Tien goedkope Nintendo Switch eShop games ter ere van het eenjarig jubileum

  Hiep hiep, hoera! Onze favoriete hybride console bestaat sinds dit weekend één jaar. Het perfecte moment om de eShop in te duiken. Gelukkig zijn er genoeg goedkope Nintendo Switch eShop games te vinden om de verjaardag van Nintendo's recente platform uitgebreid te vieren. In deze special duiken we dieper de Nintendo eShop in!

  Het is alweer precies een jaar geleden dat de Nintendo Switch wereldwijd is uitgebracht. Velen hadden de Switch al van te voren gereserveerd, maar konden door een te grote vraag de console nog niet bemachtigen. Een jaar later is de Switch bijna overal weer te verkrijgen en dat moet gevierd worden. Pak daarom je Switch erbij en laat je inspireren in de tien beste Nintendo Switch games onder de dertig euro waar je misschien nog niet van had gehoord.

  10. Worms W.M.D

  Ontwikkelaar Team17’s grootste franchise Worms maakt haar debuut op de Nintendo Switch. Verwacht hetzelfde concept, maar dan met een aantal nieuwe vernieuwingen. Denk aan de vertrouwde turn-based gameplay en het terrein dat je kan verwoesten. Ook krijg je nu de mogelijkheid to het bouwen van wapens tussen de rondes door en kan je gebruik maken van voertuigen.

  De gameplay van Worms bestaat uit het vechten tegen verschillende teams, die je om de beurt probeert uit te schakelen. Ook in Worms W.M.D is dat geen uitzondering, wel probeert Team17 het ook voor terugkerende Worms-spelers leuk te houden. Dit doen ze onder andere door het nieuwe wapensysteem te introduceren.

  Naast een campaign, bevat Worms W.M.D ook een online multiplayer. Ideaal om eens uit te proberen met wat vrienden. Worms W.M.D is nu voor 30 euro verkrijgbaar voor de Switch. Meer weten over Worms W.M.D? Lees onze review.

  9. A Normal Lost Phone

  A Normal Lost Phone zal je soms best ongemakkelijk laten voelen, dat komt waarschijnlijk omdat je heel erg diep in iemands privéleven duikt. De game is namelijk een indrukwekkend interactief verhaal verteld door middel van een gevonden telefoon. Zo kom je meer te weten over het leven van Sam, een jongen met een aantal geheimen.

  Wat die geheimen zijn zullen we natuurlijk niet verklappen, maar dat het een verhaal is waar je niet gauw afstand van wilt doen is verzekerd. In A Normal Lost Phone speel je een beetje als een detective. Zo probeer je door te puzzelen steeds verder te komen in het verhaal. A Normal Lost Phone is een verhalend pareltje op de Nintendo Switch.

  A Normal Lost Phone is nu voor 6 euro te vinden in de eShop.

  8. TumbleSeed

  TumbleSeed is een indiegame met unieke gameplay. Je balanceert namelijk als het ware door de levels heen, want in TumbleSeed speel je met een zaadje dat je een berg op zal moeten begeleiden. De moeilijkheidsgraad ligt erg hoog en er is genoeg uitdaging gegarandeerd.

  Naast dat de indiegame er grafisch indrukwekkend uitziet, zijn de werelden erg divers en leuk in elkaar gezet. Gaandeweg je de berg opgaat zal je steeds meer strategisch moeten worden. Zo maak je in TumbleSeed ook gebruik van meer dan dertig upgrades, die je op een tactisch moment zal moeten inzetten om de levels door te komen. Krijg de kunst van het rollen onder de knie en geniet van deze fantastische indiegame op de Switch.

  TumbleSeed is voor 14 euro verkrijgbaar.

  7. Golf Story

  Een exclusieve golfgame met een Pokémon-achtig RPG sausje, zo kan je Golf Story het best omschrijven. Het verhaal is kort, maar krachtig. Je speelt met een willekeurige gast die op een of andere dag besluit om een professioneel golfer te worden. In de zoektocht naar een carrière als golfer, ontmoet je verschillende personages waar je opdrachten voor moet doen.

  Die opdrachten kunnen uitlopen tot hele aparte situaties, zoals het vechten tegen een leger skeletten. Maar wat voor opdracht je ook doet, golf blijft de basis. Golf Story weet een zestien uur durend verhaal neer te zetten waar je veel kleurrijke werelden verkent en interessante personages ontmoet.

  Golf Story is nu voor 15 euro te downloaden in de eShop.

  6. This is the Police

  Kruip in de huid van Jack Boyd, een politiecommissaris van de criminele stad Freeburg. Je ontmoet Boyd in een mindere periode uit zijn leven. Zo staat niet alleen zijn baan op het spel, maar ook zijn leven. Nadat een politieonderzoek fout gaat, wil de burgemeester en de rest van de stad veteraan Boyd inruilen voor iemand anders.

  Daarnaast ontvangt de politiecommissaris van Freeburg een schokkende brief. In de brief staat dat Boyd een aantal klusjes moet uitvoeren en iemand geld schuldig is, klinkt nog niet heel schokkend toch? De brief was alleen getekend door de grootste crimineel van de stad. En als Boyd niet voldoet aan de eisen van deze crimineel, betekent het einde verhaal.

  This is the Police is qua gameplay een mix van point-and-click en simulatie. Zo heb je de controle over het volledige politiekorps. Maak je een verkeerde beslissing? Dan kan dat nog je hele savegame blijven achtervolgen.

