Leclerc wordt graag opgejaagd door Verstappen

News
donderdag, 19 mei 2022 om 10:00
si202203200204 newsf1647865169
De strijd in de Formule 1 gaat dit jaar tussen de grootste twee talenten van de nieuwe generatie: Max Verstappen en Charles Leclerc. De Monegask wordt in de races nu vaak opgejaagd door de Nederlander en dat vindt hij niet erg.
Na de Grand Prix van Australië werd al de conclusie getrokken dat Charles Leclerc het kampioenschap had gewonnen, nadat het gat met Max Verstappen was gegroeid tot maar liefst 46 punten na een DNF voor de Red Bull-coureur. Sindsdien heeft de Nederlander alleen goede zaken gedaan en het gat gedicht tot 19 punten.
In de races heeft Verstappen daarbij steeds Leclerc moeten opjagen, om vervolgens het gaatje te vinden voor de inhaalactie. Een rol die Verstappen wel bevalt, zo heeft hij laten weten. De Nederlander houdt ervan om de jager te zijn, in plaats van de opgejaagde.
Maar ook Leclerc heeft geen probleem met zijn rol, zo laat hij weten in gesprek met Formula1.com.

Red Bull voorlopig de betere auto

Wel wil Leclerc zijn grote rivaal natuurlijk achter zich houden, zeker omdat het gat steeds kleiner wordt. De Ferrari-coureur wil vechten met een competitieve auto om het kampioenschap, maar geeft toe dat Red Bull Racing momenteel de overhand heeft in races.
Mogelijk gaat daar aankomend weekend verandering in komen. Dan wordt namelijk de Grand Prix van Spanje gehouden en Ferrari is van plan om voor de race een grote upgrade aan de auto te introduceren. Het team van Max Verstappen zal alleen ook wat updates voor de auto meenemen. Het zal dus even afwachten zijn tot zondag om te zien wie de beste papieren in handen heeft.