De 10 tofste FUSER tracks om te mixen

  Op 10 november komt FUSER uit, de nieuwste muziekgame van ontwikkelaar Harmonix die je zelf aan de draaitafels zet bij grote virtuele evenementen. Het is tijd om het publiek uit zijn dak te laten gaan en eens flink te knallen met de ruim honderd nummers die de game rijk is. Wij kijken naar tien tracks die jij het beste kunt mixen om het publiek helemaal los te laten gaan.

  Harmonix is geen onbekende naam in de gamewereld. Sterker nog, het is één van de meest gerenommeerde namen als het aankomt op games binnen het muziekgenre. In het verleden scoorde de studio haar eerste hit met Amplitude, waarna Guitar Hero volgde en de studio niet meer weg te denken was. Ook werd Rock Band gemaakt door deze studio en dus kun je verwachten dat de gameplay dik in orde zal zijn.

  Nu de game bijna in de schappen ligt, is het alvast tijd om naar de tracklist te kijken. Met meer dan honderd nummers kan het overweldigend zijn om een keuze te maken. Wij zetten daarom alvast de tien tofste Fuser tracks op een rijtje. Hierbij letten we op de populariteit van het nummer, genre en wat de beste stukken zijn om te mixen!

  Nas X ft. Billy Ray Cyrus - Old Town Road

  Lil Nas X en Billy Ray Cyrus sloegen de handen in 2019 ineen om Old Town Road te maken. Het nummer kwam uit en brak vervolgens het record van de plaat die het langst bovenaan de Billboard Hot 100 stond. Door een slimme combinatie van countrymuziek en rap viel het nummer bij een breed publiek in de smaak.

  Het nummer komt nu naar FUSER en is dankzij de eenvoudige beat met een gemiddeld tempo ideaal om in je playlist te mixen. De gitaarsnaren zijn bijvoorbeeld perfect wanneer je de drums van het nummer Sucker van The Jonas Brothers toevoegt. Zo begin je lekker relaxt en bouw je al snel naar een hoger tempo op om die voetjes van de vloer te krijgen. Voeg vervolgens het gouden keeltje van Whitney Houston toe op de drop en je hebt een dansmix om van te smullen!

  Becky G & Natti Natasha – Sin Pijama

  Spaanse muziek is hot en al helemaal als het R&B betreft. Kijk even naar het nummer Más Más Más van Rolf Sanchez die nu de top van de hitlijsten siert. Dit nummer zit niet in FUSER, maar een andere toffe Spaanstalige track wel.

  Het nummer Sin Pijama van Becky G & Natti Natasha heeft heerlijke drums die bij vele andere tracks lekker aansluit. Tevens zijn de vocals goed te gebruiken in combinatie met andere tropische tracks voor een dansbare mash-up. Denk bijvoorbeeld aan Sean Pauls Temperature die het tempo lekker hoog heeft zitten. Laat vervolgens de trompetten van X Gonna Give It To Ya toeteren en je hebt een cocktail waarop je wel moét dansen.

  Imagine Dragons – Thunder

  Imagine Dragons mag niet ontbreken in FUSER. De band heeft al meerdere hits op haar naam staan, waaronder Thunder. Met een simpele beat heb je al snel een skelet voor je mix. Nu alleen nog wat andere nummers toevoegen, zoals Cheep Thrills van Sia.

  Deze plaat is daarnaast ook perfect te gebruiken in, doordat het refrein als perfecte vocals-laag gemixt kan worden in vrijwel ieder nummer. Gezien er slechts twee regels worden gesproken die constant herhalen, kun je de vocals zelfs als achterliggend spoor leggen, terwijl je de rap van 50 Cent's In Da Club naar de voorgrond haalt.

  A-Ha – Take On Me

  FUSER is een veelzijdige game en dat komt onder andere terug in de muziek die je kunt kiezen. Naast populaire muziek uit allerlei genres van nu, is er in de game ook ruimte voor klassieke titels als Never Gonna Give You Up van Rick Ashley en Take On Me van A-Ha. De keuze voor A-Ha is daarbij geen vreemde.

  Take On Me is een track die erg herkenbaar is door haar refrein. Deze is dan ook erg goed te mixen in Fuser. Het hoge tempo van het nummer leent zich goed voor een remix. De onderliggende drumlaag kun je heel goed samenvoegen met de gitaar van Sucker, terwijl de pianotoetsen van Can't Stop the Feeling het nummer helemaal afmaken.

  50 Cent – In da Club

  Als er een plaat is die je halverwege de avond wil horen is dat wel In da Club van 50 Cent. Zodra dit nummer voorbij komt, merk je dat het publiek vrijwel meteen los gaat. De plaat is iconisch en dus is het logisch dat deze in FUSER voorbij komt. Het nummer is namelijk perfect om te mixen, dankzij de heerlijke beat die vanaf het eerste moment je oren verblijdt.

