Ferrari niet onder indruk van Red Bull en Verstappen: "Verschil is niet groot"

News
donderdag, 12 mei 2022 om 16:15
si202204240408 newsf1651832790
De strijd om de titel in de Formule 1 wordt per raceweekend spannender. Red Bull Racing maakt namelijk het gat steeds kleiner door de volgende overwinning van Max Verstappen, maar de teambaas van Ferrari is nog niet onder de indruk van de concurrentie.
Voor de Grand Prix van Miami wist Ferrari de voorste rij te bezetten tijdens de kwalificatie. Het was alleen Max Verstappen die op zondag wist te winnen en daarmee het gat naar Charles Leclerc wist te verkleinen tot slechts 19 punten. Daarmee is de spanning weer helemaal terug, na twee uitvalbeurten voor de Nederlander door technische problemen.
Het lijkt er momenteel op dat Red Bull Racing the team to beat is in de Formule 1, aangezien het team van Verstappen nu het momentum te pakken heeft. Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, maakt zich alleen geen zorgen. Dat meldt Motorsport.com.
De Italiaan benadrukt dat Ferrari sneller was tijdens de kwalificatie en dat het verschil over het hele weekend dus minimaal is. Ook denkt de teambaas dat Red Bull Racing eerder zal moeten stoppen met upgrades, door de budget cap in de Formule 1, waardoor teams een maximaal bedrag per jaar mogen besteden.

Technische problemen blijven voor Red Bull

Een probleem waar Red Bull Racing zich mogelijk meer zorgen over zal maken, zijn de problemen die maar voortduren bij het team. Hoewel Verstappen namelijk machtig de overwinning wist te pakken, kon teamgenoot Sergio Perez niet verder komen dan P4. De Mexicaan had namelijk last van een sensor-probleem, waardoor hij een stuk minder topsnelheid. De technische problemen zijn dus zeker niet voorbij voor Red Bull.

Populair Nieuws