Indie-nieuws - Taito Milestones, Pretty Girls Rivers en gratis games!

Article
zaterdag, 16 april 2022 om 14:00
2x1 nswitchds prettygirlsrivers1f1650114657
Wij brengen je weer helemaal op de hoogte van het laatste indie nieuws en wat er zoal gespeeld is op de redactie en geven je tips uit de wereld van de Indie-games. Deze week met maar liefst twee games helemaal gratis!

Pretty Girls Rivers

Veel gamers vinden bordspellen als Mahjong nogal saai, zeker als op een consolescherm gespeeld wordt. Hoe maak je dat spelletje Mahjong dan nog interessant? Door er leuke dames bij te zetten natuurlijk! Dit is niet de eerste keer dan maker ZooCooperation dit trucje uithaalt, op steam zien we bijvoorbeeld ook al Pretty Girls Four Kings Solitaire, Poker Pretty Girls Battle, Pretty Girls Breakout, Pretty Girls Panic en Delicious! Pretty Girls Mahjong Solitaire. Ook wij hebben eerder al Poker Pretty Girls Battle onder de loep genomen. In deze game speel je Rivers, wat een variant is op MahJong. het maakt gebruik van dezelfde stenen, maar is vele malen makkelijker.
Doel is om alle stenen in paren weg te spelen, waarbij de verbinding tussen stenen maximaal twee 'bochten' mag hebben. De stenen mogen dus ook middenin het speelveld liggen, als ze bijvoorbeeld direct naast elkaar liggen, of beide aan de zelfde kant, mits je een direct pad buitenom kan leggen. Je moet wel om andere stenen en 'vaste stenen' heen werken maar in de praktijk is dat vrijwel nooit echt een probleem.
De game had veel moeilijke gemaakt kunnen worden door meer 'vast' stenen toe te voegen of door de stenen minder random op het speelveld te plaatsen. Nu liggen er eigenlijk altijd wel een flink aantal stenen direct naast elkaar, wat het oplossen wel erg makkelijk maakt. Pretty Girls Rivers speel je dan ook in een uurtje helemaal uit en daarna ben je er ook wel klaar mee. Als de game meer uitdaging gehad had, was dit een stuk aantrekkelijker geweest. Voor trophy-hunters is de game wel ideaal: voor één prijs krijg je zowel de last-gen als current-gen versie, dus twee keer 100% voor de prijs van één.

Taito Milestones

Taito is een bekende naam voor vooral de wat oudere gamers die vroeger de arcade-hallen bevolkten. Taito maakte faam met games als Space Invaders, Galaxy wars en Moon Lander. Na eerdere bundels van hun meesterwerken op oa de PS2 is het nu de tijd voor een bundel van tien iconische titels die baanbrekend geweest zijn in de gaming-industrie.
Taito Milestones bundelt deze tien titels en brengt zet uit op de Switch, misschien wel het meest geeigende platform voor deze games aangezien ze vooral lekker on the road spelen. De games zelf zijn verzorgd door Arcade Archives, een bekende naam die vaker oudere games in hernieuwde glorie op nieuwe hardware laat draaien. Sterker, sommige games uit de set zijn al eerder door Arcade Action separaat uitgebracht en in de estore te vinden! Wil je deze Milestones dan ook kopen voor een enkele bijzondere game, kijk dan eerst even of hij al niet los te vinden is.
In de set zien we onder anderen Alpine ski, waarin je al glijdend hindernissen moet ontwijken en moet proberen poortjes door te skiien, Elevator Action (klinkt tegenwoordig spannender dan destijds) waarbij je als inbreker 30 verdiepingen van een gebouw moet doorzoeken, Wild Western, Front Line , The Fairy Land Storyen meer. Meest bekende uit de serie is misschien wel Qix, een sterk gestileerde game waarbij je moet proberen met je cursor happen uit een canvas te halen terwijl je een lijnenpatroon dat door het canvas beweegt moet vermijden. Qix is later in diverse varianten opnieuw uitgevoerd maar dit blijft toch het origineel.
Helaas geeft de set weinig informatie over de verschillende games die in de set aanwezig zijn, wat hun historische achtergrond is en waarom de games milestones voor Taito genoemd mogen worden. De selectie is dan ook een beetje hit-and-miss, sommige games zijn top terwijl we echte mijlpalen als Space Invaders en Darius missen, maar die hebben dan weer hun eigen collectie uitgave.
We blijven met deze collectie toch een beetje op droog brood zitten, de collectie voelt niet alsof dit nou echt het allerbeste is wat Taito te bieden heeft en bovendien heeft Taito veel meer. De aloude Taito Legends en de helaas nooit in het Westen uitgebrachte Taito Memories waren wat dat betreft al een stuk completer.
16500550401f1650088397

King of Dragon Pass gratis bij IndieGala

capsule 616x3531f1650089013

Iris and the Giant gratis bij GoG.com

Daar blijft het niet bij, ook GoG.com doet een gratis duit in het zakje. Bij deze gratis game moet je er wel wat sneller bij zijn, deze is alleen dit paasweekeinde nog gratis te claimen. Iris and the Giant staat dan wel op Good old Games en lijkt daarmee een stokoude game, maar niets is minder waar. De game verscheen eind 2020 op Steam en in de Nintendo Store voor Switch. De game wordt een roguelike RPG game genoemd maar is voornamelijk een card-verzamelgame. De game is prachtig gestileerd en zeker het spelen waard. Dankzij Gog.com kan dat nu ook nog eens gratis!