5 redenen om Fuser te spelen - Toch nog festivals dit jaar!

  Het gemis van zomerse festivals en concerten is groot dit jaar, maar daar speelt Harmonix met diens aankomende game Fuser handig op in! De ontwikkelaar wil games waarin muziek centraal staat opnieuw leven inblazen. Hieronder staan 5 redenen waarom jij Fuser wil spelen.

  Zijn ritmegames weer terug?

  Op de vorige generatie consoles waren rhythm games erg populair. Bijna iedereen heeft vast wel eens Guitar Hero of Rockband op een feestje gedaan of zelf nog ergens in huis een plastic gitaartje of drumstel opgeborgen. De hoogtijdagen van het genre zijn alleen lang voorbij, want de laatste jaren zijn daarbinnen praktisch geen belangrijke games meer uitgebracht. Er mag dus wel weer iets nieuws komen.

  Niet alleen dat, de muziek zelf is ook veranderd door de loop van de tijd. Harmonix heeft na wikken en wegen een nieuw idee gevonden waarmee mensen misschien wel weer massaal aan de muziekgames gaan, maar dan passend in de moderne tijdsgeest. In plaats van als rockster je publiek door het dolle heen te krijgen, zal je dat nu als DJ doen op je eigen festival. Iets andere insteek dus, maar wie weet brengt het de gloriedagen van het genre weer helemaal terug!

  Harmonix

  Ideaal tijdverdrijf

  Wie een strakke singleplayer wil spelen, heeft tegenwoordig keuze genoeg. Titels als The Witcher, God of War en Red Dead Redemption 2 bieden een geweldige ervaring met een meeslepend avontuur, maar je moet daar vaak wel veel tijd voor hebben. Soms is het juist lekker om ergens makkelijk en snel in te stappen waarvan je weet dat je op elk moment kan stoppen.

  Zie daar, Fuser! Gooi een paar nummers in de mix en vermaak jezelf en je digitale publiek met jouw beats. Ben je eenmaal bezig, dan kan de tijd snel vliegen. Daarentegen zul je nooit vastzitten in eindeloze cutscènes, eindgevechten of essentiële verhaalmomenten wanneer je haast hebt, dus het is perfect om behalve lange sessies ook even tussendoor op te starten. En wie houdt er nu niet van muziek? Helemaal als je zelf de baas bent over wat er uit je speakers of koptelefoon klinkt...

  Samen bouncen op de muziek

  Natuurlijk zit er net als in de oude ritmegames ook in Fuser een multiplayer. Het concept leent zich er immers perfect voor. Je kunt tegen elkaar spelen voor de beste sets, waarbij je de keuze hebt tussen verschillende nummers om een vette mash-up mee te maken. Zo zit er toch een competitief randje aan de game voor wie dat zoekt. Bijkomend voordeel is dat je nooit écht ingemaakt kan worden zoals in andere multiplayer games vaak wel het geval is, want muziek blijft vooral een kwestie van smaak.

  Ook kun je op meer coöperatieve manier samenwerken, door als duo op zoek te gaan naar die perfecte mix en de show samen keihard te nailen. Zo kun je elkaar naast uitdagen dus ook inspireren en tegelijk veel lol hebben met synchroon knikkende koppies op de maat van jullie samen gemaakte muziek. En ben je zo trots op wat je hebt gedraaid, waarom deel je het dan niet met de rest van de wereld?

  Op ontdekkingstocht

  Een ander gaaf aspect aan Fuser is natuurlijk dat je heel wat nieuwe muziek (opnieuw) leert kennen. Wanneer de game uitkomt, zijn er meer dan honderd nummers beschikbaar van allerlei bekende en minder bekende artiesten en van moderne nummers tot echte klassiekers. De lijst is groot en heeft voor alle smaken wel wat te bieden, naast het feit dat je nummers op een compleet andere manier kunt horen.

  Een groot verschil met bijvoorbeeld Rockband is dat je nu echt jouw eigen ding kunt doen. In die game speelde eigenlijk iedereen dezelfde partijen, met als enige verschil het niveau. In Fuser zal in eerste instantie geen enkele set hetzelfde zijn, want je kunt jouw favoriete nummers mixen zoals het jou zint. Zo kun je er ineens achter komen hoe het klinkt als je de beat van Rock the Casbaw combineert met de baspartij van Take On Me en de lyrics van Macklemores Thrift Shop, om maar iets geks te noemen.

  Als headliner naar de festivals

  Fuser biedt een leuk alternatief voor gamers die het festivalseizoen deze zomer gemist hebben en alsnog een beetje willen genieten van de sfeer en muziek waar het allemaal om draait. De game draait hier volledig om en dat maakt het zo uniek. Je zult vast geen moeite hebben om in een lekkere flow te komen.

  Bovendien ben jij in Fuser zelf de hoofdact in plaats van slechts een bezoeker op een druk festivalterrein. Je hebt een belangrijke missie en dat is het publiek op de wenken te bedienen met jouw skills. Verzoekjes, uiterlijk vertoon en verbondenheid met de mensen, het hoort er allemaal bij. Het is de uitdaging om ze zo tevreden mogelijk te houden en er een ontspannen maar onvergetelijke show van te maken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.