F1 2019 nieuwe features - Dit kunnen we verwachten in de game

  Nog maar een kleine twee maanden en de nieuwe Formule 1 game ligt alweer in de winkels. Tijdens onze speelsessie in Hamburg spraken we met Lee Mather, de Game Director van ontwikkelaar Codemasters. Hij gaf meer uitleg over enkele F1 2019 nieuwe features die we in de game gaan zien.

  Formule 2

  De grootste in de lijst met F1 2019 nieuwe features is natuurlijk de toevoeging van de opstapklasse van de Formule 1. In de game zal het 2018 seizoen te spelen zijn. Verder zal ook het huidige seizoen in een latere update aan het spel worden toegevoegd.

  De Formule 2 heeft andere regels dan de Formule 1. Zo rijden alle coureurs in hetzelfde type wagen. Ook zijn er in een raceweekend twee races: de hoofdrace en de sprintrace. De Nederlander Nyck de Vries is sinds 2017 actief in deze klasse.

  Game Director Lee Mather legt uit:

  “Ik denk dat er geen beter moment was om Formule 2 aan de serie toe te voegen. Afgelopen jaar hebben namelijk maar liefst drie coureurs uit deze klasse de overstap naar Formule 1 gemaakt. We wilden ook meer het verhaal rondom de reis naar Formule 1 uitlichten en daar is de Formule 2 perfect voor.”

  Rivalen in de carrière

  In de carrièremodus van F1 2019 kom je twee nieuwe, fictieve personages tegen: Je teamgenoot in de Formule 2 en een andere coureur in de klasse. Deze twee personages zullen meer verhaal aan de carrièremodus moeten toevoegen en je een persoonlijker gevoel van rivaliteit moeten geven.

  Mather: “De nieuwe personages zijn uniek omdat je direct met ze in aanraking komt op de baan. In de carrièremodus is er bijvoorbeeld een scenario dat je bezig bent met een Formule 2 race. Je krijgt pech, waardoor je niet meer voluit kan rijden. Je teamgenoot rijdt vlak achter je en het team vraagt je om hem voorbij te laten, zodat hij misschien nog wat plaatsen kan goedmaken. Ben je een teamplayer en geef je gehoor, of blijf je koppig je positie houden? De keuzes die je maakt hebben invloed op hoe personen om je heen reageren.”

  Showroom

  De volgende in de lijst met nieuwe F1 2019 features die we bespreken is de showroom. Deze showroom is iets anders dan je bij de autogarage om de hoek gewend bent. In de showroom van F1 2019 kun je de auto's van dichtbij bekijken en lezen over de geschiedenis van de wagens uit de game.

  Mather: “We wilden de auto’s meer centraal hebben staan in de game. Het zijn namelijk prachtige machines. Ook geeft de showroom spelers een mogelijkheid om meer te leren over de sport als ze dat willen.”

  Trofeeën winnen

  Nieuw in de multiplayer is dat je een eigen prijzenkast krijgt waar je de gewonnen trofeeën kunt bekijken. Deze prijzenkast moet je via je profiel kunnen bekijken. Je krijgt trofeeën bij mijlpalen die je hebt behaald.

  Mather: “Met de prijzenkast kunnen spelers ook echt zien wat ze hebben gepresteerd in alle races die ze hebben gereden. Zo kun je jouw prestaties showen aan je vrienden of rivalen.”

  Highlights reel

  De laatste uit de lijst met nieuwe F1 2019 features die we bespreken is de hightlights reel. In F1 2019 maakt de game namelijk uit zichzelf een kort filmpje van één minuut met de hoogtepunten van de race. Via het theater kun je deze dan makkelijk bekijken.

  “We wilden het makkelijker maken voor de spelers om de hoogtepunten van de race terug te kijken. Met deze feature hoef je niet meer persé de volledige race terug te kijken op zoek naar de hoogtepunten. De hoogtepunten worden vanuit meerdere standpunten gefilmd", aldus Mather.

  F1 2019 nieuwe features

  Dit waren enkele features die je kunt verwachten in F1 2019. De game komt op 25 juni uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Naar welke features van de game kijken jullie uit? Laat het ons weten in de reacties!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.