De beste drama films op Netflix die je meeslepen in het verhaal

Article
maandag, 05 oktober 2020 om 15:00
the terminalf1584104799
Een film die je vanaf het begin tot het einde helemaal meesleept, Netflix heeft daar genoeg van! Voor wie een avondje op de bank wil zitten met de voetjes omhoog is dit niet het goede lijstje, want bij een aantal van deze films is een traantje niet uitgesloten. Dit zijn de beste drama films op Netflix!

The Terminal

We weten al lang dat Tom Hanks een steengoede acteur is, helemaal na meesterwerken als Forrest Gump. Hanks kan dan ook ongetwijfeld een film in zijn eentje dragen, zoals hij laat zien in The Terminal.
In de film speelt hij de rol van Viktor Navorski, die net is aangekomen in de Verenigde Staten. Door een uitbraak van een burgeroorlog wordt zijn land plotseling niet meer erkent en wordt zijn paspoort ingenomen. Hij kan dus niet meer de VS is en ook niet meer terugkeren, hij zit vast op het vliegveld. Navorski probeert dan ook een leventje op te bouwen achter de douane, ter irritatie van customs director Frank Dixon (Stanley Tucci).
The Terminal is een film die zal zorgen voor de nodige lachmomenten, maar ook tranen. Precies wat het doel was van regisseur Steven Spielberg.

Gone Girl

In Gone Girl komt Nick Dunne (Ben Affleck) thuis, om erachter te komen dat zijn vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Al snel wordt Nick verdacht van moord, nadat de politie aanwijzingen van een vechtpartij aantreft. Maar wat is er nu precies gebeurd in het huis van de familie Dunne?
David Fincher staat bekend om zijn meeslepende films met verrassende eindes, zoals Fight Club en Se7en, en Gone Girl past perfect in dat rijtje. Deze dramafilm zal je niet loslaten tot je bij het einde bent aanbeland en antwoorden hebt op al je vragen.
126282 1f1575980477

The Pursuit of Happyness

Bij The Pursuit of Happyness is het niet uitgesloten dat je af en toe even een doosje tissues erbij moet pakken om een traantje te laten. De film weet veel mensen met beide handen vast te pakken en dat is precies waar we naar opzoek zijn in het lijstje beste drama films op Netflix.
In The Pursuit of Happyness volg je het verhaal van verkoper Chris (Will Smith) die worstelt met z'n baan en leven. De rekeningen stapelen zich op en de vrouw van Chris laat hem alleen achter met hun zoontje Christopher (Jaden Smith.) Een emotionele rollercoaster waarbij de heftige gebeurtenissen zich opstapelen.
zodiacf1575979267

Zodiac

Waar het Verenigd Koninkrijk Jack the Ripper heeft, daar heeft de Verenigde Staten de Zodiac Killer. Deze onbekende seriemoordenaar vermoordde een handjevol mensen in de jaren 60 en 70 in de regio rond San Francisco. Om nog meer zout op de wond te gooien, stuurt de moordenaar ook nog eens brieven en raadsels naar de politie en kranten toe.
In Zodiac proberen twee medewerkers (Jake Gyllenhaal en Robert Downey Jr.) van de San Francisco Chronicle achter de identiteit van de moordenaar te komen. Ondertussen probeert inspecteur Dave Toschi (Mark Ruffalo) hetzelfde vanuit het politiedepartement. Het kat-en-muis-spel met een levensgevaarlijke psychopaat is begonnen. Je zal vastgenageld zitten tot de credits over je televisiescherm rollen.
the irishmanf1575979521

The Irishman

The Irishman draaide eerder dit jaar in de bioscoop, maar kunnen we er ondertussen ook van genieten op Netflix. De dramafilm is de nieuwste creatie van Martin Scorcese, die naam heeft gemaakt met klassiekers als Goodfellas, Casino en The Wolf of Wall Street. Het is dan ook geen verrassing dat er met hoge verwachtingen werd uitgekeken naar The Irishman.
In de film volgen we Frank Sheeran (Robert De Niro), een hitman voor de maffia. Door de jaren heen werkt hij zich op binnen de organisatie en krijgt hij te maken met de kopstukken in de onderwereld, waaronder vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). The Irishman is een dramafilm om van te smullen waar je zeker voor kan gaan zitten, met een speelduur van ruim drie uur.
blade runner 2049f1618400411

Blade Runner 2049

Harrison Ford en Rutger Hauer schitterden in de film Blade Runner uit 1982, maar een vervolg op de film leek onmogelijk. Ten minste, tot Denis Villeneuve een poging waagde in 2017 met Blade Runner 2049.
Dertig jaar na de gebeurtenissen in Blade Runner zijn de gelijknamige werknemers van de politie nog steeds op zoek naar losgeslagen replicants - beter bekend als androïden. Onder de Blade Runners valt ook K (Ryan Rosling), die zelf een replicant is, maar netjes de bevelen opvolgt. Hij begint alleen te twijfelen aan de beginselen van zijn bestaan wanneer hij erachter komt dat een replicant is bevallen van een kind.
Het verhaal van Blade Runner 2049 is meeslepend en een perfect vervolg op het origineel uit 1982. Met een geweldige cinematografie en sterk acteerwerk van de cast (waaronder Harrison Ford die opnieuw de rol van Deckard vertolkt) is de film één van de beste films van 2017. Eentje die je dus zeker niet mag missen.
free state of jonesf1575980081

Free State of Jones

Newton Knight (Matthew McConaughey) is helemaal klaar met de burgeroorlog in de Verenigde Staten. Nadat hij de bloederige slag bij Corinth overleefd in 1862 besluit hij te deserteren en terug te keren naar zijn boerderij en vrouw. Uiteraard zijn de voormalige collega’s van Knight hem al snel op het spoor en moet hij zijn toevlucht zoeken in het moeras, waar ook meerdere slaven naar toe zijn gevlucht. Ze besluiten hun eigen stukje land op te richten, de Free State of Jones, maar hoe lang kunnen ze dat volhouden?
Free State of Jones volgt niet alleen de strijd voor vrijheid tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, maar ook in de jaren erna. Racisme blijft een gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten en de film deed het daarom ook niet goed in de bioscopen, maar Free State of Jones moet je zeker een keer hebben gekeken op Netflix.
the kingf1575980180

The King

De nieuwe dynastie van koningen in Engeland loopt nog niet helemaal soepel in de 15de eeuw. Koning Henry IV (Ben Mendelsohn) is ernstig ziek, maar de band met oudste zoon Henry (Timothée Chalamet) is zacht gezegd slecht te noemen. Zijn jongere broertje Thomas (Dean-Charles Chapman) wordt dan ook uitgeroepen tot troonopvolger, maar binnen de kortste keren ligt de prins dood op een slagveld. Henry moet tegen wil en dank zijn land gaan leiden, terwijl Frankrijk ondertussen openlijk flirt met oorlog.
Liefhebbers van Shakespeare kunnen gaan genieten van The King, want de film is gebaseerd op een aantal toneelstukken van de wereldberoemde schrijver. Soms neemt het verhaal dan ook een loopje met de ware geschiedenis, maar dat mag de pret zeker niet drukken.
Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties