Speel Fuser nu er geen festivals zijn door corona!

  Door het coronavirus is 2020 voor veel mensen een dramatisch jaar geworden. Het is niet alleen een dodelijk virus, het heeft qua entertainment ook een enorme invloed gehad. Zo konden we lang niet naar de bioscoop, moeten kroegen eerder sluiten en zijn alle festivals afgelast. Gelukkig kan het gemis van dat laatste nog een beetje worden opgelost door Fuser.

  Een streep door het festivalseizoen

  Elk jaar kijken jongeren in Nederland halsreikend uit naar de lente, wanneer het festivalseizoen weer van start gaat. Enorme feesten, het ontmoeten van vrienden, dansen en praten onder het genot van een koel biertje en natuurlijk genieten van je favoriete artiesten: voor veel mensen zijn festivals hemel op aarde.

  Daar is in 2020 alleen een dikke streep doorheen gezet door het coronavirus. Om COVID-19 in toom te houden en ervoor te zorgen dat er geen grote groepen mensen bij elkaar komen, waren de festivals één van de eerste evenement die zijn stopgezet door de Nederlandse overheid en ook andere landen. En terwijl sommige openbare gelegenheden langzaam maar zeker weer open konden gaan, worden festivals nog steeds nadrukkelijk verboden. Alleen wanneer er een werkend vaccin is, kunnen de grasvelden en enorme tenten weer geopend worden door de organisatoren.

  Is er een alternatief?

  Dat neemt niet weg dat er geen gedeeltelijke alternatieven zijn voor het festivalseizoen. Zo kan je nu weer vrienden ontmoeten in een café of kan je samen van een film genieten in de bioscoop - allemaal op anderhalve meter afstand natuurlijk. Of wat te denken van het bijwonen van online concerten, die artiesten sinds de lockdown regelmatig aan het geven zijn?

  Maar hoewel al die alternatieven een klein gedeelte van de ervaring op een festival kunnen vervangen, zijn het allemaal geen echte alternatieven. Die belevenis op een festival en het omgaan in de muziek kan je niet beleven op een terras of in een bioscoopstoel. Toch is dat binnenkort wel mogelijk vanaf je bank of luie stoel, dankzij Fuser!

  Zelf op het podium staan in Fuser

  Fuser is de nieuwste game van Harmonix. De ontwikkelaar heeft bergen aan ervaring als het aankomt op muziekgames en heeft zo’n beetje aan de wieg gestaan van het muziekgame genre in het Westen. De studio is namelijk niet alleen verantwoordelijk geweest voor de Rock Band franchise, maar ook Guitar Hero en Karaoke Revolution!

  Laat het dus maar aan Harmonix over om te zorgen voor een nieuwe revolutie op het gebied van muziekgames. We laten namelijk de duistere concertzalen achter ons, om die in te ruilen voor enorme, kleurrijke festivals. In Fuser sta je niet los te gaan op de muziek in de menigte, maar ben je zelf verantwoordelijk voor het feestje op het podium.

  Als DJ zijnde heb je vier turntables tot je beschikking om ruim honderd nummers te mixen tot de heetste zomerhit van het moment. Bovendien kan je elke plaat ook nog eens aanpassen met vier tracks, die vaak bepaalde instrumenten of de vocals aansturen. Wil je bijvoorbeeld de geweldige lyrics van Dragostea Din Tei van O-Zone isoleren, om ze te mixen met de heerlijke beat van MC Young’s Bust A Move, ga je gang! De mogelijkheden zijn niet eindeloos, maar het komt wel verdomd veel in de buurt.

  Slaat de muziek goed aan bij de mensenmassa die een kaartje heeft gekocht voor jouw show, dan zullen ze op een gegeven moment ook gaan vragen of specifieke nummers in jouw mix. Door goed in te spelen op het publiek zal de massa helemaal los gaan voor je neus en zal je score aan het einde van je show alleen maar hoger zijn. Je zal dus meer werk moeten verzetten dan simpel genieten van de muziek, maar Fuser is met de unieke en funky gameplay de perfecte vervangen van het festivalseizoen!

  Vanaf 10 november is Fuser beschikbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  Fuser

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.