  De loop van Mi Gente werkt namelijk verrassend goed als je de rapteksten lekker laat gaan en je de onderliggende drums vervangt voor die van Rock the Casbah. Tevens werkt de drumbeat van In Da Club goed samen met die van Billie Eilish' Bad Guy. Voeg daarna alleen nog snelle vocals toe en je hebt een upbeat meesterwerk in handen.

  Justin Timberlake – Can’t Stop the Feeling

  Als je het publiek een vrolijke tune wil geven, is er geen beter feelgood-nummer dan Can’t Stop the Feeling van Justin Timberlake. De track was immens populair toen deze uitkwam rondom de release van de Trolls-film en leent zich dan ook perfect voor een goede dansmix. De plaat heeft een lekker tempo dat met een drop hier en daar naar een nieuw niveau getild kan worden.

  Lizzo's Good As Hell heeft een heerlijk positieve tekst die goed samensmelt met het tempo van Can’t Stop the Feeling, terwijl de trompetten van High Hopes voor een triomfantelijk gevoel zullen zorgen. Natuurlijk kun je het tempo ook nog versnellen wanneer je van plan bent om een drop te maken. Wie dit doet, kan niet fout gaan met Don't Let Me Down.

  Tones and I – Dance Monkey

  De hoge stem van Tones and I in Dance Monkey is zo herkenbaar en uniek dat we het nummer wel aan moeten halen voor deze lijst. Samen met een herkenbaar pianodeuntje en het afwisselende ritme is het een heerlijke plaat. Toch is het ook een plaat die perfect is om op de schop te gooien.

  Het moment waarop het nummer opent is een drop die heerlijk versnelt kan worden om de voetjes van de vloer te laten gaan. Het stuk leent zich dan ook perfect in combinatie met Mi Gente's loop en het upbeat Give Me Everything van Pitbull. Ook zijn we benieuwd naar hoe de stem klinkt op de muziek van Smash Mouth's All Star.

  Blue Oyster Cult – (Don’t Fear) The Reaper

  In een heel ander genre komt Blue Oyster Cult voorbij met (Don’t Fear) The Reaper. Deze plaat valt in het rock-genre, wat naast dance, pop en andere genres goed vertegenwoordigd is in FUSER. The Reaper heeft een makkelijke maatvoering, waardoor je zonder al te veel moeite kun mixen met andere platen.

  Laat bijvoorbeeld de gitaarlijn en drums van (Don’t Fear) The Reaper staan en voeg de vocals van The Killers' Mr. Brightside toe. Of breng de heerlijke synthesizer van Blinding Lights naar de voorgrond voor een extra catchy toon bovenop de lekkere gitaar die je al hebt dankzij het nummer van Blue Oyster Cult. Natuurlijk kun je ook de solo halverwege het nummer gebruiken als drop in een ander nummer!

  Deadmau5 ft. Rob Swire – Ghosts ’n Stuff

  Een goede DJ-playlist is niet compleet zonder Deadmau5. De DJ laat al jaren het publiek uit zijn dak gaan en dat lukt met de track Ghosts ’n Stuff bijzonder goed. De track heeft een herkenbare beat is een heerlijke manier om het dansfeest mee te openen, waarna je eigenlijk gelijk andere vocals kunt inmengen. De eerste 25 seconden wordt er toch geen woord gerept.

  Met het iconische Party Rock Anthem van LMFAO ft. Lauren Bennett & GoonRock kun je overigens de beat nog verder oppompen. Voeg de fantastische drumlijn toe en de piano van Give Me Everything en je bent klaar voor een lekker feestje. Voor de drop denken we zelf aan de eerdergenoemde Dancing Monkey-switch, maar dat is op basis van je eigen smaak goed te personaliseren.

  Armin van Buuren – Blah Blah Blah

  Naast Deadmau5 is er in Fuser ook een DJ van Nederlandse bodem aanwezig die ons kikkerlandje goed vertegenwoordigt. We hebben het over Armin van Buuren met zijn track Blah Blah Blah. Los van het feit dat Armin van Buuren het altijd goed doet op concerten is de tekst van deze plaat erg geschikt voor een remix.

  Zo is er een heerlijke loop te maken van het eerste refrein. Kort na de versnelde tekst die leidt tot de eerste drop heb je een heerlijk stuk dat je zelf kunt versnellen en loopen. Wie dit doet heeft een prima basis om mee verder te bouwen naar een ultieme dansexplosie. Laat de opbouw uitbreken tot het refrein van Blinding Lights bijvoorbeeld. De jaren '80 synthesizer van het nummer is uiterst geschikt om mee los te breken, terwijl we A-ha's Take On Me ook een goede kans zien maken voor een heerlijke mix.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.