijk zeer bekend met het circuit, omdat daar elk jaar - op de laatste twee jaar door corona na - de voorbereiding voor het nieuwe seizoen wordt georganiseerd. Het is dus de perfecte baan als testlocatie en dat gaat dit jaar weer zeker het geval zijn.
Meerdere teams zijn namelijk van plan om een flinke upgrade package mee te nemen voor de auto. Zo heeft Ferrari momenteel naar eigen zeggen een gat van 0,2 seconde naar Red Bull Racing, maar de nieuwe upgrades voor de F1-75 moeten daar verandering in brengen. Het team van Max Verstappen zit ondertussen ook niet stil en zal ook een aantal updates meenemen naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. Zelfs Mercedes hoopt eindelijk de porpoising-problemen op te lossen.
Het zal dus waarschijnlijk weer een spannend weekend gaan worden in Spanje, waarbij het goed duidelijk zal worden wel team er hard aan de bak zal moeten - of Ferrari en Red Bull Racing gaan nek-aan-nek voor een bloedstollend gevecht tot het einde.
De Grand Prix van Spanje zal dan ook (opnieuw) een race zijn die je niet wil missen als Formule 1-fan. Dit jaar moet je alleen een abonnement hebben op Viaplay of F1 TV Pro als je live het spektakel wil zien. Niet langer kan je gratis van de Grand Prix genieten bij Ziggo.
si202205083076 newsf1652258966

Gratis naar de Grand Prix van Spanje kijken

Gelukkig is er wel een andere manier om de race dit weekend gratis te volgen. Hoewel we in Nederland namelijk voor een abonnement moeten betalen om de Formule 1 te kunnen kijken, is het niet in elk land hetzelfde. In het Verenigd Koninkrijk moet je bijvoorbeeld nog veel meer betalen voor Sky Sports F1, terwijl andere landen weer de koningsklasse van de motorsport gratis uitzenden op televisie en het internet.
Helaas is het niet zo makkelijk om daar vanuit een ander land op in te schakelen. Door geoblocking worden buitenlandse kijkers namelijk geweerd, opnieuw vanwege internationale uitzendrechten. Die blokkade is gelukkig makkelijk te omzeilen via een Virtual Private Network. Via een VPN kan je namelijk verbinding maken met servers in andere landen. Als je vervolgens een website bezoekt, dan zal die site denken dat je een bezoekje brengt vanuit het land van de server.
Op die manier kan je dus afrekenen met een geoblock en gratis naar de Formule 1 kijken. Zo kan je bijvoorbeeld inschakelen op de website van het Oostenrijkse ServusTV. Als je niet zo’n fan bent van het Oostenrijkse commentaar, of je Duits is niet meer helemaal up-to-date, dan kan je ook luisteren naar Olav Mol tijdens de race. Via de Grand Prix Radio app levert de Nederlandse veteraan namelijk elk raceweekend zijn commentaar en er is zelfs een mogelijkheid om het commentaar te synchroniseren met de beelden van de race. Grand Prix Radio voegt zelfs het achtergrondgeluid van de auto’s toe, zodat je zonder iets te missen het geluid van de stream kan muten.

Populair Nieuws