  This is the Police is nu voor 30 euro te downloaden.

  5. Enter the Gungeon

  Laat je niet afschrikken door de schattige pixelachtige stijl, want volgens velen is dit de moeilijkste game die nu op de Switch te verkrijgen is. Indie-uitgever Devolver Digital, bekend van onder andere Hotline Miami, brengt deze knotsgekke indiegame naar de Nintendo Switch.

  Enter the Gungeon draait om het schieten van vijanden, terwijl je van kamer naar kamer rent. Daar probeer je zoveel mogelijk geld en wapens te verzamelen zodat je uiteindelijk de grote eindbaas kunt verslaan. De indiegame biedt geen mogelijkheid om je voortgang op te slaan. Eenmaal game over begin je dus gewoon weer vanaf nul.

  Enter the Gungeon is nu voor 15 euro verkrijgbaar.

  4. Super Meat Boy

  De ultieme indiegame Super Meat Boy komt volledig tot zijn recht op de Switch. Volgens velen een van de betere indie platformers ooit gemaakt. Super Meat Boy heeft meer dan honderd tot in de puntjes uitgewerkte levels.

  Het verhaal gaat als volgt, red je vleesachtige vriendin van de kwaadaardige Dr. Fetus. Een verhaal dat je waarschijnlijk wel eens eerder hebt gehoord in het Nintendo-universum.Verwacht geen zoetsappige platformgame die je binnen een goed uurtje hebt uitgespeeld. Want Super Meat Boy zal op je zenuwen gaan werken, maar wel in een positieve zin van het woord. Super Meat Boy is namelijk erg uitdagend en niet gauw eentonig.

  Switchgebruikers kunnen daarnaast exclusief genieten van een heuse splitscreen-modus. Alleen speel je niet met elkaar, maar juist tegen elkaar. De bedoeling is daarom ook dat je om de beurt een level wint.

  Heb je deze inmiddels acht-jarige indiegame gemist? Dan is het zeker de moeite waard om de Switch-versie aan te schaffen.

  Super Meat Boy is voor 13 euro te verkrijgen in de eShop.

  3. Sonic Mania

  Verlang je weer terug naar de klassieke Sonic? Dan is Sonic Mania echt iets voor jou. De supersnelle blauwe egel keert namelijk terug naar het 2D-landschap, iets waar vele Sonic-fans lang naar uit hebben gekeken.

  Sonic Mania is een op zichzelf staande game, ontwikkelt door maar liefst drie studio’s die allemaal een warm hart toedragen aan de Sonic franchise. Het verhaal verschilt niet veel van de andere klassieke Sonic-games. Zo zal je in Sonic Mania ook te maken krijgen met Dr Eggman, de klassieke schurk uit eerdere Sonic games.

  De Nintendo Switch is een ideaal platform om Sonic Mania te spelen. Een van die redenen is omdat de nieuwe game in de franchise fantastisch weg speelt, waardoor een reisje naar bijvoorbeeld Parijs ineens veel korter lijkt.

  Meer weten over Sonic Mania? Lees onze review. Sonic Mania is nu voor 20 euro te downloaden in de eShop,

  2. Shovel Knight: Treasure Trove

  Shovel Knight is een 2-D platformer actie-game gemaakt en uitgebracht door Yacht Club met investering via Kickstarter. Shovel Knight zal vele NES-liefhebbers aanspreken, vanwege de unieke retro stijl. Daarnaast beschikt Shovel Knight speciaal voor de Switch-versie een co-op modus. Dus pak die Joy-Cons erbij en laat je verrassen van hoe grafisch mooi retro kan zijn.

  Shovel Knight: Treasure Trove bestaat uit drie op zichzelf staande games. Het grootste verschil van die drie, is de moeilijkheidsgraad. Die verschillen namelijk nogal van elkaar. Zo bestaat Treasure Trove uit de originele Shovel Knight, die perfect gebalanceerd is.

  Daarnaast krijg je toegang tot de uitbreiding Plague of Shadows, de moeilijkste versie van de drie. Ook de prequel Specter of Torment is in de bundel aanwezig, alleen zal de prequel vergeleken met de andere games in de bundel erg eenvoudig zijn. Je kan dus wel concluderen dat Shovel Knight: Treasure Trove genoeg variatie te bieden heeft.

  Meer weten over Shovel Knight? lees hier onze review! Shovel Knight: Treasure Trove is nu voor 25 euro verkrijgbaar.

  1. Snipperclips

  Een van de eerste titels die je exclusief kon spelen op de Nintendo Switch was een puzzelgame genaamd Snipperclips. Ontwikkelaar SFB Games mocht het spits afbijten en dat is ze aardig goed gelukt. Zo is de game perfect geschikt om met zijn tweeën te spelen, iets wat helemaal tot zijn recht komt op de Switch.

  In Snipperclips puzzel je met twee schattige papiertjes. Met het tweetal probeer je zoveel mogelijk levels door te komen. De twee papiertjes kunnen voortbewegen door middel van te lopen, te springen, door op hun tenen te staan, te bukken en door hun lichaam te draaien. De puzzels zijn erg origineel en de wereld ziet er grafisch mooi en kleurrijk uit.

  Daarnaast bevat Snipperclips een aantal minigames waar je erg veel tijd en plezier kunt uithalen.

  Meer weten over Snipperclips? Lees onze review. Snipperclips is voor twintig euro in de eShop te verkrijgen.

  Snipperclips

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.