Sergio Perez blijft tot 2024 naast Max Verstappen rijden

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 16:30
si202205300203 hires jpeg 24bit rgb newsf1654006474
Het zat er al even aan te komen, maar nu is het ook echt officieel: Sergio Perez heeft een contractverlenging getekend bij Red Bull Racing. De F1-coureur blijft tot en met 2024 bij het team.
Na het vertrek van Daniel Ricciardo verkeerde Red Bull Racing een beetje in crisis wat betreft hun drivers line-up. Niet vanwege Max Verstappen, die sinds 2018 optimaal presteert bij het team, maar vanwege de tweede coureur naast de Nederlander. Na Ricciardo heeft het team het eerst geprobeerd met de Fransman Pierre Gasly, die al meteen het tempo van Verstappen niet kon bijbenen. Ook Alexander Albon kon het niveau van zijn teamgenoot niet aan.
Even leek het erop dat ook Sergio Perez niet bij Verstappen in de buurt kon komen, maar de Mexicaan heeft zijn waarde bewezen aan het einde van 2021 en laat in 2022 al helemaal goed prestaties zien. Zo wist hij afgelopen zondag nog de Grand Prix van Monaco te winnen.
De week van Sergio Perez is nu nog beter gemaakt, want de F1-coureur heeft een contractverlenging getekend bij Red Bull Racing. Perez zal sowieso tot en met 2024 bij het team blijven rijden. Dat heeft Red Bull Racing bekendgemaakt via de website.

Contractverlenging Perez per ongeluk verklapt

Dat het geen verrassing was dat Perez een contractverlenging zou krijgen van het team, dat komt door de Mexicaan zelf. Na afloop van de Grand Prix van Monaco vierde de coureur feest met teambaas Christian Horner. Toen grapte de Mexicaan, terwijl de camera achter zijn rug draaide, dat hij ‘te vroeg had bijgetekend’.
Met de overwinning in Monaco is Perez ook ineens flink verwikkeld in het kampioenschap voor coureurs. Max Verstappen voert de lijst aan met 125 punten, gevolgd door concurrent Charles Leclerc met 116. Perez is de Monegask nu snel benaderd met 110 punten.

Populair Nieuws