Wat kost PlayStation Plus Essential?

Article
zaterdag, 16 april 2022 om 15:00
Afgelopen maand heeft Sony drie nieuwe vormen van haar abonnementsdienst PlayStation Plus gepresenteerd. Zo heb je de varianten: Essential, Extra en Premium. Maar wat kost PlayStation Plus Essential eigenlijk ?
In het nieuwe PlayStation Plus worden de abonnementen van het huidige PlayStation Plus en Playstation Now samengevoegd. Abonnees kunnen kiezen uit drie verschillende varianten, die door Sony tiers worden genoemd. Zo wordt PlayStation Plus opgedeeld in een PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium abonnementen.
Als je kiest voor een PlayStation Plus Essential abonnement, is dat eigenlijk hetzelfde als het normale PlayStation Plus abonnement. Spelers krijgen twee gratis games per maand, cloudopslag voor opgeslagen games en online multiplayer. Aangezien er geen nieuwe aanbiedingen zijn bij dit abonnement blijft de prijs met 8,99 hetzelfde. Per kwartaal kost het abonnement 24,99 euro en voor een jaar kost het 59,99 euro.
Er zijn een paar redenen dat de prijs van Essential laag blijft. Dit abonnement is namelijk meer voor casual PlayStation-fans. Zij zijn meestal tevreden met de games die ze al hebben en kopen af en toe een nieuwe release.

Wanneer komt het nieuwe PlayStation Plus?

Sony heeft de nieuwe PS Plus aangekondigd voor juni 2022, maar ons land is niet als eerste aan de beurt. Het nieuwe PlayStation Plus zal eerst worden uitgerold in Azië, vervolgens in de Verenigde Staten en daarna in Europa. Wel wil Sont dat de hele overgang halverwege dat jaar is afgerond, dus mogelijk kunnen we de nieuwe PlayStation Plus ergens rond juni verwachten.
playstation 5 thumbf1624433855

Welke abonnementen komen er nog meer?

Naast het Playstation Plus Essential abonnement komen er nog twee nieuwe abonnementen beschikbaar: Playstation Plus Extra en Plus Premium. Deze abonnementen zullen meer kosten dan Essential, maar bevatten ook wat extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld met Extra ongeveer 400 PS4 en PS5-games downloaden. Verder kun je met Plus Premium games downloaden en streamen van PSX, PS2 en PSP.

Hoe zit het met PlayStation Now?

Wanneer de nieuwe PlayStation Plus-service wordt gelanceerd, zal PlayStation Now verdwijnen. De klanten van PlayStation Plus zullen automatisch een PlayStation Plus Premium abonnement krijgen, zonder verhoging van hun huidige abonnementskosten.
Inmiddels is er ook geen PlayStation Now jaarabonnement ook niet meer te verkrijgen. Deze optie is door Sony verwijderd, nadat fans massaal een exploit ontdekten waardoor ze nu alvast PlayStation Plus Premium met flinke korting konden krijgen. Zo kon je het abonnement voor maar liefst 59,99 euro krijgen, in plaats van de 119,99 euro die je vanaf juni ieder jaar moet betalen.

Populair Nieuws