5 redenen waarom je Bridgerton moet kijken

Article
zaterdag, 16 april 2022 om 13:00
bridgerton 201 unit 03719r 1f1649346763
Netflixkostuumdrama Bridgerton brak met zijn eerste seizoen al snel records. Voordat de populaire Koreaanse serie Squid Game uitkwam, hield Bridgerton het record voor meest bekeken Netflix Original. Ook het tweede seizoen is weer razend populair en staat op het moment van schrijven na ruim twee weken nog steeds op nummer 1 in Nederland op de streamingdienst. Als je benieuwd bent waarom je de serie moet kijken hebben we vijf redenen voor je op een rijtje gezet.

Waar gaat Bridgerton over?

Voor we je uitleggen waarom je Bridgerton moet kijken, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar de serie nou eigenlijk over gaat. Bridgerton volgt de Londense high society uit de 19de eeuw, met name de Bridgerton familie. Terwijl de jongere leden van deze familie op zoek naar liefde zijn en zich een weg proberen te banen door de wereld van de high society verspreidt de mysterieuze Lady Whistledown spraakmakende geruchten via haar nieuwsbrief. In ieder seizoen ligt de focus op een ander liefdesverhaal.
bridgerton 203 unit 05759r 1f1649415040

Wie is Lady Whistledown?

Naast de liefdesverhalen van Daphne en Simon in seizoen 1 en Anthony en Kate in seizoen 2, draait Bridgerton om een groot mysterie: wie is Lady Whistledown? Met haar nieuwsbrief verspreidt ze roddels over de high society van Londen, waar de high society natuurlijk alles behalve blij mee is. Zelfs koningin Charlotte wil koste wat het kost weten wie deze mysterieuze dame is. En natuurlijk geldt dat ook voor de kijker.
Behalve dit mysterie, zorgen natuurlijk ook de roddels en intriges zelf ervoor dat je wil blijven kijken. Als je geen genoeg kan krijgen van alle juicekanalen, dan wil je zeker niet alle juice rondom de Bridgerton-familie en de rest van de high society missen.
bridgerton 206 unit 02164r 1f1649419229

Diverse cast

Hoewel Bridgerton gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Julia Quinn, past de serie hier en daar wel wat aan. Het grootste verschil is daarbij de cast. Koningin Charlotte speelt geen rol in de boeken, en de echte koningin waar het karakter uit de serie op gebaseerd is was wit. Op basis van sommige historici heeft maker Chris van Dusen ervoor gekozen om de koningin als half zwart neer te zetten.
Het huwelijk van koningin Charlotte en koning George leidde zo tot een alternatieve geschiedenis, waar het Regency-tijdperk een stuk diverser is, zo ook de high society. Waar in de boeken hertog Simon en de zussen Sharma (in de boeken Sheffield) wit zijn, zijn ze in de serie respectievelijk zwart en Indiaas. Van Dusen zei het volgende over de beslissing voor een diverse cast:
bridgerton 201 unit 06851r 1f1649414822

Levendige bijpersonen

Bijpersonen voegen niet altijd wat toe aan een verhaal. Vaak zijn ze er alleen om de hoofdpersoon een handje te helpen of om voor grappige momenten te zorgen. De bijpersonen in Bridgerton daarentegen voelen als echte mensen, met hun eigen levens buiten de hoofdpersonen om.
bridgerton 207 unit 01525r 1f1649415065

Moderne muziek in een klassiek jasje

Waar je in de meeste kostuumdrama’s klassieke muziek hoort, pakt Bridgerton het anders aan. Als je denkt Taylor Swift en Ariana Grande te horen, hoor je dat goed. De serie gebruikt hits als Swifts Wildest Dreams en Grandes thank u, next en verpakt ze in een klassiek jasje. De serie is alleen al een aanrader om erachter te komen welke liedjes uit de 21ste eeuw voorbij komen in deze 19de-eeuwse setting.
rsz bridgerton 108 unit 01231rf1649415213

Genoeg nieuwe content in aantocht

Wanneer je een nieuwe serie begint, is het altijd de vraag hoelang je ervan kunt genieten. Bridgerton lijkt voorlopig nergens heen te gaan. De serie werd al ver voordat seizoen twee uitkwam vernieuwd voor een derde én vierde seizoen. Er is ook nog genoeg materiaal voor meer seizoenen: de boekenreeks waarop de serie is gebaseerd bestaat uit negen boeken.
Dat betekent dus dat er na seizoen vier nóg vijf seizoenen gemaakt kunnen worden. Gezien het succes van de serie is het onwaarschijnlijk dat Netflix dat niet zou doen. Daarnaast maakte de streamingdienst onlangs ook bekend dat er een prequel serie over koningin Charlotte in de maak is.