Zo kan je de F1 GP van Azerbeidzjan gratis live kijken!

Article
donderdag, 09 juni 2022 om 13:00
si202205310303 newsf1654768314
Aankomend weekend gaat de Formule 1 weer verder met de GP van Azerbeidzjan. Heb je geen Viaplay of F1 TV Pro, dan kan je de F1 race gratis kijken op deze manier!
Het belooft weer een spannend weekend te gaan worden in de Formule 1. Het verschil tussen Red Bull Racing en Ferrari is namelijk minimaal en dan is het ook nog eens tijd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De stratenrace in Baku weet elk jaar op de één of andere manier wel weer voor een spektakel te zorgen.
Zo verschijnen er regelmatig coureurs uit het middenveld op het podium, probeerde Sebastian Vettel in 2017 concurrent Lewis Hamilton te beuken achter de safety car en explodeerde de achterband van Max Verstappen vorig jaar plotseling op het rechte stuk. Het leek er daardoor ook op dat Lewis Hamilton veel punten zou scoren voor het kampioenschap, maar de zevenvoudig wereldkampioen activeerde per ongeluk zijn 'brake magic' en ging daardoor rechtdoor bij de eerste bocht.
De GP van Azerbeidzjan is bovendien een race die Sergio Perez goed ligt. En de teamgenoot van Verstappen heeft zich met zijn overwinning in Monaco plotseling gemeld in het gevecht om de titel. De Mexicaan staat namelijk nog maar zes punten achter Charles Leclerc en vijftien punten achter Max Verstappen. De coureur zal bovendien met veel zelfvertrouwen rondrijden, want hij heeft een contractverlenging tot en met 2024 bij Red Bull Racing gekregen.
si202205300203 hires jpeg 24bit rgb newsf1654006474

Gratis de GP van Azerbeidzjan kijken

Het lijkt er dus weer op dat de Grand Prix dit weekend een race wordt die je niet wil missen. Als je alleen live de Formule 1 wil volgen in Nederland, dan heb je een betaald abonnement voor Viaplay of F1 TV Pro nodig. Maar gelukkig is er ook een manier waarop je gratis naar de F1-race kan kijken.
De rechten voor de Formule 1 zijn namelijk verschillend voor elk land, omdat de rechten aan de hoogste bieder worden verkocht door de FOM. Daardoor kon Viaplay de rechten overnemen van Ziggo vorig jaar. In Groot-Brittannië moeten F1-fans helemaal de hoofdprijs betalen, terwijl in andere landen de sport gewoon te bekijken is via de publieke televisie.
Ook in Oostenrijk is de Formule 1 gratis te volgen via ServusTV op de buis of op de website. Helaas kunnen we vanuit Nederland niet zomaar de stream op de site bekijken vanwege geo-blocking. Er is alleen een manier om over dat obstakel heen te komen: een VPN.
Met een VPN krijg je toegang tot servers over de hele wereld. Wanneer je vervolgens een website bezoekt, denkt de site dat je dat doet vanuit het land waarin de server in kwestie staat. Selecteer je dus een Oostenrijkse server met je VPN, dan kan je gewoon gratis naar de Formule 1 kijken. En als je ook wil genieten van Nederlands commentaar, dan kan je daar de Grand Prix Radio app voor gebruiken met het commentaar van Olav Mol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties